görseller
zırh 

belki ilginizi çeker
  1. · full plate mail
  2. · nazar sözlüğü
  3. · gladiatus
  4. · crafted item
gündem
  1. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  2. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  3. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  4. · aşk
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · ezel
  8. · boylumlama
  9. · çocuklarla girilen komik diyaloglar

zırh  

1. çoğu zaman, yalnızca hayati** ve savaşta gerekli bölgeleri** korumak için giyilen koruyucu
    (mavio, 05.08.2004 01:39)
  2. savaş alanının kalabalık, dar ve tehlikeli ortamında işe yarasa da, açık alanda darbelerden kaçabileceğiniz ortamlarda sadece yavaşlamanıza sebep olan giysi.
    (saçmaladı yine bu, 21.01.2007 14:28)
  3. asıl amacı silahtan hiç zarar almamak değil, alınan zararı en aza indirmek olan ve genellikle celik veya deriden yapılan ağır giysi.
    alınan zararı aza indirme olayına dönersek, bunun sebeni yaranın küçük olması ve enfeksiyon kapmaması içindir zira o zamanlar ölenlerin çoğu savaş sonrası yaralarının mikrop kapması sonucu ölüyorlardı.
    (thor, 21.01.2007 14:35 ~ 15:09)
  4. hareket kabileyetini azaltan düzenli ordularda düzenin yüzde yüz korunmaması halinde orduyu çökerten komplike bir savaş faktörüdür.
    (dream endless, 21.01.2007 14:37)
  5. içtekini, dışarının bakışlarından saklayamazsa, daha çabuk yenilir insan ve daha kolay öldürülür savaş meydanlarında. (bkz: mahrem) (bkz: elif şafak) (bkz: nazar sözlüğü)
    (saçmaladı yine bu, 08.02.2007 10:29)
  6. çıkarmakla ne kadar büyük hata yaptığımı anladığım savunma aracı. sığınağımdayken hayat artık güzel ve huzurlu, insanlar güvenilir zannedip atmıştım bir kenara. ama anladımki o güven sadece sığınağımda geçerliymiş, hayat aynen devam ediyormuş hemde daha acımasız bir şekilde. zırhımı bıraktığım yerden alıp tekrar giydim ama zırhsız geçen zamanlarda aldığım yaraları nasıl iyileştireceğim. iyileştirsem bile izleri ömür boyu silinmeyecek. ve ben yine bütün hayatımı yara izlerime ve hatırlattıklarına bakarak geçireceğim, tabi iyileşebilirsem. bundan sonrası ya ölüm yada bir ucube hayatı, her yanı yara bere içinde, paranoyak, güvensiz bir ucube.
    artık sığınağımada dönemem. mavi sığınağım seni çok özledim. şimdi heryer siyah yada sinir bozucu yeşiller ve turuncularla dolu. üstümde tonluk bir zırh, paranoyalarım tavanda. kendimi zavallı hissediyorum. bir hamamböceği gibi. kendimi kapatmak istiyorum, fişimi çekmek, beynimdeki uğultuları, yankıları, boğulmaları duymamak için.
    (damdandüşegelen, 27.01.2009 10:16)
  7. anadolu'da japon satırına benzer bir alete verilen isim. eskiden makinenin olmadığı dönemde kıyma et bu alet yardımı ile yapılırdı. günümüzde de çeşitli kebap türevlerinin lezzeti zırh kıyması olmasına dayanır.

(görsel: zırh/67263)
    (dünyayı kurtaran adam, 28.02.2009 17:35 ~ 17:38)
  8. (bkz: gard)
    (özlemce, 28.02.2009 17:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil