belki ilginizi çeker
  1. · ışık evleri
  2. · hizmet
  3. · yüzde 47 kimsiniz la
  4. · yeşil sermaye
  5. · şakird
  6. · bedava gazete
  7. · yaran belki ilginizi çeker sonuçları
  8. · zaman gazetesi nin tirajda ilk sıraya yerleşmesi
  9. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · uludağ sözlük
  2. · geniş aile
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  5. · boylumlama
  6. · aklidengegorecelibikavramdir
  7. · onur öymen
  8. · education europeenne
  9. · civilization 4

zaman gazetesi nin tirajda ilk sıraya yerleşmesi  

sayfa  / 4
  1. her kapının önüne bırakılıp, hizmet mantığında dağıtımı yapılırsa, üçer beşer tiraj da patlar, şaşırması ayıp...
    (heidi, 14.11.2007 17:19)
  2. adressiz dağıtım yöntemi ile her apartmana 3-4 tane bırakılarak her türlü yayının tirajının arttırılabileceğinin göstergesidir.
    diğer kaynağı belli olmayan medya ya örnek olması gerekir.
    (trouble, 14.11.2007 17:21)
  3. organize çalışmanın eseridir.aynı zamanda sayfa dizaynın da odül de aldıklarını hatırlamaktayım.belli bir grubu da arkasına aldığını düşünerek çok da sürpriz olmayan haber.
    (zedt, 14.11.2007 17:21)
  4. (bkz: hizmet)
    (bkz: ışık evleri)
    (bkz: yeşil sermaye)
    (tangocu kedi, 14.11.2007 17:34)
  5. bedavaya apartmanlara üçer beşer dağıtırsan, para da su gibi akarsa bırakın türkiye'yi dünyanın en fazla satan gazetesi olursun. sonra da utanmadan bunu onurmuş gibi yazdın mı çizdin mi tamam işte bitanesin.
    (jayhunx, 14.11.2007 17:49 ~ 15.04.2009 09:14)
  6. en çok satılması yanında satılan gazete nispetinde okuyucuya ulaşır mı o da ayrı bir merak konusudur.
    (kremberiz, 14.11.2007 18:04)
  7. fazla şaşılmaması gereken durum. ben de gittim zamanında bu grubun dersanelerine. yalan yok en iyi dersaneydi çevredeki. kayıt olduk falan. daha ilk hafta dediler sizi zaman gazatesi abonesi yapacaz. dedim ben para mara vermem. vermedim de. sonra baktım haftaya bizim kapıya zaman gelmeye başladı. nasıl abone oldum, hangi ara oldum bilmiyorum artık. dersaneye gittiğim zaman boyunca da devam etti aboneliğim.

basit bir hesap: gittiğim dersanenin o ilde 10 şubesi vardı ve sadece bizim şubedeki lise sonlar yaklaşık 500 600 kişiydi. sadece lise sonlar.aynı dersanenin bi dünya da lise 1, 2 öğrencisi vardı. ve bir o kadar da hafta içi öğrencisi.

şimdi kimse de çıkıp demesin tirajları da görmüyor musunuz falan. görüyoruz ama o tiraj nasıl oldu onu da biliyoruz.
    (ekraba, 14.11.2007 18:22)
  8. gazetenin tirajının büyük kısmı bedava dağıtıldığı için pekde önemli olmayan olaydır. asıl soru o kadar bedava gazeteyi dağıtçak kaynağı nereden buldukları.
    (tercih ettiğim nick budur, 14.11.2007 18:56 ~ 18.11.2007 13:23)
  9. zaman'ın, masraftan hiç kaçınılmadan yapılan pazarlama kampanyaları sonucu, zorla "namaz"a davetinin kaçınılamaz sonucudur kanımca. yaptıkları şeyin kapıya gelen ve size zorla birşeyler satmak isteyen pazarlamacılardan farkı yoktur.
    (shiba, 14.11.2007 19:05)
  10. (bkz: http://www.universalmccann.com.tr/...)
    çeşitli araştırma kurumlarına göre farklı sonuçlar görülebilir, bu olayı ciddiye almamak lazım. ama olabilir de, neden olmasın.
    (azureel, 14.11.2007 19:08 ~ 19:08)
  11. fanatik'in 5. sıraya yerleşmesinden daha ilginç gelmeyen haber.
    (hansvoralberg, 14.11.2007 19:10)
  12. aylardır, bir hafta tirajı bin civarında artıp, bir hafta tirajı bin civarında düşen bir gazetenin, artık nasıl oluyorsa muhteşem ötesi bir abonelik sistemi performansıyla bir hafta (29.10.2007 - 04.11.2007) 68.680, diğer hafta ise (05.11.2007 - 11.11.2007) 84.951 civarında tirajını arttırarak gerçekleştirdiği hadise.

(bkz: zaman/@1371883)
    http://www.medyatava.net/...
    (selenge, 15.11.2007 04:47 ~ 04:48)
  13. tipik bir at yalanı sikeyim inananı örneğidir. vay anasını nasıl bu kadar satmışlar diyenlere sabahın erken saatlerinde küçük bir kasaba da gezinmeleri önerilir. zira her dükkanın önünde kapı arasına sıkıştırılmış bir zaman gazetesi bulunur yetkili esnaflara sorulduğunda zaman gazetesinin portakal sarmak için ve birayı gazete kağıdına sararak içmek isteyenlere nasıl yardımcı olduğu tarafımdan tespit edilmiş zaman gazetesine eli tahriş etmeyen kaliteli kağıt bastıkları için şükran duyulmuştur.
    (megae, 15.11.2007 05:14)
  14. abi abla evlerindeki ve yurtlardaki herkesin abone yapılmasının sonucudur. halbuki gazete okunmak için alınıyorsa, bir eve 1 gazete (bilemedin 2) yeterlidir. ama aynı evde yaşayan 6 kişi de gazeteye abone olunca doğal olarak tiraj patlar. yakında sokakta broşür dağıtır gibi dağıtmaya başlayacaklar ondan korkuyorum. (tirajda birincilik savaşının posta ve zaman gazeteleri arasında olması da çok ilginç bir durum ayrıca)
    (devil, 15.11.2007 17:05 ~ 17:23)
  15. bu cemaatçilerde maşallah mantar gibi çoğalıyorlar dedirten olay. biri bunları durdursun sevabına.
    (gvz, 15.11.2007 17:18)
  16. bir gazetenin yaptığı tirajlarda ilk sırada olması ve kullandığı yöntemler, diğerleri için güzel bir pazarlama örneği olabilir. yine de gazete için esas olan "traşta ilk olmamasıdır." gazetecilik etiği, doğru ve yansız haber vermeyi gözetmelidir. halkı yönlendiren en önemli ayağın, bu gücünü, abonelerini gündem hakkında doğru bilgilendirmesi öncelik olması gerekirken, cemaatçilik anlayışına hizmet etmek için kullanması üzerinde düşünülmesi gereken bir husustur.
    (tonguç, 15.11.2007 17:37)
  17. ''ben sana çok satamazsın demedim ki'' şeklinde bir bakınız verilmesi uygun olacak durumdur.
    (jugador, 15.11.2007 17:40)
  18. tiraj, kelime anlamı olarak baskı sayısı demektir. öyleyse, bu saptamanın doğru olduğu düşünüldüğünde zaman gazetesi en çok baskı yapan gazetedir. en çok satılan veya okunan gazete olup olmadığı muammadır.

ayrıca, bazı devlet yurtlarının bekleme odalarına neredeyse içerideki öğrenci sayısı kadar geldiği düşünüldüğünde şaşırtmayan durumdur. abone olunsun veya olunmasın, her apartmanın girişinde de bir adet mevcut gazeteden. benim oturduğum apartmana da geliyor, araştırdım abone olan da yok, dağıtıma ne zaman çıkılıyorsa dağıtanı da görmedik henüz. sabah bırakılıyor, okunmuyor da, akşam atılıyor büyük ihtimalle. sonra da tirajda ilk sıraya yerleşiyor, ilginç tabi.
    (aglaures, 16.11.2007 12:11)
  19. akp'nin seçimde ilk sıraya yerleştiğini gördüğümüz bir ülkede şaşırtmayan olay. gerçi artık türkiye'de ne olursa olsun şaşırmam.
    (oceangoing, 16.11.2007 12:16)
  20. büyük çoğunlukla cemaat üyelerinin okuduğu,ancak haberlerinin ve tasarımının güzel olması sebebiyle ilk sıraya yerleşmesi beni şaşırtmayan gazetedir.cemaatin dersanelerine günde 100 civarında gelir.
    (valinor, 16.11.2007 12:34)
  21. her gün apartmanın zemininde 5-6 tane zaman gazetesi kimse okumamasına rağmen yerlerde... bunun gibi kaç apartman vardır kim bilir. bu adamlar kaç kişi okuyor diye değil de bayiiden kaç tane çıkıyor diye düşünüyorlar. 1.lik böyle bokun çamurun içinde olacaksa hiç olmasın ayrıca...
    (fakespeare, 16.11.2007 12:57 ~ 13:00)
  22. tirajın, bayiden çıkışa göre elde edilen değer olduğunu düşünürsek, okunma oranı ile karşılaştırılması saçma olan durumdur.

elbette ki, her malın satış oranı, bayiden çıkışa göredir. yoksa ben süpermarketten domates alırım da gider çöpe atarım. sonra biri çıkıp da diyemez ki, domatesin satışları yüksek ama millet çöpe atıyor.

abonelik sistemini bu kadar etkin kullanan başka bir gazete olmadığı için de, diğer gazeteler ne alemde bilemiyoruz tabi. posta'nın okunma oranı mesela, bakılma (seksi fotoğrafları için tıklayınız) oranının gayet altındadır muhtemelen. hürriyet ve milliyet gibi çok "satılan" gazetelerin de okunma oranlarını düşündüğümüzde karşımıza zaman'dan çok daha farklı bir istatistik çıkacağını zannetmiyorum.

cemaat denilen olguya baktığımızda ise, emin çölaşan "sevgili okuyucularım" dese de, ertuğrul özkök "hürriyet okuyucusu farklıdır" diye yırtınsa da, zaman gazetesinin okuru kadar sadık bir kitleyi, hiçbir medya kuruluşunun elde edebileceğini de düşünmüyorum. zira cemaat içinden pek çok insan, politik ve ekonomik görüşünü gazetedeki yazarlara göre şekillendiriyor. bir nevi, "akil adamdır bunlar, dinlemek lazım" gibi. üstelik bu cemaat dediğimiz kitle öyle çok da azımsanacak bir kitle değil.

öte yandan, internet siteleri arasında -bence- en düzgün ve kullanışlı sitelerden birisi de zaman gazetesinin ki, gazeteyi almadığı halde internetten takip eden de bir sürü insan var. bir kısmı meraktan, bir kısmı cemaate para gitmesin ama burada iyi yazarlar da var diyerekten, ama yine de internet sayfası çok kullanılan bir sayfa durumunda.

zaman gazetesinde selim ileri'nin, elif şafak'ın, ahmet turan alkan'ın, hilmi yavuz'un yazdığını düşününce, gazeteye "sapına kadar gerici" yaftası vurmanın ve olduğu gibi çöpe atılmalı muamelesinin ve hatta uzaydan inmiş bir cemaatin uzaydan inmiş gazetesi gibi yargılamanın pek de mantıklı olacağını düşünmüyorum. ekrem dumanlı'yı, bülent korucu'yu, tamer korkmaz'ı ya da ne bileyim nedim hazar'ı böyle yaftalayabilirsiniz, zira kendileri direkt olarak bu cemaatin yetiştirdiği insanlardır.

cemaat konusunda da fazla konuşmayı sevmediğimden başka yerde yazmıyorum ama burada lafı açılmışken bahsedeyim, gökten inmedi bu cemaat. şu an bizim yaşadığımız günlük yaşamda karşılaştığımız insanlardan bir kısmı bu cemaate mensup, sempatizan ya da ılımlı bir konumda. bu ülkenin eğitim sisteminden geçiyorlar, televizyon, gazete, kitap, film gibi toplum hayatının dinamik etkenlerini tüketiyorlar. yani gerçekten varolan bir olgudan bahsediyoruz ki, öyle hepsini yakalım kurtulalım aymazlığına giremeyeceğimiz bir konumda.

bütün bunlara nazaran baktığımda zaman gazetesinin tirajını az buluyorum. her ilde en az bir okul, aşağı yukarı her ilçede yurt, ev dünya çapında bir sürü kuruluş, muazzam bir ilgi... buna rağmen hala milyona ulaşamamak bence daha farklı yorumları gerektiriyor. tirajda ilk sıraya yerleşmesi ile de okunma oranını karşılaştırmanın ilgisizliğine bir kez daha vurgu yapayım diyorum.
    (şiirbaz, 16.11.2007 13:16)
  23. zaman gazetesinin sadece üretim bakımından birinci olmasıdır. ama eğer ki ben bir gazete sahibi olsam gazeteyi çok üretmemle övünmezdim. ben bir gazetede yazar olsam bu gazeteyi çok fazla bedava dağıtmamla da övünmezdim. ben olsam benim gazetemi kaç kişi kendi isteğiyle gidip bayiiden alıyor bunu düşünürdüm. gazetemde gerçekten değerli şeyler olduğuna inansam gidip her kapıya 10 tane atıp zili çalıp kaçmazdım. eğer gerçekten her kesimden yazarı barındırıyorum, her kesime seslenicem diyorsam kandilleri 3 sayfa haber yapıp cumhuriyet mitingleri ( o dönemin en önemli olaylarındandı türkiye'nin) haberini fotoğrafsız tek paragraflık haber şeklinde vermezdim. hadi diyelim gazete inanılmaz cömert ve müthiş fedakar insanlar tarafından yönetiliyor. sadece gençlere ulaşabilmek amacıyla yurtlara her gün dizi dizi gönderiliyor. e madem ki her kesime seslenen bir gazeteyim o zaman neden türkiye'deki bütün yurtlara göndermeyeyim ki? neden itü'nün yurduna göndermek yerine cemaat yurduna göndereyim sadece? işte bu yüzden o apartmanın zemininde hergün çamura bulunan gazete bu düşüncesiz tavır yüzünden türkiye'nin en yüksek tirajlı paspası olacaktır yakında. birilerinin acilen sahip çıkması gerekmektedir bu gazeteye...ama türkiye'de zaten gazete amacı taşıyan gazete yok pek... olanlar da bedava değil, internet sitesi paralı.
    (fakespeare, 17.11.2007 01:27)
  24. (bkz: yüzde 47 kimsiniz la)
    (bkz: anladın sen anladın)
    (tazmanya canavarı, 17.11.2007 01:30)
  25. hergün apartman kapısının önünde bulup ayağımla ezmek suretiyle parçaladığım gazeteleri de saydıkları için hiç umurumda olmayan sonuç..
    (kum, 17.11.2007 01:31)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil