zaman yolculuğu 

adana çık aradan

1. olsaydı yada olacaksa neden kimse gelmiyor dedirten olay
    (hyperion, 16.03.2004 12:40)

2. yarını bugün zannetmek ile geçici süre hissedilebilecek olgu.

(bkz: cumartesiyi okul günü zannetmek)
    (bkz: cumartesiyi pazar zannetmek)
    (skuba, 30.10.2004 20:06)
  3. albert einstein'nın izafiyet teorisine göre "eğer bir cisim ışık hızında ilerliyorsa, yanından geçen zaman yavaşlıyacaktır.yani başka bir değişle,cisim ışık hızına ulaştığı zaman,içinde bulunduğu zaman kavramı duracak ve bir zamansızlık boyutunda yer alacaktır.bunun oluşması için cismin yaklaşık olarak saniyede 300,000 km.hızla gitmesi gerekmektedir. böylece zamanın ilerisine ve gerisine yolculuk mümkün hale gelecektir.

sonuç: - o kadar hız yapabilseydük, öğle arasında miamide denize girer, avustralyaya sörf yapmaya giderdik... ne gonuşuyon albert amca, bırak zamanı felan
    - oğlum zamanda yolculuktan bahsediyo adam
    - tabii oda güzel, öğle arası bitince 1 saat önceye gider, hep öğle arası yapardık :))
    - ??!!
    - bide hep maaş günlerine sarardık kasedi, dimi lan!
    (ios dumdadum, 09.04.2005 14:55)
  4. j. richard gott un einstein evreninde zaman yolculuğu (time travel in einstein's universe:the physical possibilities of travel through time) adlı kitabında anlattığı , einstein a göre gerçekleşmesi olasılığı olan bir olay.kitabı okuyunca gerçek olabileceğine inanılabiliyor.
    (zaknafein, 02.02.2006 01:06)
  5. einstein'ın yalnızca geçmişe dönülerek gerçekleştirilebileceğine inandığı olay. zira gelecek henüz varolmadığı için geleceğe gidemezsiniz,ancak geçmişe dönmeyi mümkün kabul etmiştir ünlü fizikçi. hatta hayatının son dönemlerini geçirdiği akıl hastanesinde,iki ayağına iki masa saati bağlayarak sürekli geri geri yürüdüğü söylenir.
    (bkz: ben söyleyenlerin yalancısıyım)
    (haşmet asilkan, 02.02.2006 02:10)
  6. bir rivayete göre, neil armstrong aya ayak bastığı zaman çekilen fotoğraflarda, çok uzakta iki cisim tespit edilir.nasa panik halinde fotoğrafı inceler ve cisimlerin üzerinde volkswagen işaretini görür. gemilerin,atalarının aya ayak basışını görmeye gelmiş torunlarımıza ait olduğuna karar veren nasa,görüntüleri fotoğraflardan sildirir ve bu bilgiyi dışarı sızdıran nasa görevlisi nasa tarafından zorla akıl hastanesine gönderilir.
    (haşmet asilkan, 02.02.2006 02:13 ~ 02:56)
  7. de lorean marka arabayla yapılabilecek hadise (bkz: back to the future)
    (panavision, 02.02.2006 03:37 ~ 03:37)
  8. (bkz: michael j. fox)
    (peaceramon, 02.02.2006 03:41)
  9. (bkz: @523675)
    (easy company, 02.02.2006 08:45)
  10. (bkz: hayatın gözler önünden film şeridi gibi geçmesi)
    (applepie, 26.12.2006 23:23)
  11. tam şu an gerçekleştirdiğim etkinliktir. zamanda ileriye doğru gidiyorum sevgili sözlük. demin 11:25'ti saat. şimdi 11:27 olmuş. yolculuğum mütemadiyen devam ediyor. keşke biraz daha yavaş gitsek de şu yarın sabahki sınaa az daha çalışabileyim.
    (azwepsa, 26.12.2006 23:37 ~ 23:37)
  12. en azından ileriye (gelecek) doğru yapılması teorik olarak mümkün bir olaydır. hatta yapılmaktadır da çünkü en azından yaşadığımız sürece belli bir hızda ileriye doğru yolculuk yapmaktayız. ışık hızı aşılabilirse bu yolculuğun hızını artırmak da mümkün olacaktır, en temel prensip budur. ve fakat geçmişe doğru yolculuk yapılabilir mi, yapılırsa geri dönülebilir mi gibi soruların yanıtları şu gün itibariyle tartışmalara açık da olsa paralel evrenler kuramı dahilinde bulunabilir.
    (veni vidi pipi, 24.05.2007 03:01 ~ 28.05.2007 22:39)
  13. (bkz: hiro nakamura)
    (kejura, 24.05.2007 03:04)
  14. zamanın doğrusal bir yapı, ve tarihin de işbu zaman doğrusu, ya da çizgisi üzerinde kesintisiz bir ilerleme olarak algılandığı batı düşünce tarzında, doğal olarak zaman yolculuğu bir sorunsal olarak ortaya çıkmaktadır. çünkü tüm evrenin sabit ve eşit bir hızda mütemadiyen ilerlemekte olduğunu farzederseniz, zaman yolculuğu yapmak demek, evrenin geri kalanından daha hızlı veya daha yavaş, hatta icabında ters ivmeyle hareket etmek demek olacaktır. tabi ki hala aynı doğru üzerinde kalmak kaydıyla.

bugün zamanın doğrusallığına ve tarihin kesintisizliğine inanmış bir modern insan için, zaman yolculuğunun tek pratik yöntemi rüya görmektir. rüya görmek, semavi dinlerin bize tarif ettiği şekliyle cennet'e, yani zamanın bulunmadığı yere geçici olarak dönmek anlamını taşır. buna göre, insanoğlu cennet'ten kovuluncaya kadar sayılardan ve saymaktan habersizdi. ne parmakları sayılıydı, ne de günleri. ancak dünya'ya düştükten sonradır ki parmaklarını, hayvanlarını ve günlerini saymaya koyuldu. böylece bildiğimiz doğrusal zaman çizelgesi oluştu. rüya gördüğümüzde bizden çok önce var olmuş ya da çok sonra var olacak mekanlarda ve kişilerle bulunmamız rastgele bir oyun değildir. bir nevi zaman yolculuğudur bu. ta ki günün ilk ışıklarıyla cennet'ten tekrar kovuluncaya kadar sürer.

oysa zaman konusunda bu kadar determinist olmayı bırakıp kendi iç algımızla, kendi kişisel zamanımızı inşa etme imkanımız olsaydı, zaman yolculuğu bir sorunsal, ve tarih kavramı bir engel olmaktan çıkabilirdi. kontrolümüz dışında bir hatta devamlı ilerlemekte olan bir trende vagondan vagona geçmek neye yarar ki? trenden inmeye cesaret edip kendi yürüyüş tempomuzla, kendi patikamızı çizmemiz gerekiyor zamanı kontrol edebilmek için.
    (tembel, 18.04.2008 14:32)
  15. sadece kağıt üzerinde kalmış/kalacak olan ilgi çekici güzel konu.

eğer gelecekte zamanda yolculuk yapmamızı sağlayan bir makina bulsaydık şimdiki zamanımıza geri dönerdik,dolayısıyla gelecekte de hiçbir zaman bulamamışız sonucuna ulaşıyorum ben.

ayrıca ruh hastası psikopatın biri de geçmişe dönüp annesini daha çocukluk çağında öldürmüş olsa nasıl bir durum ortaya çıkardı çok merak ediyorum,çünkü psikopat aslında kendi varlığını da bizatihi ortadan kaldırıp bir hiç hatta yaptığı olaya göre değerlendirirsek bir piç bile olurdu.kıssadaki hisseyi çıkartırsak bir sürü etik problem anlayacağınız...
    (pis böcük, 18.04.2008 15:25)
  16. gerçekleşecekse şayet geçmişe gidilmesi mümkün olmasın..şayet o açıdan düşününce işin içinden çıkamıyorsunuz, mantık hatası veriyorsunuz, kafa allak bullak oluyor, binlerce kez zamanı kırıyorsunuz, alakasız / anlamsız bir duruma dönüşüyor herşey..varsın olsun, sadece geleceğe gidebilelim..valla, eksik olsun yani geçmişe gitmek..geleceğe dönmesi de zor oluyor, fazla yakıyor hem..

öff, bana kalsa zamanı 2 saat ileri alsam yeter..bitsin mesai, baydım..
    (zeus, 18.04.2008 16:03 ~ 19.04.2008 20:37)
  17. insan hayal ürünü olan birçok düşüncenin gerçekleşmesi göz önünde bulundurulursa, gerçekleşmesi zor ama imkansız olmaması muhtemel bir girişimdir.doğru ellerde kullanılırsa,hitler'in yarım bıraktığı işi tamamlamasına yardım edilebilir.
    (albatros2424, 18.04.2008 16:18)
  18. - baştan alalım lütfen!
    - ne kadar ?
    - en baştan

(bkz: adem ve havva)
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 18.04.2008 16:41)
  19. (bkz: nikola tesla)
    (bkz: philadelphia deneyi)
    http://www.zamandayolculuk.com/...
    (entropy, 17.07.2008 05:18 ~ 05:20)