|
|
- herhangi ufak aksesuarımsı nesne, bir eşyanın küçük parçası
- teknik terimlerle arası çok iyi olmayan insanların kullandığı ya da bilen birinin bilmeyene anlatmak için teknik terim yerine kullandığı sözcük
(mavio, 27.06.2004 23:12)
- zıpçıktı
- yeni sözlük yazarı okuldan arkadaşımdır kendisi hatta kardeşimdir , özendi bende senin gibi sözlük delisi olmak istiyorum dedi senin gibi entrikalı bir sözlük hayatım olsun dedi zirvelere gelirim ortamı şenlendiririm dedi bende dedim hadi bakalım öyle olsun yaptık kaydını geldi aramıza hoşgeldi sefa getirdi artık güzel girilerini bekleriz * hadi hayırlı olsun.
- (bkz: zamazingo)
- herhangi birinin/bişeyin ismi aklıma gelmediğinde safettiğim kelime
- (bkz: hede)
(bkz: hödö)
- 1. telli bir çalgıyı acemice çalarak çıkarılan çirkin ses.
2. bu çirkin sesi çıkaran şey.
3. (argo) adı hatırlanmayan veya söylenilmek istenmeyen ufak ve değersiz bir şeyi anlatmak için kullanılan bir söz, zırıltı, zamazingo, zamkinos.
kaynak: www.tdk.gov.tr
- dördüncü nesil yazarımız.*
- adı bilinmeyen işlevsel cisim. misal, araba camlarına yapışan aksesuarların o yapışan eklentisi, hani vakumlanır kalır, kimisi tükürükler, iğrenç olur, işte odur, zımbırtı.
(heidi, 08.12.2007 00:00)
- orta sınıfa mensup bir aile babasının, tamirat işleri için özel raflı kutulara koyduğu her şey.
- akbilin metal kısmına verilirse çok hoş olacağını düşündüğüm isim.metal zımbırtı gibi...
|