belki ilginizi çeker
  1. · rep
  2. · ömer özsipahioğlu
  3. · dördüncü nesil mülkün temeli
  4. · gail
  5. · itü sözlük ün en berbat yazarları
  6. · diazepam
  7. · sms yazarken türkçe karakter kullanımı
  8. · sözlük yazarlarının dizilerdeki karşılığı
  9. · biz kim opera kim
  10. · 4 mayıs 2009 itü sözlük ün hacklenmesi
gündem
  1. · tanrıya sorulacak tek soru
  2. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  3. · 14 kasım 2009 metrobüs zammı
  4. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  5. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  6. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  7. · ufuk uras
  8. · aynı şarkıyı 34 kez üst üste dinlemek
  9. · sick of it all

zarpandit  

sayfa  / 2
  1. babil mitolojisindeki "ay tanrıçası"dır. aynı zamanda ana tanrıçadır ve ay yükselirken kendisine tapılırmış. baş tanrı marduk'un eşidir.
    tarıların gönül işlerine zeval olunmaz işte, o kadar güzel bir tanrıça gitsin marduk ile evlensin...
    diğer isimleri:
    sarpanit, zarpanit, zerpanitum, zirbanit ve zerbanitu'dur.

aynı zamanda; elif şafak'ın araf isimli kitabındaki baş karaktermiş(okumadım duydum).

bir de; thor için dosttan öte, sevgiliden ziyade süper bir insandır kendisi, şimdi uzaktadır özlenmektedir*.
    (thor, 14.02.2007 12:00 ~ 12:01)
  2. elif şafak'ın araf isimli romanının çikolata ve muz düşkünü, hem kendiyle hem de hayatla kavgalı, kapkara saçlarına gümüş kaşık takarak dolaşan karakteri.
    (zarpandit, 04.06.2007 10:13)
  3. torbadan seçtiği harflerle gail oluverir bir anda,, bundan sonra gail olarak yaşayacaktır, isimlerini o seçer, hayatını da,,
    (temporary peace, 12.06.2007 14:33)
  4. istanbul boğazını köprüden değil mümkünse motorla vapurla geçmesi gereken kişinin adıdır. bir tanesini tanıyorum 2,7 saniyede düşüvermişti köprüden.
    (ynitm ynits, 14.06.2007 23:05)
  5. bugün otobüste gördüğüm elif şafak kahramanı.gerçekten oydu yolculuk boyunca o olduğuna inandırdım kendimi. farklıydı bir kere uzun kirpikleri ve beline kadar uzanan simsiyah saçlarıyla.daha sonradan farkettim ki bir şey eksikti saçlarında gümüş kaşık değil plastik tokalar vardı.ama bu büyüyü bozmadı.
    (karışıkhazırlayanusta, 04.10.2007 01:40)
  6. dördüncü nesil hemşehrim.
    (marius, 08.11.2007 16:34)
  7. kendisi her ne kadar inkar etse de kendisinin kırmızı başlıklı kız olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz. yaban hayatını koruma derneği intikam tugayı olarak, "hain kurt" kod adlı yoldaşımızı bir avcı ile beraber tuzağa düşürmüş olduğunu, ve onu hunharca katlettiğini unutmuş değiliz. çok yakında avcı ile aynı akıbeti yaşayacak.

(bkz: ava giden avlanır)
    (azwepsa, 24.01.2008 14:04)
  8. bir lale. kırılgan. boynu da bükük.
    (one more cup of coffee, 25.01.2008 13:50)
  9. sokaklarda hırpani bir biçimde dolaşan delilerden onu ayıran tek şey; diğer delilerin aksine kendisinin deli olduğunun farkında olmasıdır.
    (zarpandit, 04.03.2008 15:15)
  10. deli dolu, bıcır bıcır, kıpır kıpır, süper bir insan ve avukat. el atmadığı konu yok nerdeyse. bazen kaldırdığım her taşın altından onun güler yüzü çıkınca ürkmüyor değilim ama o sevecenliği korkumu mutluluğa çeviriyor.

deli olduğunu kabul etmesi aslında kendinle ne kadar barışık olduğunun ispatı. 'delilik öyle kolay değil ufaklık' * diyerek sevgilerimi gönderiyorum.
    (jassmine, 07.03.2008 10:33)
  11. sözlükte en uzun süredir görüştüğüm, gerçekten iyi, akıllı, deli dolu, çılgın, sporcu, eğitimli, arkadaş, dost, çocuk gibi bir çok iyi sıfatı bünyesinde barındıran, kahramanmaraş'ta yapacağı zirveye tek kişilik katılımıyla zirvenin yıldızı olacak olan, benim bunca yıllık hayatımda yemiş olduğum tek, gerçek maraş dondurmasını bana ulaştırma nezaketini gösteren, yogacı, trekkingci, klasik müzik aşığı yazarımız.
    (diazepam, 10.03.2008 18:00)
  12. "göğün altında olmanın en güzel yanı istanbulda olmaktır; çünkü gökyüzü en güzel hallerini istanbulda verir insana. hasretlerle dolu sokaklar, umutlarla dolu barlar ve yalnızlığın son reddelerini hissettiren yabanci yüzler de istanbul göğünün altındadır. dünyanin tüm halleri bu şehirde birikmiştir ve tüm kokularını bu şehirden yaymaktadir. yıllarin yeryüzünde yarattığı nadide bir elmastır istanbul, dünyaca izlenen ve her defasında göz kamaştiran bir elmas."*

ve bu elması sevendir zarpandit. uzun bir aradan sonra yalnız sokaklarında gezerken fark ettiği, izbeliklerde bırakmış olduğunun kendisi olmasıdır. hayali bir masal kentinin gri manzarasına bakıp, neşelenendir ve gökteki güneşe inat, yeryüzüne güneş olandır gecenin karanlığında.

ve onunla ilk karşılaştığımda

"bir de baktım ki ben ben değilim artık; sûretim başka bir sûret ismim bir başkasının ismi; gönlüm ne yöne akar ben ne yöne.. verdiğin emaneti yitirdim yollarda, hata ettim.. kusur ettim.. affola.."*

ve gördüm ki

bu aralar anadolunun bir yerlerinde saklı durur. kendinin kendine biçtiği bir gizlilik hali. ve bu halde elif şafak okur. kendini bir beyoğlu sokağında bırakıp zarpandit olur.
    (tariktuna, 25.03.2008 13:00 ~ 24.07.2008 13:46)
  13. aynı ses içinde kaybolurken bana bir de elif şafak'ı armağan eden melek.. zarpandit, delilerin delisi korkmuyoruz delilikten!!

tesadüfler olsaydı buydu bir araya getiren bizi derdim hiç şüphesiz.. lakin şuan'dır bize gecmişle bağ kuran, tıpkı gelecekle kuracağı gibi...
    ayrı ayrı yerlerde aynı ses icin atan kalplerin kesişmesiydi bu.. 'bir'di artık.. 'bir'dik...
    bugüne attığımız her adım hazırlığıymış bu buluşmanın..
    anlaşılamama'nın sığınmasıyla aynı melodilerde kaybolurken,anlamak zor degildi artık..

hoşgeldin dışlanmışlığıma.. dostların en delisi delilerin en güzeli en temiz yüreklisi...
    (mavi kukla, 28.04.2008 17:44 ~ 17:57)
  14. hiç aklı başında değil, hem de hiç...
    (zarpandit, 18.06.2008 12:33)
  15. dördüncü nesil mülkün temeliymiş.
    (geceninpencesi, 09.07.2008 00:43)
  16. yeni hukuk danışmanımızdır. hayırlı olsundur. swh
    (esmeralda, 09.07.2008 00:45)
  17. kendisini danıştay başkanı ilan etmemi mütevellit, 35 dk sonra yönetim tarafından hukuk danışmanı kadrosuna ataması yapılmıştır.
    (serversirverme, 09.07.2008 10:48)
  18. kendisi bilgi açısından olduğu kadar insanlık açısından da iyi donatılmış bir yazardır, kankadır candır.

"başına bir hal gelirse cicim
    dağlara gel dağlara"
    (one more cup of coffee, 09.07.2008 11:02)
  19. vakti zamanında soğuk, açlık, susuzluk, uykusuzluk demeden katıldığımız bir kanyon gezisinden görüntülere bakarken ne kadar özlediğimi daha da iyi anladığım kişidir kendisi... dosttur o.. yükseklik korkuma rağmen beni dağ tepe çıkmaya ikna edebilmiş ve elimi hiç bırakmamıştır... gülümsedim, tüm yorgunluğumuza meydan okurcasına ellerimiz havada 'ı feel good da da da da dam' diye çıldırma noktasındaki haykırışlarımıza...
    (mavi kukla, 05.08.2008 00:50)
  20. ilgisi ile, bilgisi ile dostane bir çözüm insanıdır.
    (serversirverme, 29.08.2008 12:12)
  21. 'suda büyüyen halkalar gibi büyüyorsun içimde'
    (ada, 22.10.2008 10:06)
  22. sözlükteki müvekkillerini teker teker bağladığım yazar. kendisi bazı promosyonlar yapsa da sözlük benim olucak. sonra bascam parayı, bascam parayı.
    (ada, 25.10.2008 11:59)
  23. içindeki hüznü bir türlü bitirememiş bir roman karakteri. zarpandit'in hatırladığı ilk anısı henüz iki yaşındayken intihara teşebbüs etmiş olduğudur. daha sonra da intiharı hayatının doğal bir parçası haline getirmiş; her fırsatta intihar girişiminde bulunmaya devam etmiştir. son intihar girişiminde ise boğaziçi köprüsünden 2.7 saniyelik bir düşüşle hayatına son vermiştir. içindeki hüzne ne olduğu ise bir muamma olarak kalmıştır.
    (zarpandit, 21.11.2008 15:01)
  24. kuaför arkadaşı olduk.
    türk filmi kadınları gibi sıcak hava üfleyen makineler kafamızda yanyana oturup türk kahvesi içeriz artık.
    bacak bacak üstüne atıp laflarız sigaralarımızı tüttürürken. fal da bakarız birbirimize.
    ben jale olurum o jülide...
    sonra da konkene gideriz şekerim.
    (dendelis, 15.12.2008 13:31 ~ 16.12.2008 12:30)
  25. 29 aralık 1982 itibarıyla dünyaya zevkli seçimleriyle ve delilere yegâne arkadaş olarak sunulan muteber kişinin rumuzudur.
    (katharsis, 29.12.2008 22:38 ~ 11.04.2009 20:58)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil