belki ilginizi çeker
  1. · 23 nisan da kaymakam olmak
  2. · delgeç
  3. · bu dönem düzenli çalışıcam
  4. · selami şahin ve şaka anlayışı
  5. · ataş
  6. · yaran diyaloglar
  7. · simiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..
  8. · yatakaltı dergileri
  9. · muhabbet kuşu
  10. · filateli
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  3. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  4. · geniş aile
  5. · kemal kılıçdaroğlu
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · kurban bayramı vahşeti
  8. · cumhurbaşkanı sarışın mavi gözlü olsun
  9. · radarlive 2007

zımba  

1. ebenin tek ayak üzerinde zıplaya zıplaya ilerlediği kaleli bi oyundur.. ebe dengesini kaybedince kaleye dönene kadar tekmelenir. ebenin amacı tek ayak üstünde sekerken birini tekmelemektir. asıl amaç ise bacak arasına tekme yememektir...
    (neverland, 27.03.2004 00:41)
  2. kağıtları birşeştirmeye yarayan araç.

ayrıca öfke durumunda dudakları da birleştirebilir(anger management filminden hatırlayacağımız gibi)
    (rymp, 27.03.2004 00:50)
  3. bunun yediği bokları açmak için ayrı bir alet üretilmiştir. neymiş zımba açıcı.

kahrolsun kapitalizm!
    (mavio, 27.03.2004 21:22 ~ 07.02.2007 10:07)
  4. vakt-i zamanında istanbul'un di den sonraki tek kiz graffiti writerıydı.. 5 cm'lik koca koca markerlarla iett otobuslerine attığı tagler, adını hatırlayamadım kargo firmasının kamyonuna yaptığı quickler, bir tarafının mahvettiği sarıyer-taksim minibüsü hala gözümün önünde..belkide bu kadar aktif bir kız writerı hiç olmayacak türkiyenin. ayrıca türkiye'nin yetiştirdiği en iyi patencidir kendisi.
    (phos4, 20.11.2005 16:38)
  5. verdiğm bir ödevde hocanın zamanı fazla olsa gerek yerini beğenmeyip değiştirdiği nesne. eski yerini de bi güzel işaretlemişti.
    (turuncu cadı, 20.11.2005 17:13)
  6. mahalle maçlarında bir vuruş stili. genelde bu stil yasaktır.
    (bkz: mahalle maçı tabirleri)
    (deniz büyücüsü, 14.03.2007 12:13)
  7. topla oynanan saçma bir oyun. top derken kastedilen futbol topudur. basket topu olmaz mı? olur ama makbul olanı oyuna elverişli olması bakımından futbol topudur.
    ayrıca toplu oynanan bir oyundur. yani öyle her eline top alan çıkıp oynayamıyor. en az iki kişi lazım. üç kişi olmaz mı? olur ama makbul olanı rövanşa elverişli olması açısından iki kişidir.
    öncelikle oyuna başlayacak olan kişinin belirlenmesi gerekir. bunun için yazı-tura atılabilir. biri çıkıp başlamak istediğini söyleyemez mi? söyler ama makbul olanı adil olması açısından yazı-turadır.
    başlayacak kişi topu önce ayağıyla, arkasından diziyle, eliyle ve kafasıyla beş kez sektirmek zorundadır. beş kez sektiremezse sıra diğerine geçer ve sıra yeniden sektiremeyen beceriksize geldiğinde beceriksiz sektirmeye kaldığı sayıdan devam eder. kişilerden biri kafayla da beş kez sektirdikten sonra düşürmeden
    ayak-diz-el-kafa kombosunu yapmalıdır. bu komboyu önce yapan kazanır.
    ve işte geldik oyunun ismini aldığı kısma. kazanan, topu önceden belirlenmiş yere koyar. yer o an belirlense olmaz mı? olur ama makbul olanı kaybedenin çirkefleşmesini engellemek için önceden belirlemektir.
    kaybeden ise bu sırada sırtını kazanana dönmek suretiyle duvara yaslanır ve kazanan tabiri caizse kaybedeni zımbalar. (gerçi tabiri caiz olmasa ne olacak? vaktinde bu saçma oyunu düşünen insana caiz gelmiş ki oyununa bu ismi vermiş.)
    tabii ki oyunda afedersiniz kıçtan vurmak daha iyidir. kafadan vursak olmaz mı? elbette olur ama makbul olanı kıçtan vurmaktır ki kaybeden kafasını duvara çakıp ölmesin.
    (yoghurt, 27.03.2007 18:04 ~ 10.04.2007 22:04)
  8. tel ziyanı, israfına yol açacak bir el kası yapma aleti. kaptırıp eli de zımbaladınız mı, salaklığınızı da ilan etmiş olursunuz.
    (heidi, 11.12.2007 09:27)
  9. dün gece sözlük yazarlarının istemeden de olsa aklıma soktuğu o muhteşem oyun. ilk olarak yeniden çocuk oluyoruz zirvesi adlı başlığı görünce gözüm döndü. devam edeyim, yattım ve zımba oynadığımı gördüm rüyamda. ama garip bir şekildeydi. yani 15 sene önceki gibi değil. hatta şöyle diyeyim lan sözlük yazarlarıyla oynuyordum bu oyunu. itü, nacizane vs. sözlükteki yazarlar vardı. ebe bendim ki normalde bu oyunda ebe olmak harbiden sinir bozucu bir şeydir. fakat o da ne? bu rüyada ebe olmak güzel hem de çok güzel. ebenizi sikemiyorlar. şimdi ebe benim ve diğer elemanlar tek ayak üstünde sekiyorlar. ve de benim elimde bir cetvel var, yakaladığıma girişiyorum onunla. valla bir yazarın burnunun tam ortasına yerleştirdim cetveli. hem de cetvelin yan tarafıyla. kesin kırılmıştır, şayet yakın zamanda burnu kırılan bir sözlük yazarı olursa şimdiden geçmiş olsun. rüyamdaki oyun böyleydi. şimdi de 15 sene öncekine döneyim:

futbol, saklambaç, istop, yakan top gibi oyunlar belli bir süre sıkıyordu. özellikle kızların mız mız olması yüzünden daha 10 yaşında prozac kullanan çocuklarını tanıyorum. yine böyle bir günde aramızdan birisi "ulan ben babaannemlerin mahallesinde bi oyun oynadım. ama çocuklar pis dövdü beni. güzel heee" demesiyle zımbayla tanıştık. kale gibi bir yer oluyor. ebenin evi orası. bir de ceza sahası gibi bir çizgi var orada ebeyi sikmek kırmızı kartla sonuçlanıyor. fifa 99'da kaleciye kayıp düşürdüğümüz zaman kırmızı kart görüyorduk ya aynı o olay. ebe seçme olayı da en güçsüz kimse o olurdu ya da top sektirmece ile seçilirdi. her neyse ebe tek ayak üstünde sekerek kalesinden çıkar ve yakalayabildiği birisini ebe yapmak için uğraşırdı. diğer çocuklar normal koştukları için cidden yakalanması çok zor. bir de ebenin arkasına vurup kaçmak var ki off evlere şenlik. bu yüzden bu oyunu oynayan birçok ebe ileride paranoyak olmuştur.
    oyunun en can alıcı noktası ise ebenin kale dışındayken iki ayağıyla birlikte yere basması. anam sen misin o iki ayaklı ebe. hemen tekmeler kıça yağar, ta ki ebe ceza sahasının içine girene kadar. bu oyunu kim bulduysa kendisine teşekkür ederim. keşke 25 yaşında da oynayabilsek lan bunu.
    (gospodin petro je dosao ponovo, 22.04.2009 11:33 ~ 11:34)
  10. uzan grubunun vakt-i zamanında çıkardığı bir gazetedir aynı zamanda. bulvar tarzında. hatta bir tane almıştım ben de şöyle bir manşeti vardı:

---spoiler---

sevda demirel: allah bana 4 tane kadının kadınlık hormonlarını vermiş. birlikte olduğum erkek benden vazgeçemez.

---spoiler---

ayrıca: (bkz: @3936339)
    (migelo, 12.09.2009 15:37)
  11. defter yapmak için de kullanılan araç. kağıtları köy üst üste kenarlarından zımbala al sana defter.
    (itülüyümfizikmühendisiyimpişmandeğilim, 12.09.2009 15:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil