göze sormuşlar: "en çok ne görmekten hoşlanırsın?"
"zıtlık", demiş, "bana zıtlık gösterin". yaratıcı tanrıça afrodit ile yıkıcı tanrı ares'in yasak aşkını göstermişler.
afrodit ile ares sadece geceleri buluşup, gün ağırmadan ayrılarak ilişkilerini gizlice sürdürüyorlarmış. ama bir gece uyuyakalmışlar. güneş gökyüzündeki yerini aldığında, hala yan yana uyumakta olan aşıklar yakalanmışlar gökyüzüne. (zaten yeryüzündeki günahların en iyi seyreldiği yer gökyüzüymüş hep) güneş, gördüklerini hemen yetiştirmiş afrodit'in kocası surat yoksulu hephaistos'a. iki çıplak aşığı bir fileyle kıskıvrak bağlayıp, teşhir etmişler; ihanetleri ibret-i alem olsun diye.
"siz buna zıtlık mı diyorsunuz şimdi?" demiş göz."sizce afrodit'in yıkıcı tanrı ile kaçamağı mı zıtlık, yoksa ruhu da kendi gibi çirkin haphaistos'a sadık kalması mı? siz bana zıtlık gösterin, zıtlık yok mu?"
kişisel görüşüm mantığın çıkış noktası.
çünkü insan algısı kıyas yaparak karar verir.
mesela size iyinin ne olduğunu sorsam daha önce birşeyle kıyaslamanız gerekir. bu da tezatın yani zıtlığın çıkış noktası ve mantığın açılımıdır.
iyiyi tanımlamak için kötüyü bilmelisiniz. azı tanımlamak için çoğu bilmelisiniz. varı tanımlamak için yoku bilmelisiniz. bu örnekler uzar gider. ama zıtlık mantığın, içinde yaşadığımız evrenin olmazsa olmazıdır.
zıtlık: göze sormuşlar: "en çok ne görmekten hoşlanırsın?". "zıtlık," demiş "bana zıtlık gösterin". yaratıcı tanrıça afrodit ile yıkıcı tanrı ares'in yasak aşkını göstermişler.afrodit ile ares sadece geceleri buluşup, gün ağarmadan ayrılarak ilişkilerini gizlice sürdürüyorlarmış. ama bir gece uyuyakalmışlar. güneş gökyüzündeki yerini aldığında, hâlâ yan yana uyumakta olan âşıklar yakalanmışlar gökyüzüne, (not: zaten yeryüzündeki günahların en iyi seyredildiği yer gökyüzü olmuş daima.) güneş, gördüklerini hemen yetiştirmiş afrodit'in kocası surat yoksulu hephaistos'a. iki çıplak âşığı bir fileyle kıskıvrak bağlayıp, teşhir etmişler ihanetleri ibret-i âlem olsun diye."siz buna zıtlık mı diyorsunuz şimdi?" demiş göz. "sizce afrodit' in yıkıcı tanrı ile kaçamağı mı zıtlık, yoksa ruhu da kendi gibi çirkin hephaistos'a sadık kalması mı? siz bana zıtlık gösterin, zıtlık yok mu?" nazar sözlüğü /mahrem - elif şafak