belki ilginizi çeker
  1. · fakir türbanlı
  2. · vakko
gündem
  1. · mutluluk veren küçük şeyler
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · tansu çiller potları
  9. · 13 ekim 2007 moldova türkiye maçı

zengin türbanlı  

1. artık daha sık görülebilen türbanlı çeşididir. cip, lüks araba, gucci, armani çanta vb. aksesuarlar vazgeçilmezidir. sadelik dinini yaşarlar.
    (chucklet, 28.10.2009 18:51)
  2. son bir kaç on yılda... türbanlı olanların zenginleştiği savını doğrulayan bir açılım/saçılım yaşayan kesim kadını.
    yoksa, şöyle mi demeli: son bir kaç on yılda zenginleşen kesimlerin kadınlarının türban taktığı gerçeği.
    ya da... yeni burjuvalarımız türbanlı.
    ne bileyim ya.. böyle/şöyle/öyle bi şey işte.
    (hanisankiolaki, 28.10.2009 18:54)
  3. zaten türbanlı olduğu için zengin olması yüksek ihtimaldir. 5-10 sene sonra akp ortalıktan çekilince türbanını çıkarması da bir o kadar muhtemeldir.
    (işimdeyim gücümdeyim, 28.10.2009 19:06)
  4. türbanının parıltısından belli olur. parıl parıl parlarlar.
    (volkanat, 28.10.2009 19:17)
  5. türbanının fiyatı bir öğrencinin aylık masrafına denk gelen kişi yada kişileri tanımlayan tamlama.

(bkz: bana ne?)
    (bkz: sana ne?)
    (luckfortune, 28.10.2009 19:29)
  6. fatih ilçesinde sıkça görülen jeep kullanan hatunlardır.
    (lapatos piços, 28.10.2009 19:34)
  7. gerçek müslümandır ! *

belki ilgisi vardır;

(bkz: rabbim bana cleveland dedi)
    (scamp, 28.10.2009 19:46 ~ 19:46)
  8. süsecek dana gibi bakışları vardır.

bugün farkettim. okuldan çok yorgun şekilde çıktım. eve geliyordum. sefil yüzüm belediye otobüsünün camına yapışmıştı. güneş gözlüklü türbanlı bir bayan, siyah audi a3 ü ile otobüsümüzü solladı ama ilerleyemedi trafik yüzünden. hiç mi gülmez, hiç mi tebessüm etmez dedim içimden.
    (tarihin üvey evladı, 28.10.2009 19:50)
  9. kendi işine gelmediği için uygulamadığı dini kurallardan birini etrafındaki biri yapınca, hepsini karşı tarafın yapması gerektiğine inanan, ancak bunlardan birini yapmadığı için o kişiyi dinden afaroz etme hakkını kendinde bulan yurdum insanına dert olan türbanlıdır.

örnekleyelim,
    müslümanlıkta bir lokma bir hırka peygamber sünnetidir, demek ki kapalılar hepsine bir lokma yemekten bir hırkadan fazlası zarar ama bana tüm lüks helaldir.

ben istediğim sevgilimle istediğim her türlü özgürlüğü ve aşkı sonuna kadar yaşarken eğer yolda sevgilisiyle elele tutuşan bir türbanlı görürsek sevgilimle öpüşmemize ara verip türbanlıyı taşlama hakkına sahibizdir. zaten biz de elhamdülillah müslümanız ama onlar türbanlı demek her şeyi dört dörtlük yapmak zorunda yapmazsa biz hatırlatırız.

ben arkadaşımla keyifli keyifli rakımı şarabımı yudumluyabilirim zira benim kalbim temizdir ancak sakallı biri benim yanımda dolaşırken namazını kaçırırsa sen ne biçim müslümansın, bir de utanmadan nasıl sakalını uzatırsın tüüü diye yüzüne tükürme ve onun dinini sorgulama hakkına sahibimdir.

türbanlı bir kız 5 senedir işsiz olsun sonra bir yerde işe başlasın işe başladığı yer kesin cemaatindir, yeşil sermeyedir, patronları akepecidir, kız da zaten bir gariptir kesin tüm türbanlılar gibi içten yanmalıdır. ama benim içim kalbim temizdir zaten din benim yüreğimdedir kimse beni sorgulayamaz.

bu ülkede herkes eşitti değil mi?
    (ederlezi, 28.10.2009 19:52)
  10. (bkz: @4116502)
    (karga, 28.10.2009 20:06)
  11. ece vahapoğlu'nun 'öteki' isimli kitabında en ince ayrıntılarıyla yaşam tarzlarından, aile içi ilişkilerinden,arkadaşlıklarından,iş hayatlarından bahsedilen zatlardır. zengin türbansıza göre işleri daha zordur. her türlü kıyafetleri için bir de onlara uygun eşarp-bone seçmek durumundadırlar. bunun için özel olarak yurt dışına alış verişe gidenler de vardır ki genelde en pahalı en şık markaları tercih ederler.kendi aralarında şıklık yarışına girerler. evet böyledirler.
    (sesia, 28.10.2009 20:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil