görseller
yusuf ile züleyha 

belki ilginizi çeker
  1. · aşkı elif şafak tan öğrenmek
  2. · leyla ile mecnun
  3. · rakı balık
  4. · kurdun masallarda kötü olma rolü
  5. · ferhat ile şirin
  6. · isimle ateş arasında
  7. · sen benim iki yüz ellinci ve son erkeğimsin
  8. · zer
  9. · okunması gereken kitaplar
  10. · züleyha
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · ezel
  4. · yaran diyaloglar
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · imation
  9. · kaldırımlardaki gecekondu tipi taksi durakları

yusuf ile züleyha  

1. şimdiye kadar okuduğum en güzel yusuf ile züleyha hikayesi. hikayede iftira atılan kurdun, yusufun düştüğü kuyunun vs. ağzından olan bölümler çok etkilemişti beni. ince bir kitap ama insanı değişik atmosferlere sokuyor vesselam...
    (easy company, 02.02.2005 08:36 ~ 08:37)
  2. kuran'da "ahsenü'l-kasas" ( kıssaların en güzeli ) diye nitelenen ve hz.yusuf'un hikayesinin anlatıldığı bölüm. içinde ihanet, devlet, aşk, rüya yorumu, iman, ticaret gibi çeşitli konuların özünü barındırdığı için hem edebiyat alanında hem diğer alanlarda sıkça atıflar yapılmıştır. bu hikayeden yola çıkarak yazılmış onlarca yusuf ile züleyha hikayesi geleneksel edebiyatımızı zenginleştirmiş, bunu çağımızdaki örnekleri izlemiştir. bu hikayelerden biri için (bkz: @1046103)
    (open your heart i am coming home, 17.01.2007 02:36)
  3. kapağındaki yazı kadar etkileyici içere sahip,aynanın ne kadar güzel bir hediye olduğunu da ayrıca fark etmenizi sağlayan kitap

'nasıl herkese duyuruyum da sesimi diyeyim: bu anlattığınız ben değilim. ben bu anlattığınız değilim. yusuf'u ben nasıl yerim? ben yusuf'u nasıl yerim? sözünün bu kısmına gelince kurt. nemli gözlerinden boncuk gibi yaşlar dökülmeye başladı. gri tüylerle kaplı göğsü. ön ayakları ıslandı. bir ah çekti derinden derine. ıslak burnu daha ıslandı. ve devam etti: ben şimdi adımı nasıl temize çıkarayım. alnıma sürülen bu kapkara lekeyi neyle. nasıl yıkayayım? öyle bir leke kideğil bana. yeter kıyametin kopacağı güne değin gelip geçecek tüm torunlarıma.

tek muradım. bütün yaratılmışların sahibi olan tanrım. bu ayıpla yaşatamazsın beni. ya alsın yeni doğmuş bütün kurt yavrularıyla birlikte canımı. kurt neslinin dalı yaprağı burada kesilsin. ya da adım temize çıksın.
    (peasklepios, 24.01.2007 19:40)
  4. divan edebiyatında kezlerce yazılmış olan bir mesnevi. en başarılı örneğini hamdullah hamdinin yazdığı söylenir.
    (betty blue, 24.01.2007 20:00)
  5. abdülhakim koçin tarafından yazılan bir örneği de vardır.son derece başarılı bir eserdir..
    (langara, 29.07.2008 12:49)
  6. nazan bekiroğlu'nun kaleminden okunduğunda 'şüphesiz insanoğlunun kaleminden çıkan en güzel kitap' gibi iddialı cümleler kurdurtuyor hiçbir şeyden en çok da kendisinden emin olamayan bünyelerde dahi. ilahi aşk ve beşeri aşk bu kadar güzel harmanlanıp anlatılabilirdi. işte o kitaptaki bir çok güzel satırdan yalnızca birkaçı:

"mülk gibi söz de, ne senin, ne benim.
    cümle gibi aşk da, ne senin, ne benim.
    söz de, aşk da,
    ne senin, ne benim.
    bir yaz sabahına doğan ve su değdiğinde kokusunu salan kırmızı sardunya,
    ağustos göklerinde başımın üstünden geçen bulut,
    mayıs gülü,
    ışıklı nisan yağmuru,
    ne kadar allah'tansa;
    mülk gibi söz de ve aşk da o'ndan.
    'sen' tahtına yazıcı kimi oturtsa da;
    beşeri bir sevgili ya da cismani bir aşk gibi görünen,
    hiçbir yol o'ndan özgeye çıkmıyor aslında,
    gönül tahtına o'ndan özge sultan olmuyor.
    değil mi ki her şey o'ndan;
    gidecek yer yok o'ndan başka,
    gelinen yer yok o'ndan başka..."
    (benden sonra mutluluk, 03.03.2009 16:55)
  7. (bkz: @2269021)
    (ageylan, 26.04.2009 22:12 ~ 22:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil