|
|
- peygamber olup olmadığıyla ilgili olarak kuran'da kesin bilgi bulunmayan adı kuran'da zikredilen kişi. isminin anlamı hakkında da spekülasyonlar vardır. iki boynuzlu bir miğfer giydiği için bu adı aldığı söylenir. zira zülkarneyn, iki boynuzlu anlamına geliyor. fakat arapça'da "karn" kelimesi zaman, çağ anlamlarına da geliyor. bu durumda iki çağın adamı gibi bir anlam ortaya çıkıyor. kuran'da bu şahısla alakalı ilginç bilgiler vardır. (bkz: kehf suresi) bazıları zülkarneyn'in büyük iskender olduğunu söylerler. tüm dünyayı dolaştığı, uçabildiği ve hatta zamanda yolculuk yapabildiğine dair söylentiler vardır. hakikati yalnızca allah bilir...
- (bkz: yecüc mecüc)
- büyük iskender olduğu sanılan ancak büyük iskender olmadığı kuran-ı kerim'de açıkça belirtilmiş olan büyük iskender olmayan şahıstır tarihte bir çok kişiye benzetilmeye çalışılmış ancak tam olarak kim olduğu bilinmeyen şahıstır büyük iskender olmadığı konusunda ise ; büyük iskender girdiği her şehiri yakıp,yıkan ve allah'a bağlılığı konusunda muhalefette olunan birisidir ancak zul karneyn'ın geçtiği ayetlerde ; allah'ın onu sevdiğini ,onunda allah'ı sevdiği geçmektedir, insanlara sırf allah'ın rızasını kazanmak için yardım eden birisi olduğu söylenir...
ayrıca uzaya giden ilk insan olduğu süleyman hatipoğlu adında bir yazarın kaleminden akanlar arasındadır.süleyman hatipoğlu yaptığı araştırmalar kapsamında 3 adet yolculuk yaptığı bunların bir tanesi güvercin sistemindeki bir gezegen olduğu söylemektedir ve insanlar arasında en çok bilinen seyehati ise saad-ü seed'i yaptığı seyehattir gittiği yer hakkında çok fazla tez öne sürülmektedir bunlardan birisi türk yurdu olan azerbeycan-ermenistan dağları arasında olduğu da söylenmektedir yecüc ve mecüc'ün zülm ettiği kavim burda bulunmakta kavim zul karneyn'e bizi yecüc ve mecücten kurtarırsan sana istediğini veririz der zul karneyn ;"sizin verebilecekleriniz allah'ın bana verdiklerin yanında koca bir hiçtir der siz sadece bana bedensel gücünüzle yardım edin bende sizin ile yecüc ve mecüc'ün aranızda bir sed inşa edeyim" der ve doğal ile sonradan yapılan anlamına gelen saad,ü seed'i inşa eder yecüc ve mecüc yer altına hapsolur ve kıyamete kadar orada kalacaği söylene gelir
- zülkarneyn'in kelime anlamı iki boynuzlu kişi anlamına gelir.
yaptığım araştırmalar sonucu iskender değil düpedüz pers kralı darius olduğuna kanaat getirmişimdir. çünkü latince darius olarak yazılan kelimenin eski persçe tam yazılımı "darayavus"tur. darayavus ünvanı milattan önce 6.yüzyılda pers imparatoru olan kisra'ya verilmiş ünvandır ve kelime anlamı iki boynuzlu kişi anlamına gelir.
- kesin olarak üç seyahat yapmış yüce insan...daha fazla seyahat etmişse bile bu konuda kesin bilgimiz bulunmuyor.iskender türe'nin zülkarneynle ilgili kitabını okuyun derim,son derece tatmin edici bilimsel bir araştırma...
|