belki ilginizi çeker
  1. · iü sözlük
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · yaran diyaloglar
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · prison brake
  5. · ibrahim üzülmez
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · tokat atmak
  9. · sucuklu tost

zerun  

1. bugüne kadar iü sözlük'e cidden emek vermiş bir moderatör. yazar olarak katkılarının daha faydalı olacağına inandığından bazı itici güçler nedeniyle görevinden istifa etmiş, halen kaliteli girileriyle aynı sözlükte yazarlığını sürdüren kankam. buralarda adına başlık açılacak kadar önemsenmektedir ayrıca. üzerine gelen çığa rağmen kibarlığından da asla taviz vermemiş olan örnek bir sözlük yazarıdır. hadi lan dağılın şimdi...
    (luthien tinuviel, 12.01.2009 12:21)
  2. gereksiz moderatör. *

sözlük formatı değil, kendi formatına uymadığı için entry ve başlık silen kişidir.
    neye ki şimdi görevinden azledilmiş başarısız olduğu için. bir nevi şutlanmış. büyük ihtimalle şart bile koşmuştur, şu bana gıcık olan yazarları da atarsanız öyle bırakırım falan gibilerinden bile konuşmuştur.
    hayret cidden, moderatör iken tek entry girmeyen kişi, moderatörlükten alındıktan sonra entry girmeye başladı şimdilerde...

sözlükten silmiş olduğu başlıklar;

"seversen sikilirsin sikersen sevilirsin"
    "karşıyakasız bir lige süper diyenin aq"
    "bu gece travestileri gezelim"
    "içicen şarabı sikicen arabı"
    "yakacakla sikeceğin kötüsü olmaz"

elbette bu başlıkların hepsi sonradan admin tarafından geri döndürüldü, ancak bu mod görevinden alınmadı. bu başlıklar silinince tabiiki de sözlükte arıza çıktı. bu başlıkları silen bir kişinin bırakın sözlük moderatörlüğünden anlamadığını, ciddi akıl sorunu yaşadığını düşünmemeniz mümkün değildir. dolayısıyla bu mod'a özel mesajla giydirenler oldu. bu mod'da; "sove, tatlım, bu adamı uçuralım bana küfür ediyor" dedi ve uçuruldular.

elbette bu sırada sözlük alabildiğine karıştı, arıza çıktı, toplu kıyımlar ve toplu tepkiler oluştu. her şeye gözünü kapatan admin ve bir admin görünümlü mod * faturayı arıza çıkaranlara kesti. sebebi neymiş, mod ne hata, pardon ne öküzlük yaparsa yapsın laf söylenmeyecekmiş, admine bildirilecekmişmiş. iş işten geçti elbet. zerun yapacağını yaptı...

en son bombaya gelelim;

"sik iş" adlı bir başlık açıldı. bunun anlamı, sözlükteki dinci güruhun sildiği saçma salak cinsel başlıklara ayar verme görevini edinen insanların tepki platformuydu resmen. buna kılıf da hazırdı; "sosyalist işçiler konfederasyonu iş" * düşünün artık yazarların mücadelesini, komik boyutta; ama ne yapılacak, tepkiyi başka türlü göstermenin bir tarafı yok ki!.. her şeye gözlerini kapatan bir admin, yalnızca bayan modların sözlerine takılan birisi...

bu "sik iş" başlığını admin de dahil olmak üzere bütün modlar gördü ve hiçbirisi silmedi. ertesi gün zerun sanırım nasıl bir günündeydi bilmiyorum, gelip başlığı siliyor. zaten cinsel başlıkların silinmesine tepki dolu olan yazar, bu başlığın da gittiğini görünce delleniyor. sözlükte veryansın, kazan kaldırmalar. elbette doğal.
    sonra ise 30-40 kişinin birden uçurulması ve zerun'un da modluktan atılması. zerun neden uçmuyor şaşıyorum, cinsiyet sebebiyle olabilir mi?..
    malum admin cinsiyet kolladığı gerekçesiyle çokça laf yiyor...

dönelim konumuza; sözlükte sikiş başlığı var iken sik iş başlığı, küfürlü olduğu gerekçesiyle siliniyor. ama sonra yerine döndürülüyor.
    şimdilerde sözlükte ise; itü'de yani burada çaylak yapılan yazarlar yazıyor. onların haricinde ise admin ve moderatörlerden başka yazan yok gibi. her yazan kişi moderatör neredeyse, aile tipi sözlük... maşallah maşallah.

onun nickine bu kadar yazıyor olmak onu önemsemekten ziyade, onun ne olduğunu vatana millete anlatmaktır. onun ne olduğu da değil, barındığı sözlüğün durumu, hele ki adminin acizliği...
    (elpinoras, 14.01.2009 06:44)
  3. iü sözlükteki iyi yazarlardandır, moderatörlüğünü bilmem. haziran ayında sözlüğün, yobazların ve küfürbazların istilasına uğraması ve en iyi yazarlarının ayrılması ya da uçurulması sırasında doğru tavır koymuştu, şimdi ne yapıyor bilmem? yine yaprak dökümü var, ben de ara verenlerdenim. yazmak istersen sözlük mü yok?
    (çekirdekailem, 14.01.2009 07:09)
  4. @3009397 no'lu girisiyle gülme komasına sebebiyet veren yazardır.

"iü sözlüğü cinsel sözlüğe çevirmek isteyenlerden istek şu dur ki, durup düşünelim,
    sözlüğü oyun parkına çevirmek, ona laf sokmak, şuna küfür etmek, size bir fark katmaz,"

yani neymiş,
    "seversen sikilirsin sikersen sevilirsin"
    "karşıyakasız bir lige süper diyenin aq"
    "bu gece travestileri gezelim"
    "içicen şarabı sikicen arabı"
    "yakacakla sikeceğin kötüsü olmaz"
    "sikiş"

bu başlıklar bir sözlükte varsa, o sözlük "cinsel sözlük" olur. oyun parkı değildir sözlük. * zihin atraksiyonunda son nokta. hava soğuk ya antifriz koymayı unutmuş kendine.
    estetikten yoksunlukla itham ettiği kişilerin sadece nickaltını okusa, nasıl yazarlar olduklarını bir şekilde anlamaya yardımcı olur fakat antifriz görevi görmez. çeşitli katkılar kullanmasında da ayrıca fayda görmekteyim. yoksa algısızlığa yenik düşmek üzere.

evet sevgili itü sözlük, bu başlıklar sende mevcut ve kahretsin ki oyun parkısın biliyorsun değil mi? onun altına yazan yazarların da hepiciği oyun oynuyor, salıncak kuruyor. salıncak kurmakla ilgili yukarıdakilere benzer bir söz daha var anneanne atasözlerinden ama buraya yakışmaz, rte'nin rum parlamentere yaptığı gibi. buraya yakışmaz, olmaz, söylenmez.
    (elpinoras, 21.01.2009 09:58 ~ 10:00)
  5. öncelikle kimse bu adamı ciddiye aldığımı sanmasın, sadece yazmak istediklerim var yazıyorum. "ehehe yazıyorsan ciddiye alıyorsundur lavuque " diyenler var aranızda biliyorum fekat durum öyle değil a canlar, öyle değil a dostlar. amacım böyle insanların olduğunu da göstermek, bu kadar.

kendisiyle tanışıklığımız iü sözlük'te açtığım başlıklar olsun girdiğim giriler olsun kimse dokunmazken gelip teker teker uçurmasıyla başladı. şey var abi bak, sözlüğün namusunu korumaya çalışmak, yeni bir spor dalı olimpiyatlara katılması an meselesi.

en son yaşanan olaydan yola çıkalım, günde 2 sayfayı ancak bulan bir sözlükte -ki kendisi iü sözlük olur- okuyan hemen herkesin eğlendiği ve bir şekilde dahil olduğu bir başlık açtık. kaç kişiden, ben sözlük hayatımda bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum abi gece 4 hala tepiniyorum diye mesajlar aldım, ki gerçekten de çok eğlenildi. bu eğlenme sırasında diğer modlar ve dahi adminler de online olmasına karşın başlık ve giriler silinmedi, ta ki bu şahıs gelene kadar.

başlık ve altındaki bütün giriler silindi, forum tarzı ve gereksiz entry diye gerekçeler öne sürülerek. be arkadaş sana gereksiz olan bana çok gerekli olabiliyor belki, hayatın anlamını bulan adam gördüm ben böyle. ama işte yalanmak her zaman iş yaptı iü sözlük'te direkt moderasyona girebiliyorsunuz bir şekilde ve hep ses getiren adamları uçurmak eylemine girişildi. sözlüğe biraz hareket getirenler bir şekilde hep gönderilenler oldu, tesadüf değildir herhalde.

şimdi gelip küfürlü küfürlü entryler giriyordun hala konuşuyorsun diyecek olan varsa eskilerden, sen yazdın da ne oldu demek isterim kendilerine, ki yazabildiğiniz maksimum kelime sayısı yüzü geçmezken bunları söylemek pek komik. bir de hepiniz yirmili yaşlardaki adamlarsınız, hadi ben kırkıncı yaşımdan gün alıyorum da sözlükte yazılan küfürlerin hepsi zaten günlük hayatta duyulan küfürler, küfüre karşı bu öfke bana hep manasız geldi. e millet rahatsız oluyor diyorsun, be kardeşim ben de bi ton adamdan rahatsız oluyorum neden şikayet etmiyorum, neden attırmıyorum onları.

yani format diye diye nicesine sarıldım adamları var abi, ergenekon gibi düşün, her şeyi katabiliyorlar içine. kattıkları sonra geri geliyor başlık olarak sonra tekrar gidiyor. saçma biryerdeki saçma bir adamdır benim için, bu kadardır.

edit: pipisi yokmuş, adam sanmıştım, yoksa nasıl mod olacak tabi, of çok safım lan.
    (alexander supertramp, 21.01.2009 10:18 ~ 10:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil