güzeli bir sözlüktür. ben yazardım eskiden. yapılan bütün kötü yorumlara rağmen iyi hoş sözlüktür. uğraşılmış yapılmıştır.
hatta yeni bir uygulaması var imla klavuzu diye ilginç.
http://www.zamane-sozluk.com/...
öyle ki stephen king başlığı altındaki biri giri;
"tek okudugum insan dunyanin en iyi yabanci yazari"
okuduğu tek yazar olmasına rağmen, onu diğer yazarlarla karşılaştırabilme yeteneği olan zuserlere sahip sözlüktür.
edit: yedinin yedincisi 'nin dikkat ettiği bir nokta; dünyanın en iyi yabancı yazarı??? bu adam uzaylı mı?
iyi sözlüktür hoş sözlüktür ama, 15 şubat 2005 tarihli bir girimde** düzeltme yapmak istediğimde "sadece son 45 gün içinde yazmış olduğunuz yazıları düzenleyebilirsiniz" gibi bir uyarı vererek beni dumurdan dumura sürüklemiş sözlüktür ayrıca efem. ilginç.
protothyas adında bilgi fakiri bir yöneticisi olan sözlüktür...6-7 tane çok değerli yazar arkadaşı heba etmeyi başarmıştır.sözlük içrisinde kavga çıkaran sonrada bir şey yapmamış gibi arkalara saklanıp,millete bilgiçlik yapan bir isimdir...eğer bu kişi yönetimde kalmaya devam ederse sözlüğün batması an meselesidir..
hatta çok ilginç bir durum da mevcuttur..bu bilgi fakiri yöneticinin-sanırım muhtar- haftanın en iyi seçilen bir yazısı vardır..okuyan ne alaka,eh biliyorduk be baba gibi bir psikolojik durum içerisine düşecektir..haftanın en iyi yazısı..protothyas muhtar-i fakirinden;
başlık : ayrilirken ben seni hak etmiyorum zaten demek
tanım :
"ayrılıyorum ama neden ayrıldığımı tam olarak ben de bilmiyorum, arkadaşlarla konuştuk, onlar da adam gibi bir sebep bulamadılar, aslında senden ayrılınca da çok üzüleceğim ama arkadaşlar 'ayrıl' dedi" cümlesinin yerine kullanılır kızlar tarafından.
bu cümlede ne alaka denebilir...kişi gerçekten haketmediğini düşünüyordur...ikincisi tevazu gösterisidir...fakat bu gerzek,düşük,devrik cümle yapısıyla nasıl en iyi oluyor diye sormadan geçilmiyor...
protothyas adındaki incelemelerime göre 6.nesil eksisozluk hayranı yöneticisi ile,sözlük içerisinde kendine bol bol yalaka temin edip gün içerisinde rahatlamaktadır..hatta bazen bu yalakalara iyi niyet gösterisi yapmak için,sözlüğe onca zamanını vermiş,tanınan yazarını -ezik,büzük,salak,saçma,yalan,dolan sebeplerle yazarlığını engellemektedir...
bu zat-ı garibi düşününce itü sözlüğün yönetim kadrosunun değeri daha iyi anlaşılacaktır..
oylama konusunda büyük sıkıntıları olan sözlük. geçen haftanın en beğenilen tanımları listesine giren bir girinin sadece 5 tane olumlu oy alması ya da yüzlerce giri girmiş bir yazarın, sevilen ya da beğenilmeyen eserlerinin olmaması bu durumun en çarpıcı örnekleridir.
sözlüğün artısı ise girilerin aldıkları son 10 olumlu ya da olumsuz oyun,(ne zor bir cümle) girinin altındaki panele tıklayarak görülebilmesidir. darısı bizim başımızadır...
zamanında önemli bir misyon üstlenip sözlük piyasasını tekelden kurtarmış, iyi başlamış fakat devam ettirememiş sözlüktür. yazar ve okur sayısının bir hayli düşmesi de öncülük ettiği klonların hem teknik olarak hem pazarlama açısından arkasında kalmasındandır. yine de çok sağlam birkaç yazarı bünyesinde barındırır. oylama listesini görebilme, forumcu olayı da güzeldir.
dün gece itibariyle (tam saat veremeyeceğim) ulaşımın mümkün olmadığı sözlüktür.nedir ne değildir bilinememektedir.acaba erişimi mi engellenmiştir yoksa teknik bir sorun mudur,merak konusudur..
yazarlık yapmaya başladığım zamanlarda yüksek kalitedeki yazarları olan şimdilerde o yazarlardan sadece bir avuç kalan ama yine de kaliteli denebilecek sözlük. abidik gubidik moderatörleri olan sözlük.
günlük başlık ve kullanıcı sayısı iyice düşmüş ilk göz ağrımız. hala iyi yazarları mevcuttur ve kazanmaya devam edecektir. radyosunun dinlenmesi şiddetle önerilir.
an itibarı ile hali içler acısı olan sözlüktür. günlük başlık sayısı taban yapmıştır. iyi yazarların tamamına yakınını kaybetmiş, beceriksiz moderatörler ile sözlüğü ayakta tutmaya çalışmaktadırlar.
tüm yazarlarının kan kaybetmekten yakındığı,fakat hiç kimsenin en ufak bir girişimde bulunmadığı sözlük.ne yazık ki herkes klonların atası olarak nitelendirilen bu oluşumun çöküşünü şaşkınlıkla üstüne üstlük merakla izliyor..tek kelime ile yazıktır.
ayrıca belirtmek istiyorum;yazarlar arasındaki iletişimin hat safhada olduğu sözlük..bunu forumcunun butonu ve zblog gibi fasilitelere borçlu oldukları apaçık ortada..
"bayrağa ve milli marşa hakaret" gerekçesiyle uçurulabileceğiniz sözlük.artık bayrağa ve milli marşa nasıl hakaret edilir sizin hayal gücünüze bırakıyorum
şimdilik yazarlarını kodlama üstünde çalışıyoruz yakında sözlük çok değişecek gibi bir vaatle oyalamaktadır.