yurtta aşk cihanda aşk 

adana çık aradan

1. gülşen'in son albümüne verdiği isim. atatürk "sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." derken herhalde gülşen'i kastetmiş olmalı.. ben bu kadına bi türlü ısınamadım, zaten şu anki popülerliğini de kesinlikle nazan öncel'e borçlu. ayrıca bu hatun affedersiniz g*tünü de yırtsa sezen aksu'nun parçalarını daha güzel yorumlayamayacağına göre ne diye tekrar tekrar -üstelik extra remix'leriyle- seslendirir bilemiyorum.. hele hele geçen albümündeki çektiği son klip tam bir fiyaskoydu. (bkz: gülşen in sarışınım klibi) gerçi bir de ondan sonra baştan savma bir remix albümü daha çıkarmıştı ama o albümden ve gerizakalı klibini hiç saymıyorum bile. o nasıl bir klipti öyle.. gülşen "kömür gidi yanıyorum" diyor, ardından klibin içinden iki tane musluk tamircisi çıkıyor ve tekrarlıyordu: kö-mür-gi-bi-ya-nı-yo-rum! bi s*ktir git yan be..
    (watcher, 30.03.2006 03:02 ~ 03:11)

2. christina aguilera - dirrty den çakma klip yapılmış gülşen şarkısı.
    (venom, 18.04.2006 01:35 ~ 01:35)
  3. duyduğumda acaba atatürk'e hakaretten ya da türk milletinin ortak manevi değerlerine hakaretten kamu davası açabilir miyiz diye düşündüğüm şarkı sözü. çifte standart olacak ama sanatı gerçekten sanat gibi yapan birisi dese hiç ağırıma gitmezdi. vücudunu pazarlar gibi olan ve sesi zamane teknolojisi sayesinde güzelleşen birisi söyleyince hakaret gibi oluyor.
    (sarnar, 18.04.2006 03:37)
  4. (bkz: savaşma seviş)*
    (8844455, 18.04.2006 04:46)
  5. bu şarkının bence söz yazarı halil koçak'a da yüklenmek gerekiyor.
    (pseudonym, 01.05.2006 01:45)
  6. albümün ismine haydi diyelim bir haddini bilmezlikle bu ismi verdi, yahu bari kapağı biraz daha konuyla ilgili ya da üsturuplu yapayım diye hiç mi kaygılanmadı bu insan? o ne öyle iç çamaşırı defilesi gibi, sarı halkalı hedef tahtasının önünde duruyor ama neyi hedef aldığı belli değil. fakat ulu önder de ne büyükmüş, yıl kaç oldu millet hala üzerinden prim yapıyor.
    (pseudonym, 01.05.2006 01:54)
  7. (bkz: ne mutlu aşığım diyene)
    (jemand, 01.05.2006 01:55)
  8. yurdun karma olup olmamasının bilinmesi halinde daha sağlıklı çıkarımlar yapabileceğim parça.

zira karma değilse korkarım o yurttan ben.

(bkz: yurt fantazisi)
    (sycrone one, 29.05.2006 20:19)
  9. türk toplumunun bazı kesimlerinin atatürkü nasıl anladığına örnek teşkil eden bir şarkı adı.
    (florianus, 29.05.2006 20:44)
  10. endişelenilmesi gereken bir şarkı değildir. söz konusu yurt erkek yurdu ise işte o zaman endişelenilmesi gereken bir durum vardır.
    (twinkle, 09.08.2006 01:23)
  11. pes dedirten gülşen albümü. bir zamanlar adam gibi bir adam çıkmış, milleti için, bağımsızlık için milletiyle birlikte savaş vermiş. bu millet geleceği için nice evlatlarından olmuş bu savaşlarda. atatürk tüm bu yaşananların acılarını, barışın, birliğin gereğini, önemini bir sözle özetlemiş: yurtta sulh, cihanda sulh.

şimdi sen çıkacaksın, bu söze bir gönderme yapacaksın. içinde tarih kokan bu sözün değerini, ticari kaygılar dolu bir albümde yerle bir etmekten çekinmeyeceksin. albümün tanıtımında da atamın izindeyiz diye, atatürk gençliğiyiz diye laf kalabalığı yapacaksın.

sonunda işte böyle tek konuşulduğun konu, satmayan albümünü gölgede bırakan aşkların! olur. bu toplumun hayat damarlarından birinin kopmaması için, birilerinin ar damarının da çatlamamış olması gerekir...

(şarkıyı yazanı da iyice bir paylamak gerekir ama sinirlendim bundan sonrasını yazsam da silinir zaten...)
    (tambatumbaesmerbomba, 09.08.2006 22:02)
  12. "elimide kolumuda bağla hadi
    bir odaya bir ömür hapset hadi
    becerebilirsen zaptet hadi
    yangınım çok büyük offf"

sözleriyle bdsm öğeleri içeren şarkı.
    (saçmaladı yine bu, 25.01.2007 01:43)