zamane sözlük   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. başlık: kim ramazanda oruc tutmayabilir

giri örnekleri

1.müslüman olmayan tüm insanlar.
    ateist,hristiyan,budist vs vs..

2.hastalar
    yaslilar(duskunler)
    cocuklar
    uzun yolculuga cikanlar

3.istemeyen tutmaz bu kadar basittir. tanrı ile kul arasında olan bir mesele için illa özür aramak gerekmez.

5.ben ve benzerlerim !...

6.aleviler...

8.abdestsizler...

seviyorum lan itü sözlüğü.
    (easy company, 05.10.2005 23:31 ~ 14.01.2006 02:09)

2. adını şu anda* ilk kez duyduğum sözlük klonlarından biri.
    (damnlucifer, 05.10.2005 23:32)
  3. zibidi sözlük ün yeni ismi.
    (prometheus 83, 17.10.2005 20:31)
  4. 2. yılının sonunda zamane adını alan eski zibidi sözlük.
    (rapsodi istanbul, 25.11.2005 21:41)
  5. "hayatlarinda kiz gormeyen insanlarin kopyalayip yapistirdigi sozlukumtirak sey...bi de oraya buraya bok atmislar...asla adam olamayacak sozluk..."

ulan biz burda otururken heyecanlı bir güruh cinsel aktivitelerimizin çetelesini tutuyor daha ne olsun?
    (wondrous, 11.12.2005 12:13)
  6. (bkz: kötü klon)
    (bkz: zaman kaybı)
    (keyif pezevengi, 31.12.2005 06:39)
  7. güzeli bir sözlüktür. ben yazardım eskiden. yapılan bütün kötü yorumlara rağmen iyi hoş sözlüktür. uğraşılmış yapılmıştır.
    hatta yeni bir uygulaması var imla klavuzu diye ilginç.
    http://www.zamane-sozluk.com/...
    (prometheus 83, 19.01.2006 11:38 ~ 11:40)
  8. zaman-e sözlük.
    (vietna, 05.03.2006 13:27)
  9. çok dikkate alınmaması gereken sözlük.

öyle ki stephen king başlığı altındaki biri giri;
    "tek okudugum insan dunyanin en iyi yabanci yazari"
    okuduğu tek yazar olmasına rağmen, onu diğer yazarlarla karşılaştırabilme yeteneği olan zuserlere sahip sözlüktür.

edit: yedinin yedincisi 'nin dikkat ettiği bir nokta; dünyanın en iyi yabancı yazarı??? bu adam uzaylı mı?
    (darkenfact, 12.06.2006 00:56 ~ 12:47)
  10. 1 milyonuncu entrysini bir zirve eşliğinde kutlamış, içinde nesil kavramlarını bulundurmayaz sözlüktür.
    (rapsodi istanbul, 04.07.2006 15:11)
  11. iyi sözlüktür hoş sözlüktür ama, 15 şubat 2005 tarihli bir girimde** düzeltme yapmak istediğimde "sadece son 45 gün içinde yazmış olduğunuz yazıları düzenleyebilirsiniz" gibi bir uyarı vererek beni dumurdan dumura sürüklemiş sözlüktür ayrıca efem. ilginç.
    (selenge, 01.01.2007 02:39 ~ 02:42)
  12. protothyas adında bilgi fakiri bir yöneticisi olan sözlüktür...6-7 tane çok değerli yazar arkadaşı heba etmeyi başarmıştır.sözlük içrisinde kavga çıkaran sonrada bir şey yapmamış gibi arkalara saklanıp,millete bilgiçlik yapan bir isimdir...eğer bu kişi yönetimde kalmaya devam ederse sözlüğün batması an meselesidir..

hatta çok ilginç bir durum da mevcuttur..bu bilgi fakiri yöneticinin-sanırım muhtar- haftanın en iyi seçilen bir yazısı vardır..okuyan ne alaka,eh biliyorduk be baba gibi bir psikolojik durum içerisine düşecektir..haftanın en iyi yazısı..protothyas muhtar-i fakirinden;

başlık : ayrilirken ben seni hak etmiyorum zaten demek

tanım :
    "ayrılıyorum ama neden ayrıldığımı tam olarak ben de bilmiyorum, arkadaşlarla konuştuk, onlar da adam gibi bir sebep bulamadılar, aslında senden ayrılınca da çok üzüleceğim ama arkadaşlar 'ayrıl' dedi" cümlesinin yerine kullanılır kızlar tarafından.

bu cümlede ne alaka denebilir...kişi gerçekten haketmediğini düşünüyordur...ikincisi tevazu gösterisidir...fakat bu gerzek,düşük,devrik cümle yapısıyla nasıl en iyi oluyor diye sormadan geçilmiyor...

protothyas adındaki incelemelerime göre 6.nesil eksisozluk hayranı yöneticisi ile,sözlük içerisinde kendine bol bol yalaka temin edip gün içerisinde rahatlamaktadır..hatta bazen bu yalakalara iyi niyet gösterisi yapmak için,sözlüğe onca zamanını vermiş,tanınan yazarını -ezik,büzük,salak,saçma,yalan,dolan sebeplerle yazarlığını engellemektedir...

bu zat-ı garibi düşününce itü sözlüğün yönetim kadrosunun değeri daha iyi anlaşılacaktır..
    (mississippi, 01.03.2007 19:44)
  13. duyumlarıma göre itü sözlük'ten önce kurulmuş, gözlemlerime göre itüsözlük kadar olgunlaşamamış sözlük parçası.
    (ipo, 02.03.2007 22:22)
  14. yayın aralığı ;
    01.09.2003-03.03.2007, programlayan : ınteus

sözlüğün günü geçmiş..
    (mississippi, 03.03.2007 21:47)
  15. oylama konusunda büyük sıkıntıları olan sözlük. geçen haftanın en beğenilen tanımları listesine giren bir girinin sadece 5 tane olumlu oy alması ya da yüzlerce giri girmiş bir yazarın, sevilen ya da beğenilmeyen eserlerinin olmaması bu durumun en çarpıcı örnekleridir.

sözlüğün artısı ise girilerin aldıkları son 10 olumlu ya da olumsuz oyun,(ne zor bir cümle) girinin altındaki panele tıklayarak görülebilmesidir. darısı bizim başımızadır...
    (maslow, 27.03.2007 03:07)
  16. zamanında önemli bir misyon üstlenip sözlük piyasasını tekelden kurtarmış, iyi başlamış fakat devam ettirememiş sözlüktür. yazar ve okur sayısının bir hayli düşmesi de öncülük ettiği klonların hem teknik olarak hem pazarlama açısından arkasında kalmasındandır. yine de çok sağlam birkaç yazarı bünyesinde barındırır. oylama listesini görebilme, forumcu olayı da güzeldir.
    (intelligence, 27.06.2007 00:45)
  17. dün gece itibariyle (tam saat veremeyeceğim) ulaşımın mümkün olmadığı sözlüktür.nedir ne değildir bilinememektedir.acaba erişimi mi engellenmiştir yoksa teknik bir sorun mudur,merak konusudur..
    (tozluyol, 24.08.2007 19:15)
  18. yazarlık yapmaya başladığım zamanlarda yüksek kalitedeki yazarları olan şimdilerde o yazarlardan sadece bir avuç kalan ama yine de kaliteli denebilecek sözlük. abidik gubidik moderatörleri olan sözlük.
    (firsattanistifade, 24.08.2007 19:33 ~ 15.09.2007 18:19)
  19. saçma sapan gülen suratlarla forum havası yaratılmış, uğraşıp didinip toplamda bir iki adet yaratıcı entry bulabildiğim bir garip sözlük.

(gbkz: düzeltme): tamam len sakin olun yok surat murat hadi öfkeli kalabalık dağılsın..
    (baki mercimek, 02.09.2007 14:19 ~ 13.10.2007 19:20)
  20. günlük başlık ve kullanıcı sayısı iyice düşmüş ilk göz ağrımız. hala iyi yazarları mevcuttur ve kazanmaya devam edecektir. radyosunun dinlenmesi şiddetle önerilir.
    (prometheus 83, 07.10.2007 13:48)
  21. an itibarı ile hali içler acısı olan sözlüktür. günlük başlık sayısı taban yapmıştır. iyi yazarların tamamına yakınını kaybetmiş, beceriksiz moderatörler ile sözlüğü ayakta tutmaya çalışmaktadırlar.

(bkz: ilk aşkım liselim)
    (firsattanistifade, 02.11.2007 14:34)
  22. herzaman kalbimin en değerli yerinde olan sözlük. bir kaç iftiracının yüzünden karalanmaya çalışılan sözlüktür.
    (prometheus 83, 14.11.2007 23:18)
  23. tüm yazarlarının kan kaybetmekten yakındığı,fakat hiç kimsenin en ufak bir girişimde bulunmadığı sözlük.ne yazık ki herkes klonların atası olarak nitelendirilen bu oluşumun çöküşünü şaşkınlıkla üstüne üstlük merakla izliyor..tek kelime ile yazıktır.

ayrıca belirtmek istiyorum;yazarlar arasındaki iletişimin hat safhada olduğu sözlük..bunu forumcunun butonu ve zblog gibi fasilitelere borçlu oldukları apaçık ortada..

ayrıca ilk göz ağrım...
    (absolutely, 16.11.2007 21:53)
  24. "bayrağa ve milli marşa hakaret" gerekçesiyle uçurulabileceğiniz sözlük.artık bayrağa ve milli marşa nasıl hakaret edilir sizin hayal gücünüze bırakıyorum

şimdilik yazarlarını kodlama üstünde çalışıyoruz yakında sözlük çok değişecek gibi bir vaatle oyalamaktadır.
    (no pasaran, 16.11.2007 22:15)
  25. ilk klon.
    klonların atası.
    ama son zamanlarda bu ünvanını taşıyamıyor..
    (absolutely, 21.12.2007 18:43)
 sayfa  / 2