zarpandit 

adana çık aradan

1. babil mitolojisindeki "ay tanrıçası"dır. aynı zamanda ana tanrıçadır ve ay yükselirken kendisine tapılırmış. baş tanrı marduk'un eşidir.
    tarıların gönül işlerine zeval olunmaz işte, o kadar güzel bir tanrıça gitsin marduk ile evlensin...
    diğer isimleri:
    sarpanit, zarpanit, zerpanitum, zirbanit ve zerbanitu'dur.

aynı zamanda; elif şafak'ın araf isimli kitabındaki baş karaktermiş(okumadım duydum).

bir de; thor için dosttan öte, sevgiliden ziyade süper bir insandır kendisi, şimdi uzaktadır özlenmektedir*.
    (thor, 14.02.2007 12:00 ~ 12:01)
  2. elif şafak'ın araf isimli romanının çikolata ve muz düşkünü, hem kendiyle hem de hayatla kavgalı, kapkara saçlarına gümüş kaşık takarak dolaşan karakteri.
    (zarpandit, 04.06.2007 10:13)
  3. en sevdiğim roman kahramanlarından biridir. o kırılıcakmış,bu küsecekmiş demez dan dan söyler içinden geçenleri.tuhaftır birazcık, takıntılıdır.gördüğü herkesin çikolatasını yapmaya niyet etmiştir.upuzun kara saçları olan bir yahudi kızıdır.
    (grace, 09.06.2007 20:36)
  4. torbadan seçtiği harflerle gail oluverir bir anda,, bundan sonra gail olarak yaşayacaktır, isimlerini o seçer, hayatını da,,
    (temporary peace, 12.06.2007 14:33)
  5. istanbul boğazını köprüden değil mümkünse motorla vapurla geçmesi gereken kişinin adıdır. bir tanesini tanıyorum 2,7 saniyede düşüvermişti köprüden.
    (ynitm ynits, 14.06.2007 23:05)
  6. bugün otobüste gördüğüm elif şafak kahramanı.gerçekten oydu yolculuk boyunca o olduğuna inandırdım kendimi. farklıydı bir kere uzun kirpikleri ve beline kadar uzanan simsiyah saçlarıyla.daha sonradan farkettim ki bir şey eksikti saçlarında gümüş kaşık değil plastik tokalar vardı.ama bu büyüyü bozmadı.
    (karışıkhazırlayanusta, 04.10.2007 01:40)
  7. dördüncü nesil hemşehrim.
    (marius, 08.11.2007 16:34)
  8. kendisi her ne kadar inkar etse de kendisinin kırmızı başlıklı kız olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz. yaban hayatını koruma derneği intikam tugayı olarak, "hain kurt" kod adlı yoldaşımızı bir avcı ile beraber tuzağa düşürmüş olduğunu, ve onu hunharca katlettiğini unutmuş değiliz. çok yakında avcı ile aynı akıbeti yaşayacak.

(bkz: ava giden avlanır)
    (azwepsa, 24.01.2008 14:04)
  9. bir lale. kırılgan. boynu da bükük.
    (one more cup of coffee, 25.01.2008 13:50)
  10. hiç kimse sizi arayıp sormadığında bile nasıl olduğunuzu merak edecek kadar incedir. kendisi biraz uçuk ve hareketli gibi görünse de kalbi ve beyni ile pek çok kişinin üzerinde kafa yormadığı alemlerde olduğu bir gerçek.
    (ada, 04.03.2008 13:35)
  11. sokaklarda hırpani bir biçimde dolaşan delilerden onu ayıran tek şey; diğer delilerin aksine kendisinin deli olduğunun farkında olmasıdır.
    (zarpandit, 04.03.2008 15:15)
  12. deli dolu, bıcır bıcır, kıpır kıpır, süper bir insan ve avukat. el atmadığı konu yok nerdeyse. bazen kaldırdığım her taşın altından onun güler yüzü çıkınca ürkmüyor değilim ama o sevecenliği korkumu mutluluğa çeviriyor.

deli olduğunu kabul etmesi aslında kendinle ne kadar barışık olduğunun ispatı. 'delilik öyle kolay değil ufaklık' * diyerek sevgilerimi gönderiyorum.
    (jassmine, 07.03.2008 10:33)
  13. sözlükte en uzun süredir görüştüğüm, gerçekten iyi, akıllı, deli dolu, çılgın, sporcu, eğitimli, arkadaş, dost, çocuk gibi bir çok iyi sıfatı bünyesinde barındıran, kahramanmaraş'ta yapacağı zirveye tek kişilik katılımıyla zirvenin yıldızı olacak olan, benim bunca yıllık hayatımda yemiş olduğum tek, gerçek maraş dondurmasını bana ulaştırma nezaketini gösteren, yogacı, trekkingci, klasik müzik aşığı yazarımız.
    (diazepam, 10.03.2008 18:00)
  14. uyuduğumda, sabah olmuştu aslına baklıırsa. kısacık bir zaman sonra greeyss diyerek geldi yanıbaşıma. uykusuzluk, yorgunluk, ankara'da yağmurlu bir sabah olması, evde kahvenin kalmaması, uykusuzluktan gözlerimin yanması hiç önemli değil, bunlara rağmen kocaman bir gülümseme oldu yüzümde. öyle candan, öyle sıcak, öylesine içten ki. samimiyet baştacı ve biliyorum hep öyle kalacak. ben de onu hep çok sevmeye devam edicem.

upuzun bir gün bekliyor bizi. alınacak kitaplar, görülmesi gereken yerler, dinlenilmesi gereken şarkılar, içilmezse eksik kalacağımız kahvelerimiz var. bu yüzden bu seferlik noktayı koymak zorundayım yazdıklarıma, hazırlanıcam da!
    (grace, 21.03.2008 11:38 ~ 11:38)
  15. "göğün altında olmanın en güzel yanı istanbulda olmaktır; çünkü gökyüzü en güzel hallerini istanbulda verir insana. hasretlerle dolu sokaklar, umutlarla dolu barlar ve yalnızlığın son reddelerini hissettiren yabanci yüzler de istanbul göğünün altındadır. dünyanin tüm halleri bu şehirde birikmiştir ve tüm kokularını bu şehirden yaymaktadir. yıllarin yeryüzünde yarattığı nadide bir elmastır istanbul, dünyaca izlenen ve her defasında göz kamaştiran bir elmas."

ve bu elması sevendir zarpandit. uzun bir aradan sonra yalnız sokaklarında gezerken fark ettiği, izbeliklerde bırakmış olduğunun kendisi olmasıdır. hayali bir masal kentinin gri manzarasına bakıp, neşelenendir ve gökteki güneşe inat, yeryüzüne güneş olandır gecenin karanlığında.

ve onunla ilk karşılaştığımda

"bir de baktım ki ben ben değilim artık; sûretim başka bir sûret ismim bir başkasının ismi; gönlüm ne yöne akar ben ne yöne.. verdiğin emaneti yitirdim yollarda, hata ettim.. kusur ettim.. affola.."

ve gördüm ki

bu aralar anadolunun bir yerlerinde saklı durur. kendinin kendine biçtiği bir gizlilik hali. ve bu halde elif şafak okur. kendini bir beyoğlu sokağında bırakıp zarpandit olur.
    (tariktuna, 25.03.2008 13:00)
  16. aynı ses içinde kaybolurken bana bir de elif şafak'ı armağan eden melek.. zarpandit, delilerin delisi korkmuyoruz delilikten!!

tesadüfler olsaydı buydu bir araya getiren bizi derdim hiç şüphesiz.. lakin şuan'dır bize gecmişle bağ kuran, tıpkı gelecekle kuracağı gibi...
    ayrı ayrı yerlerde aynı ses icin atan kalplerin kesişmesiydi bu.. 'bir'di artık.. 'bir'dik...
    bugüne attığımız her adım hazırlığıymış bu buluşmanın..
    anlaşılamama'nın sığınmasıyla aynı melodilerde kaybolurken,anlamak zor degildi artık..

hoşgeldin dışlanmışlığıma.. dostların en delisi delilerin en güzeli en temiz yüreklisi...
    (mavi kukla, 28.04.2008 17:44 ~ 17:57)
  17. itü sözlük radyosu'ndaki klasik müzik yayını ile keyifli dakikalar yaşatan çiçeği burnunda dicey, güzel insan, sıkı dost.
    (dirge for november, 13.05.2008 21:45)