belki ilginizi çeker
  1. · zengin erkeklerin yakışıklı olması
  2. · zengin güzel şımarık kız
  3. · fakir insanların sevimsiz olması
gündem
  1. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · öğretmenler günü
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · eğitim ve doktrin komutanlığı
  9. · mezun olmuş yazar

zengin ve güzel kız  

1. zengin olduğu için otomatikman güzel, güzel olduğu için de otomatikman zengin olan insan yavrusu. hatta insan ne kelime, bir elf prensesidir adeta.

zengin ve güzel kızın, varoşlardan kopup gelmiş ve kendine kanını emeceği bir koca arayan kezbangüllerden farkı, eğitiminde, dünya görüşünde, duruşunda, kendine güveninde, bedeninin tabulara ve toplumsal kurallara ait olduğuna inanmayışında, sevdiği adama kendini ifade edebilmekten çekinmeyişinde, yaşamdan keyif alışında ve sevdiklerinin yaşamına da mutluluk katışında görülebilir.

ama iki tane güzel gözle, ucuz şampuanlarla parlatılmış sikko bir saçın ve sanki dünyada başka kimsede yokmuş sandığı tepsi gibi bir götün peşinden koşup bu fakir kızlara aşık olup, hayatını onların bitmek bilmez ucuz ihtiraslarına adamaya bu kadar hevesli, üstelik de aşk söz konusu olunca aslında annesinden boşalan yere başka bir kadın oturtma meraklısı dangalaklardan oluşan başka bir erkek cümbüriyeti de görmediğim için, zengin ve güzel kızların değerinin bu kalabalıkların içinde neden yükselemediğini de anlayabiliyorum.

itüsözlüğün tüm zengin ve güzel dilberlerine buradan selam etmek isterim. aradığınız, beklediğiniz, ah keşke bu sözlükte yazıyor olsaydı dediğiniz o serseri, çapkın, arsız, çok eşli, edepsiz, piç kurusu, orospu çocuğu author'unuz kapınıza kadar geldi ama mesaj kutumda davetkar, çapkın, alev alev hoşgeldin mesajlarınızı hâlâ görememiş olmaktan dolayı biraz buruğum açıkcası.
    (author, 02.01.2009 11:07 ~ 11:12)
  2. sevgi ve anlayıştan yoksun ise zengin ve güzelliği bir işe yaramayacak olan kızdır.
    (fikirsel flört, 02.01.2009 11:15)
  3. her türk gencinin fantazilerinde ilk sıraya sahip kızdır.
    (ultramaniac, 02.01.2009 14:09)
  4. en sevdiğim kız modelidir. babası zengin olduğu için kendisi de zengindir, zengin olduğu için güzeldir. buram buram yanan vücutları, karış karış öpülecek, hisli dokunuşlara taçlandırılacak olan kızdır. hoşlandığı erkeği cebindeki banknotların kalınlığına göre, arabasının modeline göre değil karakterine göre değerlendirir. evimin prensesi yaparım, duygu hizmetçisi olur, ayaklarını yıkar, pedikür yaparım böylesine.
    (bkz: sevgilisini arabayla alan zengin ve güzel kız)
    (bkz: anne bana zengin ve güzel kız bul)

ayrıca uzak durulması gereken (bkz: açlıktan nefesi kokan fakir kız)
    (zomig, 19.01.2009 19:12 ~ 19:15)
  5. güzel olduğu için mi zengin olduğu tartışılabilecek kişidir. benim kasam bacak aramdiyen kız modeli olabilir.
    (yasamaktır ask, 19.01.2009 19:14 ~ 19:26)
  6. büyük ihtimalle kaşar. değilse onu alan harbi yaşar.
    (gargusuzabdal, 19.01.2009 19:25)
  7. bu bana bakmaz denilecek kızların başında gelendir. önyargilar belki de deneme yamulma yoluyla giderilebilir.
    (break for love, 19.01.2009 19:51 ~ 19:52)
  8. yeşilçam filmlerinin olmazsa olmazıdır.etrafında onca zengin ve yakışıklı erkek varken gönlünü bir fukaraya kaptırır.
    (defanstaki son adam, 19.01.2009 19:58)
  9. (kurdeşendöken, 19.03.2009 14:42)
  10. (bkz: güzel olduğunuz kadar küstahsınız da)

zenginleşip güzelleştikçe kendisine yazan adam sayısının arttığını ama kalitenin hızla yerin dibine geçeceğini gözlemleyecek, ya alıp alıp bir iki kullanımdan sonra atacak ya da karşılaştığı her erkeğe "kesin beni götürmek istiyor" diye bakacak, kurunun yanında yaşı da yakacaktır.
    onca adam arasında düzgününü bulmak, bulduğu zaman da değerini bilmek oldukça zor olduğu için kendisine buradan sabır diliyoruz.
    demek ki neymiş?
    azıcık aşım, dertsiz başım
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 19.03.2009 15:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil