geçmiş ya da gelecek farketmez. her iki zamanda da aslında var olunmadığından, var olmak tehlikelidir, risklidir. hemen kaçabilmek gerekir. diller, kanunlar, görünüş, korunma gereği... bu liste çok uzar. en iyisi yanına bir de görünmezlik iksiri alınmasıdır. bu böyle hayalde bile can simidi gibi önem taşır.
en büyük hayal kırıklığını düzeltmeye çalışmak,beceremeyince sürekli geriye dönüp çabalamak, en sonunda yorulup zamanın unutulmuş bir bölümünde kaybolmak...
istanbul un fethi esnasına gemiler gerçekten karadan mı yürütüldü öğrenmek.zira okuduğum bir kitaba göre (bkz: fatih ve fetih,erdogan aydın) böyle birşey gerçekte hiç olmamış.gidip bakmakta fayda var.
-abi.. kaç yapıyo bu makine?
+hasbinal....
-kaç yapıyo kaç yapıyo?
+lan yürü git işim gücüm var ilim irfan adamıyım ben
-??
+şimdi 88mil sen de binersen arabaya +1 beygir gücünden dolayı 90mile ulaşırız sanırm!
-çok yakıyomu peki?
çoğu insanın sadece kendini düşündüğü bencilce isteklerin yapıldığı bilinçaltı düşüncelerin bir nevi ayyuka çıktığı yapılabilecekler listesidir bir nevi.
ama ben olsaydım şunu yapardım; kusagami zaman makinesiyle gelir ve ekşın amacıyla sahne slow motion efektiyle ilerler.
(bkz: sakın o elmayı yeme)