|
|
- eski bir türküdür.
- samanlıktan samanı bi türlü kaldıramayan şahıs
- 70lerde bir dönem çok tutan bir türküdür. öncelikle türk halk müziği sanatçısı şakir ömer günhan tarafından söylenmiş, piyasaya bomba gibi düşmüştür. hababam sınıfı filminde de öğretmenler odasında oturan zühtü öğretmene nisbet söylenen versiyon (yanılmıyorsam) şakir ömer günhana aittir. sonra esin afşar ve bir çok şarkıcı da söylemiştir. esin afşar versiyonu da oldukça güzeldir. yıllar sonra ayna isimli grup da çıkardıkları türküler albümünde esin afşar versiyonunu neredeyse birebir kullanmışlardır.
samanlıktan kaldıramadım samanı da zühtü, ben sana kandım zühtü
şimdi geldi sarılmanın zamanı da zühtü, sana kandım zühtü
amanını yandım zühtü ben sana kandım zühtü
hele hele yandım zühtü ben sana kandım zühtü
evlerinin önü kerpiç sekisi de zühtü, ben sana kandım zühtü
yel estikçe gelir yarin kokusu da zühtü, ben sana kandım zühtü
zühtü, hele hele zühtü
zühtü, hele zühtü
evlerine varamadım dibekten de zühtü sana yandım zühtü
yemenimi çözemedim iptekten de zühtü sana kandım zühtü
- (bkz: samanliktaki zühtü)
- (bkz: zühtü hoca)
- hababam sınıfında edebiyatçı zühtü hocayla dalga geçmek için kapıcı efendiye üç kez üst üste söylettirdikleri türkü.
- dananini nini da nini nini , dara nana dara nana na naa...
diye sesler çıkartılarak melodisiyle bu türküyü söylemek ayrı bir keyiftir..
- tdk'ya göre dünyevî zevklerden uzak durup kendini ibadete veren demekmiş.
- 1976 yılında esin afşar tarafından yorumlanmış bir şarkı. odeon plak tarafından 45'lik olarak hazırlanmıştır. ayrıca aynı yıl çekilen meraklı köfteci adlı filmin jeneriğinde kullanılmıştır.esin afşar yorumunda kullanılan enstürmanlar inanılmaz güzeldir.
- ahmet çakar'la şansa bak isimli yarışma-şov programının finalinde yöresi sorulan türkü.
yöresi:ankara'ymış.
- söz ve müziği burhan gökalp'e aittir.
- cinsel problemleri olan ( samanlıkta kaldırmadın samanıda zühtüüüüü) ;haydar dümene yönlendirilmesi gerekli zat ama bizler düğün dernekte alay edercesine bu şarkı eşliğinde haydi oturmayamı geldik nidalarıyla oynarız...
|