yaylarından biri kopmuştur.
bizde de vardı bi tane.
(bkz:
boing marka çamaşır makinesi)
bu kategorideki makinalar
genelde üstündekini zıplatır. aşırı zıplamanın verdiği gürültü çekilmezdir. daha önemli olanı zıplayacak kadar gürültü çıkaran bir motoruda vardır. evet.
(billy, 17.04.2008 16:15)
ismi lazım değil markasının bundan 15-20 yıl önce avrupa kalite standartlarından henüz nasibini almamış evlerimizde bulunan makinelerdi.eee avrupaya da zıplayanını kakalayamazsın elbette!
ayaklarının yüksekliği iyi ayarlanmadığında tüm çeşitlerinin yapabileceği davranıştır...bunların birde geze geze gelip banyo kapısının önünde duranları vardır...
çalıştırmadan önce makineye emniyet kemeri takmak gerekir, zira durduğunda nerde bulunacağı belli olmaz.
bu zıplayan çamaşır makinesinin
crazy frog markalı olması kuvvetle muhtemeldir. çıkardığı ses de muhtemelen "beh-ding ding ding ding dididing ding bing bing" şeklindedir.
zıplarken belli bir ritm tutturanı da var bu modelin; sanırım yakın çevresinde içindeki sesleri taklit edecek bir doğa bulamadığı için yan odada çalınan müzikleri taklit ediyor.
çok çalıştı ama there there'i de öğrendi abisi, yakında radiohead'e vericez..
zıplarken üzerindeki deterjan kutusunun devrilmesiyle iğrenç bir olaya sebebiyet veren makinedir.zıplayarak defolsundur..
calgon reklamlarına seçilecek olan 10 makine içinden 1. gelecek makinedir
*.
bizim evde de var bir tane bunlardan. az çamaşır koyunca zıplatıyor, evet.
bu kadar korkutucu bir görüntü yok. küçükken her gece rüyama girerdi bu zıplayan çamaşır makinaları. sanki o ortadaki camlı bölüm ağzı gibi düşünürdüm, içine alıp yiyicek gibi gelirdi. bütün psikolojimi bozdu bu zıplayan makinalar. bir de ses çıkarırdı bunlar, kaç hemen yanından kaç.
kısıtlı hareket kabiliyetiyle , minibüse yetişmek için koşarken memeleri ağzına vuran orta yaşlı teyze gibidir.
bunun kankası
adamın üstüne yürüyen buzdolabıdır ki şu an bir örneği benim evimde hayatına devam etmektedir. ayrıca "ulan bi güvendiğim buzdolabı vardı o da üstüme yürüdü" diye düşündürtmektedir insana.
eli öpülesi çamaşır makinesidir. artık yaşlanmıştır. köşesine çekilmelidir. zaten çocukluğumdan bana kötü bir anı bırakmıştır.
banyodaydı bu zıplayan çamaşır makinesi. ben de ufacık bir şeydim o vakitler. bu çamaşır makinesi zıplıyordu. o güne kadar sadece zıpladığını sanırdım. yanılmışım... yürüyebiliyormuş efendim.
ya da bizim makinenin kabiliyetiydi artık bilemiyorum o kadarını. sen yürü yürü gel kapının önüne, kapıyı kapat. orda kaldım ben.
biliyorum en heyecanlı yeri fakat devamını hatırlamıyorum. çok tırsmıştım sadece bunu hatırlıyorum. ama kurtulmuşum demekki bi şekilde şimdi burda bu giriyi girdiğime göre. değil mi?
tamirci gelince düzelen makinedir bu.
+ vallahi de zıplıyordu bu makina
- tamam abi de, şu an gayet iyi çalışıyor napıcam ben buna?
+ zıpla! zıpla! zıplamayan ibne!
- ...
+ zıplamayacak dimi?
- iyi günler abi.
(dzingis, 17.05.2009 23:50 ~ 07.09.2009 08:55)