görseller
yurtsever cephe 

belki ilginizi çeker
  1. · 3 1
  2. · yurtsever gençlik
  3. · komünist tiki
  4. · tkp nin sel mağdurlarına yardım etmesi
  5. · kahrolsun pkk
  6. · 1 eylül 2006
  7. · sürüden ayrılma zamanı
  8. · tüpraş halkındır akp satılmıştır
  9. · itü
  10. · yurtsever cephe ile yögeh i ayırt edememek
gündem
  1. · aşk
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · 2012
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  8. · mc erdem
  9. · esp

yurtsever cephe  

sayfa  / 2
  1. (bkz: bu memleket bizim terk etmeyeceğiz)
    edit: ilginç bir komünist fraksiyon vatan-millet-bayrak falan diyorlar arada bir, yanlış anlamadıysam birazcık stalinistlik de var çocuklarda.
    (atlantis, 01.04.2007 23:58 ~ 04.04.2008 11:23)
  2. (selenge, 02.04.2007 00:17)
  3. türkiye'mizdeki sistemi "çete düzeni" olarak nitelendiren ve kurtuluşun sosyalizm olduğunu idda eden örgüttür.
    kaynak: 16 kasım 2005, yurtsever cephe bildirisi.
    (atlantis, 02.04.2007 00:25 ~ 23.05.2007 21:40)
  4. (la mer, 02.04.2007 00:31)
  5. "yurtseverler karar verdi nato durdurulacak" gibi çok komik bir afiş bastırıp bunları her yere asan arkadaşlar.acaba bu afişi asmadan bir kere sesli bir şekilde okumadılar mı? bir siyasi oluşum nasıl kendini geyik malzemesi yapar diye düşünüyosanız işte size örnek.

g.w.bush:tam bir şok!! yurtseverleri iknaya uğraşıyoruz
    r.t. erdoğan:sayın gül'ü görevlendiridm bende bizzat ilgileneceğim
    a.gül:müzakerelerimiz devam ediyor.

bunu bastırıp her tarafa astıran arkadaş(lar) böyle tepkiler hayal ediyorlar sanırım.ahh marx ahh lenin daha ne denir bilmem ki
    (tangocu kedi, 23.04.2007 19:16)
  6. perinçek abisinin peşinden tıpış tıpış giden cephemsi.

(neden cephe değil de cephemsi, politik cepheler birden çok örgütün içinde yer almasıyla oluşur. ancak bunu tek örgüt oluşturmaktadır)
    (mayakovski, 23.04.2007 19:20)
  7. (bkz: yurtsever)
    (bkz: cephe)
    (bkz: ironi)
    (bkz: yunus)
    (cthulhu, 23.04.2007 19:25)
  8. "halkı ve ülkeyi uçuruma sürüklüyorlar

türkiye’yi 2007 seçimlerine iki cepheyle sokmak istiyorlar.

parayı temsil eden iki cephe ile.

zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul kılmaya yeminli iki cephe.

amerika’ya, avrupa birliği’ne hizmeti ilke edinen iki cephe.

türkiye’nin kendini besleyemeyen, kendini savunamayan bir ülke haline gelmesini dert etmeyen, meseleye “kaç para” diye yaklaşan iki cephe.

işsizlere “bekleyin”, para babalarına “kim tutar sizi” demekte ortaklaşmış iki cephe.

böyle cepheleşme olur mu?

bir tarafın kendini laik ötekinin dindar ilan etmesi, türkiye’nin önüne gerçekten iki seçenek çıkarır mı?

yurtsever cephe, 22 temmuz 2007’yi sürüden ayrılma zamanı olarak ilan ediyor.

türkiye’ye gerçek bir cepheleşme gerekmektedir.

özelleştirmeciler, halkımızın yoksulluğundan sebeplenenler, bağımsızlık dendiğinde gülüp geçenler, amerikancılar ve avrupacılar bir taraftadır. istedikleri sürüleşmemizdir.

emeğe ve ülkesine sahip çıkanlar bu sürüden ayrılmalıdır.

cepheleşme gerçek olmalıdır.

yurtsever cephe, demokrasi veya cumhuriyet adına halkımızın oyunu isteyen patron partilerine “kusura bakma” demektedir.

bu partilere oy vermek suça ortak olmaktır. yurtsever cephe para babalarının ve amerikancıların partilerinden hesap sorulması gerektiğini söylemektedir. onlarca yıllık bir maceranın sonunda türkiye bir eşitsizlik ülkesidir. milyon dolarlarla oynayanlarla aç ve açıkta olanlar bir aradadır. daha doğrusu, büyük kalabalıklar yoksullukla pençeleştiği için bir avuç zengin milyon dolarla oynamaktadır.

yurtsever cephe bunun hesabını soruyor!

kurtuluş savaşı’yla kurulan türkiye, onursuzluğa mahkum edilmiş ve bağımlı bir ülke haline getirilmiştir. türkiye’yi nato’ya sokanlar, avrupa birliği’nin peşine takanlar, amerika’yla müttefik israil’le dost ilan edenler hesap vermelidir!

hesap sormak için önce sürüden ayrılmak gerekir…

yurtsever cephe 2007 seçimlerine

türkiye komünist partisi listeleri ile katılıyor.

yurtsever cephe oylar tkp’ye diyor.

yurtsever cephe sürüden ayrılmaya çağırıyor."

şeklinde bir seçim çağrısı yapan cephe..
    (kskaan, 22.05.2007 16:14 ~ 16:19)
  9. mensuplarından biri az önce bizim evde olan topluluk. eve girmekle yetinmedi, hayvanın kakası gelmiş tuvalete girip sıçtı.

bi de "acıktım lan, yemek yok mu" diyerek taciz etmesi yok mu, tiksindim valla hepsinden.*
    (chaghdash, 23.05.2007 17:40)
  10. içinde bulunanların ülkeyi emperyalist düzenden kurtamak istedikleri, yurttaşların kardeş olmaları yönündeki görüşleri takdir edilesidir. sosyalizmii çözüm olarak öne sürmeleri saygı duyduğum ama onaylamadığım bi durumdur. gerçek çözüm gerçek anlamda atatürkçülük'tür. sahip çıkılması peşinden gidilmesi akım olarak onlarak keşke atatürkçülük'ü seçselermiş dediğim siyasi parti destekli oluşumdur, y.cephe. siyasi parti desteği almayan ve atatürkçü olan oluşumlar herzaman yurdumuz gençliği için faydalı, atasını utandırmayan, gelecek vaadeden alternatifler olacaktır.
    (akarui, 23.05.2007 18:10 ~ 06.06.2007 21:15)
  11. öhm, öncelikle; (bkz: cehaletle tartıştığının bilincinde olmak)

anlayana:
    "kahrolsun emperyalizm" demesinde, milliyetçilerin asla emperyalizmden rahatsız olmamasının ve "kahrolsun emperyalizm" sloganını kullanmamasının hiçbir etkisi bulunmayan örgüttür. bu slogandan dolayı kendilerini milliyetçilik ile suçlayanların öncelikle bu sloganı milliyetçilerin ağzından duymuş olması, milliyetçilerin emperyalizm karşıtı politikaürettiğine şahit olması gerekmektedir.

anlamayana:
    "benim babamın yurtsever cephesi var"
    "annem bana yurtsever cephe alacak"
    "dün gece yurtsever cephe bize geldi"
    (chaghdash, 23.05.2007 18:58)
  12. emperyalizmin süvarisi amerika'nın ırak işgalini eleştirirlerken ne zaman amerika'nın en büyük yerel iş birlikçileri barzani ve talabani'yi eleştirecekler diye beklemekteyim ama sanırım hiç bir zaman eleştirmeyecekler. bu beklentim içersinde abd işbirlikçisi barzani ve talabani'yi öven leyla zana'yı eleştirmelerini beklemem ise saçma olacak herhalde.

bunun dışında sloganlarını ve afişlerini her zaman çok yaratıcı bulmuşumdur ancak artık afişlerine sadece mizahi olarak bakarım zira samimiyetsizlikleri ortadadır.

edit:beni nevruz bildirilerindeki geçen küçücükde olsa bir talabani ve barzani yazısı ile utandırmışlardır ancak leyla zana ile ilgili hala bir eleştirileri gözüme takılmamıştır. bir çok işbirlikçiye her gün protestolar yapan bu gurubun yakın gelecekte k.ırak işbirlikçilerine de aynısını yapmasını bekleriz.

edit:giri yazıldığı zamanı referans alsa da, ırak işgalinden ve yardakçılıktan aylar geçse de, hak sahibine iade edilmelidir.(bkz: http://www.sol.org.tr/...)
    yazar giride bahsi geçen oluşumu tek başına temsil etmemektedir, parti başkanı olmak buna yetiyorsa diğer partilerden ne farkı var.
    bilgilendirme için gurme'ye teşekürler.
    (şevket i bostan, 23.05.2007 19:51 ~ 02.12.2007 18:47)
  13. dün beni pek mükemmel bir şekilde ezen büzen üyelere sahip oluşum.
    mekan:fizik çimi,odtü
    kişiler:ben ve seçim çağrısı bildirisi dağıtan arkadaş
    sahne:ingilizce ödevini ucu ucuna yetişterememenin verdiği sinirle homurdanan,az önce hocaya dil döken kırım kırım kırılan b.y fizik çimine yayılıp arkadaşlarının işinin bitmesini beklemektedir,o sırada ekseri fizik çiminde bildiri dağıtan arkadaşlardan biri yanaşıp hızlı bir anketör edasıyla kısa 2cümle kurar.
    +ha?(anlamsız,boş bakan gözler,uyku mahmuru surat,kim ölmüş kim ölmüş sorusuyla cebelleşen iç ses)
    -seçim için bırtztztt..
    +ben anlamadım(hala algıda seçicilik söz konusu)
    -seçim bbırztrtztztzz..
    +pardon?(seçil e nolmuş,seçil kim?)
    -22temmuz da türkiye de seçim var,seçim,hani başbakan seçiyoruz,bak oku bunu
    seçim(ulan seçim olcak haberi yok,yitik kuşak,böleleri yüzünden zaten,apolitik,cahil yurdum tikisi,tipten belli bunun neyine bildiri,zayi ettik kağıdı da alsam mı geri)
    sayın bildiri dağıtıcı arkadaş:
    evet farkettim biraz geç anladım ama seçim ne zaman yapılıyor biliyorum,ankara dayım zaten gel beraber gidelim sandığa.neden seçim yapılır onu da biliyorum.önemli olan nokta şu ki insanım,arada bir reseptörlerim kapanabiliyo özellikle sabahın köründe kalkıp iş yetiştirmek durumunda kaldığım zamanlarda.sen hep böle cin ali kıvamında mı geziyosun?ne diye hemen yaftayı basıyosun?kırıldım,gel gönlümü al.
    (berryberry, 23.05.2007 20:19 ~ 22:44)
  14. yurtta yurtsever isimli gazetelerini oda oda gezerek satan öğrencilerden iki üç tanesi bizim odaya da gelmişlerdi. kendilerine pkk'yla ilgili bi soru sorduğumda "biz pkk'ya en mesafeli duran grubuz" yanıtını almıştım. cevaba pek şaşırmasam da bunu ayan beyan söylemeleri biraz ilginç ve mide bulandırıcı tabi..

bu giride "mesafeli" kelimesinin altını çizmekte fayda var. ne kadar mesafeli de olsan yanındasındır, karşısında olmak başka birşey. tabi pkk yandaşlığı herkesin midesini bulandırmıyor olabilir, onu bilemem.
    (bilgez, 22.06.2007 22:11 ~ 22:23)
  15. üyelerinin kendi duruşlarını ifade etmelerinin neresi mide bulandırıcı olabilir diye düşündüğüm emperyalizm karşıtı, işçi sınıfının birlikteliğini savunan örgütlenme.

(bkz: @1585379 )
    (trişka, 22.06.2007 22:17)
  16. amerikan karşıtı eylemlerini izlerken, insanın üzerlerinde bulunan amerikan mallarından gözü alamadığı gençlik grubu.
    (şerbet, 23.06.2007 11:20 ~ 11:20)
  17. mensuplarından birine abdye kapağı atma fırsatı çıksa bütün emperyalizm karşıtlığını unutup koşa koşa gideceğinden emin olduğum samimiyetsiz cephe.
    (zaht, 07.08.2007 00:19)
  18. tkp'nin gençlik kolları gibi bişeydir.
    (de la gurban, 07.08.2007 00:34)
  19. yurtsever cepheli öğrencilerin sayısıyla tkp nin oy oranını karşılaştırdığım zaman şaşırmama sebep olan oluşum.ha çözüm sandıkta değil diyorlarsa o ayrı tabi
    (başkabirhayat, 03.04.2008 19:52)
  20. (bkz: cephe)
    (tazmanya canavarı, 03.04.2008 20:02)
  21. - türbana karşı savaşacağının yeminini etmiş örgüt.
    (atlantis, 09.06.2008 08:28)
  22. gerici örgüt.
    (latent, 09.06.2008 09:24)
  23. - karanlığa, "türbana", şeriata geçit yok
    - üniversitelerde türbana karşıyız çünkü, gericiliğin bu ülke için ne kadar büyük bir tehlike olduğunun farkındayız. ve gericileşmenin "sadece türbandan ibaret olmadığını" çok iyi biliyoruz
    - türban , dinci, gerici güçlerin simgesi haline gelmiştir. (sanki dün türban özgürleşsin diyordunuz)
    - türban ile meşrulaştırılan gericilik, emperyalizmin ülkemizi esaret altına almasının yegane aracıdır. (sadece türban mı, ezan?)
    - chp başkanı müftülüğe soyunmuştur. (chp başkanı?)
    - ne abd ne ab bağımsız türkiye ('karşıyız herşeye karşı, doğal olarak türbana da karşı' eylemini meşrulaştırma çabası, dam üstünde saksağan)
    - akp'nin türbanı, amerikan bayrağı. (nasıl saptırabiliriz nasıl saptırabilirim ey tanrım.. tanrı? tövbe.)
    - "türbana karşı", gençlik saflara. (saf gençler katılın bize).

- ne abd ne ab ne rusya ne çin, herşey türk tarafından türk'e göre türk için (şaka yav)

sapla samanı karıştıranların örgütü, yine de orak, çark, çekiç, bibergazı, demir sopa, bıçak, pala kullananlar arasında en akıllısı olma özelliğini barındırıyor bünyesinde.
    (atlantis, 09.06.2008 15:47 ~ 14.06.2008 02:14)
  24. ateşle imtihanlarını 3+1 ' e dair açılımlarıyla verecek olan cephedir.

çünkü 3+1 insanlığın ulaşabileceği en üst noktadır.

çünkü 3+1 emperyalizm ve faşizmin forkulu rüyasıdır.

çünkü 3+1 temel hak ve özgürlüklerin en yücesidir.

çünkü 3+1 özgürlüktür.

çünkü 3+1 halkların kardeşliğidir.

çünkü 3+1 ulusların kendi kaderlerini tayin hakkıdır.
    (just call me daydreamer, 09.06.2008 15:55 ~ 10.06.2008 09:07)
  25. emperyalizmin işbirlikçisi olarak gördükleri akp'ye karşı muhalefet ederlerken bir başka işbirlikçi olan ordunun değirmenine su taşıyan çark-çekiç'li partinin gençlik vızıltısı
    (baydüdük, 09.06.2008 16:26)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil