bitki zehirlidir. akdeniz bölgesi civarında bol bol yetişir. bir ara bir doktor bu bitkiden elde ettiği ilaç ile kanseri tedavi ediyor, tedaviye cevap veremeyecek duruma gelmiş, umut kesilmiş hastaların da acısını dindirip daha uzun süre yaşatabiliyordu...
kıbrısta zinciri bulunan night club(genelev). girnede zakkum 2 lefkoşalefke yolu arasında zakkum 1 gazimagosalefkoşa arasında da zakkum 3 vardır ama adı değişiktir. giriş ücreti 30 ytl olmakla birlikte ilk içki ücretsizdir. çalışan personelin çogu moldova ve ukrayna dan gelir. haftasonları ise girne'nin gözde kumarhanelerinde çalışırken görebilirsiniz buranın kızlarını. illaki bi night club' a gidilecekse tercih lipstick olmalıdır.
piyasadaki boşluktan ziyade yılların verdiği tecrübeyle artık sacede bar grubu olmanın dışına çıkmak, tüm yurtta müziğini tanıtmak isteyen ,3 yıldır albüm çıkarmayı düşünen ve teoman gibi bir çok ünlünün prodüktörlüğünü yapan volkan başaran tarafından albümlerinin yapılışı teşvik edilen ,ankara nın güzide repertuarına sahip grubudur. grubun eski adı raındog tur.ankara da bir çok rock barda performanslarını sergileme imkanı bulmuşlardır. (örn : sinema bar,gölge,tenados,limon,manhattan ve garage istanbulda da crımson ) grupla ilgili eleştiriler doğaldır.ancak zakkum benim ilk izlediğim günden bu yana(5 yıl) tarzında her hangi bir değişiklik yapmamıştır.yani solist yusuf demirkol sacede bu albüm için özel bir imaj çalışması yapmış gibi değerlendirmeler yanlıştır. grupla ilgili daha fazla bilgiyi www.zakkumonline.com dan edinebilirsiniz.
güzelim ve pek bir orijinal ah çikolata'ya muse "ezgileri" ekleyip muse klibi ortamında placebo tavırlarıyla çekilmiş bir kliple "süslenerek" neredeyse sıradan hale getirilmiş şarkıya sahip olan grup.
klibinde kendisini çikolataya banmış bir vaziyette "aaaah çiğkölataaa" diyen bir vokale sahip gruptur. kliplerinin "18+ yetişkin" kategorisinde yayınlanmasının çok daha iyi olacağını düşündüğüm gruptur. hadi bizi geçtim, ya çocukların psikolojisi...ayrıca buradan vokallerine "seni gidi seni gidi kendini bilmez ah zilli aman" şarkısını ithaf ediyorum.
ankara'nın en eski cover gruplarından raindog'un albüm çıkarma sevdası nedeniyle aldıkları yeni isim. yıllardır ankara barlarında sahne alan ve sağlam bir dinleyici kitlesi (çoğunluğu 18-25 yaş arası bayanlar) oluşturan, bu kitleden aldığı yanlış gazla albüm yapmış; cover yapan "kendi tarzında" iyi sayılabilecek bir grupken, kötü bir albüm çıkartarak komik bir gruba dönüşmüşlerdir. ankaralı onlara hala raindog, onlar kendilerine zakkum, dinleyici ise bu ne lan demektedir.
billie joe armstrong çakması bi vokaliste sahip grup(tv sesi kısık olunca o sandım uzaktan).madem bu kadar yıl müzik piyasasının içinde takılmışlar,bu tarz bi imajla,şarkıları güzel bile olsa(ki değildi dayandığım kadarıyla) bir çok kesimden insana antipatik geleceklerini öngörememişler mi acaba,diye düşündüm bi an ama çok da kafa yormamak lazım.
kendilerine ilk kadıköy barlar sokağındaki crimsonda rastlamıştım. gayet ağzı bozuk ve efemine tavırları olan bir soliste sahip bir gruptu (eskiden adı raindogdu grubun bu arada). ingiliz gruplarını ve eserlerini sevdikleri belliydi, tamam iyi hoş çalıp söylüyorlardı ama solistinin iticiliğinden belli bir süre sonra şarkılar da çekilmez gelip ve ortam terkedilmişti.
bu hadiseden yıllar sonra, bir baktım televizyonda bizim bu yandan çarklı solist, süslenmiş makyaj yapmış ve çikolataaaaa çikolataaaaaa diye haykırıyor. yapaylığı beni iyice rahatsız edip geçmiş aklıma gelince, yine klip ve şarkı çekilmez hale gelince, o kanal da zaplanmıştır şahsımca.
olmamıştı, hala da olmamış...
gay görünümünü sadece üne kavuşmak için kullandığını ve başardığını da düşündüğüm yusuf adlı vokale sahip eski raindog.bir keresinde sahnede şöyle bir diyolog geçmişti:
yusuf-bütün karılar orospudur.
kızın teki-asıl orospu senin anandır!!
yusuf-bakın bir orospu daha konuşuyo!muhahahah!(zeki müren gülüşü aslında ama yazı dilinde nasıl olduğunu bilmiyorum)
sonra barda kavga çıkmıştı.sonra noldu bilmiyorum.
vokalinin brian molko yla dudak hareketlerinin bile benzemesi ilginçtir.ayrıca kliplerinde gördüğüm kadarıyla göz renkleri bile aynıdır.tabi eğer kendini tamamen benzetmek amacıyla lens falan takmadıysa.
vokali brian molko ya benzemez, vokal ve grup ta genel olarak bir brit pop havası vardır, özenti midir ? tabi ki, fakat metal dinlediği için saç uzatandan, hip-hop dinlediği için bol pantolan giyenden farkları yoktur, placebo göz önünde bir grup olduğundan ve çoğunluğun brit pop anlayışı kıt olduğundan, ona benzetilmektedir, oysa ki kendilerini the cure, smiths vb gruplarına benzetmişlerdir, tarz olarak ve ni,tekim doğrudur
he bir de
gerek yoktu be abicim
acaba vokali brian molko gibi köse değil de o yüzden mi göğüs kıllarını kapasın diye çikolataya bulamışlar gibi bir düşünceye sahip olmamı sağladı klipleri.