belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  3. · ugg
  4. · erkekte ses tonu
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · the twilight saga new moon
  8. · mizah dergisi okumanın kişiye kazandırdıkları
  9. · gregory house

yurtdışı alkol tüketim rehberi  

1. güzel ülkemizde severek alkol tüketen gençlerin yurtdışına çıktıklarında sudan çıkmış balık gibi kalmamaları için kullanabilecekleri eşsiz kaynaktır.

ülke:belçika

öncelikle bira piyasasından başlayalım. şimdi efendim, brüksel' e gelmeden "olm orda bira çok ucuzdur, eşşek gibi içerim lan çeşit çeşit birayı" deyip, buna kendinizi inandırarak gelirseniz, sıçarsınız. bira ucuz mucuz değildir. ama bir bira tutkunuysanız işte size altın değerinde bilgiler.

şehrin en ünlü turistik barı delirium denilen ve 2004 keşit birayı barındıran (evet iki bin dört) bir mekandır. maksimum çeşit bira markası bulunduran bu barın guinnes rekoru belgesi önünde fotoğraf çektirebilirsiniz. ama sanmayın ki ansiklopedi kalınlığındaki menüden gözünüzü kapatıp seçtiğiniz birayı içebileceksiniz."o bira şu an depoda, çıkaramayız birader" cevabını alırsınız.(listedeki tek türk birası efes pilsen' dir ayrıca)

bu bardaki en ucuz bira campus denilen ve 250 ml şeklinde sunulan biradır. ve 250 ml si yani yarım birası 1.70 eurodur ki alkol bağımlısı bir genç için hiç de hoş değildir. tadı da zikim gibidir afedersiniz.

ha ben dışarda gider bakkaldan alırım lan biramı derseniz, en ucuzu jupiler' dir. aldığınız yere ve saate göre fiyatları değişmekle beraber, eğer büyük bir marketten kasayla alırsanız 50 cl sini yaklaşık 0.8 euro' ya getirebilirsiniz. tadı için (bkz: zikim)

ucuz bira olaraktan bir de maes vardır ama pek tavsiye etmem. zira elinizi yüzünüzü yıkamak için o kadar para vermeye değmez.

yok mu lan burda adam gibi bira diyenler, delirium bar' da efes pilsen 3.5 euro. ayrıca ben fantezik bir insanım, hayattan her türlü zevki almaya bakarım derseniz, elmalı, çilekli, ballı biraları deneyebilirsiniz. ha derseniz, peki sevgili alkolik, sen bu çilek milek olayına girdin mi?

(bkz: ybsg)

bir başka olay da biraların çok değişik derecede alkole sahip olmalarıdır. afedersiniz bi bok yedim ve yüzde 10 luk bir bira içtim , bildiğimiz erimiş asfalt. ulan hıyar, yüzde 10 luk biranın biralığı mı kalır. siktir git şarap iç.

bir de biliyorum aranızda "abi biz çok manyak içeriz, gece oturur sabaha kadar demleniriz" diyenler var. nah demlenirsiniz. alkolu normalin biraz üstünde fiyatlarla gece saat 10' a kadar aldınız aldınız, ondan sonra (şehir merkezine yakınsanız) bonservis bedeli gibi para ödersiniz alkole. şehir merkezi de ne lan derseniz, işeyin işeyin için derim. yapcak bişey yok.

kısaca bira ülkesinde bira içmek göt ister olmuş dostlar...

alkol tutkunlarına önerim, şarap olayına kaymalarıdır. çünkü kaliteli şarapların 75 cl' si taş çatlasa 4-5 euro. ama siz de benim gibi "sokarım kalitesine, içinde alkol var mı var" felsefesinde iseniz 75 lik bir şarabı 1.5 euro'ya alıp zıkkımlanabilirsiniz. tadını sorarsanız, türkiye'deki köpek öldürenlerin yanında villa doluca kalır.

"peki sevgili alkolik, sen onu bunu bırak da bize johnnie walker' dan, jb' den,archer's tan haber ver" derseniz, mesaj atın hesap numaramı gönderiyim. yatıracağınız parayla alır, her bir şeyini yorumlarım sevabına.

ha bi de unutmadan, bu gavurların 50 lik biraların üstünde "max" falan yazar, adamlar birayı 33lük kullanıyo.50lik görünce şaşırıyolar. pet şişede 1 litrelik birayı alacaz diye ne yollar yürüdüğümüzü bilirim. avrupa duy sesimizi.

son olarak bir bukle kendimden bahsedeyim, brüksel' de iyice avrupalı oldum dostlar, her yemekte şarap yudumluyorum. dün akşam yemeğimde ayıptır söylemesi peynir-ekmek-şarap vardı. bonjour.
    (alkolik2000, 10.07.2007 12:59 ~ 13:01)
  2. gittikçe gelilşecek her yurtdışına çıkan genci sudan çıkmış balık olayından rakı şişesinde balık olayına nakledecek rehberdir (bkz: rakı bulamıyorlarsa ouzo içsinler).

mekan: danimarka

maddeler halinde mamülata göre iredeleyelim:

mamülat: bira

türk insanının en yabancılık çekmeyeceği ürün biradır kuşkusuz danimarka'da. tabii tüm şişe ve kutuların 330 ml'lik olduğunu hatırlatmakta faide var. 500lükler ise kampanya kapsamında veya heryerde bulunmuyor, rare item tadında. carlsberg ürünü olan jacobsen biraları paraya kıyılıp denenmeli (hacım: 1lt civarı); %10'luk alkol muhteva ederler genelde, çoğu da ale.

tuborg & carlsberg dışında albani denenebilir. fiyat olarak biraz daha ucuzdur. vestfyen keş birasıdır, içmeyiniz, ya da içiniz. royal denenmeli.

nşa 12-20 dkk seyreden bir şişe biranın bar, disko ortamında 40 dkk civarı seyredeceğini unutmayınız. sağa sola bira ısmarlamayınız, egoistçe kendiniz içiniz.

efes arayanlar kvickly marketlerine bakabilirler.

mamülat: spirit

efenim market ortamlarında promosyonlar dışında %30 üstü spiritlerin (şişe başına)açılış fiyatı 100 ila 120 dkk'dur. bar mar olaylarında hayvanidir. gammel dansk ve aalborg snaps iğrenç tatlı dalgalar. shot olayında jaegermeister'a alternatif olarak ga jol denenebilir. bar ortamlarında sik kadar bir mikron bardakçık shot 20 dkk civarındadır, aman diyim.
    (keyif pezevengi, 11.07.2007 01:13)
  3. (bkz: büyük britanya)
    (bkz: ale)
    (bkz: cider)
    (quaver, 11.07.2007 01:27)
  4. mekan: macaristan

içki: bira

öncelikle seçenekler çok fazla değildir.ama çok fazla olmayan sınırlı sayıdaki seçenek oldukça güzeldir.becks,stella artois,miller,carlsberg,tuborg gibi dünyaca ünlü markaları çok kolay bulabilirsiniz.fiyatlar hemen hemen türkiye ile aynıdır.efes pilsen dediğinizi duyar gibiyim,onun içinde kahramanlar meydanındaki türk kafesi cafe kara'ya gitmenizi öneririm.fiyatlar ise oldukça hesaplı,hatta ucuz.

dreher içilmesi gereken bir macar birasıdır.gerçekten çok güzeldir.alıştınızmı başka bira aramazsınız.ayrıca miller macaristan'da daha bir güzel,aroması muhteşem diyebilirim.
    (çavuş, 13.07.2007 03:40)
  5. ülke: rusya

baltıka 9
    harika bir biradır. votkayla karışıktır... alkol oranı %20
    aynı zamanda baltıka 0 (alkolsüz), 3, 4, 5, 6, 7 si de vardır. hani şöyle sakin sakin içeyim derseniz vaktinizde varsa 3 gayet güzel gider. eğer dumur olmayalım, tadında bırakalım ama çakır da olalım derseniz 7 kesinlikle en uygunudur.

ülke: kazakistan

karaganda
    fabrikasında efes'i de fason olarak üretmektedir ama hiç bir bira karaganda kadar zevk vermemiştir... yazdığım bütün alkoller içinde tek geçerim karaganda'yı. alkol oranı %5,5'dur. dark'ı da vardır. karaganda tömnıy...
    parlement
    votkadır. ilk içtiğinizde 'lan alkol işte' dersiniz ama zamanla votkanın boğazınızda bıraktığı o acımsı, o 'ne bok yemeye hala oturuyosun' tadını alırsınız.

ülke: kırgızistan

naşe pivo
    ülkenin kendi üretimidir. başka içeceklere yönelmek gerekir. aristokrat, bişkek kanyakları oldukça güzeldir. kesinlikle kanyak içilmelidir.

edit: efendim kımız son derece sağlıksız ortamlarda yapılıyordu. daha nasip olmadı. ama içenlerden güzel olmadığına dair duyumlar alındı...
    (drugaddiet, 17.02.2009 16:04 ~ 16:09)
  6. ülke: almanya

biradır. bilmem kaçyüz çeşit bira bulunur. en iyisi de münchner birası olmakla birlikte acayip ucuzdur. çeşit çeşit likör bulunmakla birlikte kraeuter likörü (genelde % 40 alkol dür) kusturucu etkiye sahiptir.
    (absolutraspberri, 17.02.2009 16:09)
  7. ingiltere (güneyi ve ortaları) : london pride
    (bor madenleri, 17.02.2009 16:11)
  8. ülke: mısır, kahire

alkol satışı yasak değildir ama çok az yerde satılır ve mümkün olduğunca göze batmaması sağlanır. öyle ki dibinizde alkol servis eden pub benzeri bir mekan olduğunu aylar sonra tesadüfen farkedebilirsiniz çünkü içerisi gayet leziz olmasına rağmen dışardan ne tabela ne bir işaret hiçbir şekilde kendini belli etmemektedir.

nil kenarındaki restaurantlarda veya otellerde alkol tüketebilirsiniz. bunun dışında şehrin herhangi bir yerinde neredeyse hiçbir restaurantta alkol servisi yoktur.

eve alkol almak sıkıntılıdır. az sayıda bulunan ufak büfelerden ("cold drinks" yazan tabelaları vardır bunların) veya çok az şubesi bulunan oscar marketten alışveriş yapmak zorundasınızdır. en güzeli, bir şekil eliniz uzanıyorsa duty free sömürmektir ki fiyat olarak da acaip avantajlıdır
    (şu an itibarı ile istanbul duty free fiyatı 28euro olan jack daniels kahire duty free'lerinde 21usd)

sakara, stella, meister max, heineken, luxor bulabileceğiniz bira markaları. stella efes pilsen'e benzer, tavsiye edilir. meister max %10 alkol oranı ile hem leziz hem tehlikelidir. sakara'nın da meister max gibi yuksek alkollü bir ürünü var ama tadı pek güzel değil.

omar khayyam ve obelisk markaları ile yerli şaraplar mevcut. hiç dandik, çakma italyan şaraplarına bakmayın, direk omar khayyam cabarnet sauvignon alın, keyifle için derim.

nerede uretildiğini anlamadığım (açıkcası çok da ilgilenmediğim) viski ve votkalar gördüm bira satan ufak büfelerde. etiketi, şişesi johnny walker'a falan benzetilmiş, uydurma... aman diyeyim...

ülke: mısır, sharm el sheik

turistik yer, antalya'dan farkı yok, her yerde her bok var. tavsiyem illa ki göreceğiniz naama bay'de panorama cafe'ye çıkıp zaglul nargile yanına stella söyleyip güneşin batışının keyfini çıkarmanız olabilir. gece de gidin pacha'da eglenin, mal gibi otelde içmeyin.
    (diem perdidi, 17.02.2009 16:30)
  9. yer: ukrayna

ilk başta alkolün merkezlerinden biri olan ukrayna'ya hoş geldiniz. ukrayna aklınıza gelebilecek sağlık açısından ne kadar kötü şey varsa ucuz olan bir ülkeye geldiğinizi unutmayın.

ukrayna diyince aslına slav diyince akla gelen kutsal içki votka'dan başlayalım.. kendi deyimleriyle vodka. votka sudan ucuz, hayır şaka değil ya da benzetme değil bildiğin sudan ucuz. 1 litrelik şaşal su fiyatına votka bulabilirsiniz. tabi buraya gelipte o çapulcu votkalardan da içmeye gerek. çapulcu dediğime bakmayın türkiyede bi' ton para verip aldığınız tekel votkadan hepsi daha iyidir.. ukrayna'daysanız kesinlikle ukrayna'nın kendi votkası olan nemiroff'tan içmenizi öneririm. ''smirnoff'un çakması ehehheahahhe'' diye gülmeyin hemen smirnoff'u votkadan bile saymaz buradaki insanlar. amerikalılar ne anlar ki votkadan hem? oldukça iyidir smirnoff. black olanını öneririm. değişik fantaziler arayanlar için ballı, naneli, biberli vs.. gibi çeşitleri vardır. biberlinin dibinde kırmızı biberleri görebilirsiniz içmedim ama isteyen camel'a sorabilir. kendisine bi' şişe getirmişliğim vardır. peki bu votkanın fiyatları nedir? 0,75'likleri 25 grv. falan (gün itibariyle 1 dolar 8,6 grv) 2 lt ekonomik boyları vardır ki 55 grv.'dır kendileri. ve gelelim votkaların kralına, ahın, şahına ruskiy standart bu votkayı içmeden votka içtim demeyin. süper ötesidir. votkanın kralıdır reklam yıldızı değildir absolut gibi ya da smirnoff gibi görev adamıdır işini yapar.. ve onlarca marka daha ukrayna'da biir çok marketin votka bölümü bizim bim'lerden daha büyüktür, sadece votka bölümü diyorum bak..

biraya gelirsek. bira aslında çok tüketilen bi' alkol değil burada. oldukça geniş yelpaze var. onlarca marka, kendi markaları, yurtdışından gelen. ama biralarının hiçbiri öyle övülecek cinsten değil. olduçada ucuz 3 grivnaya bira bulunabilir. efes en pahalı biralardan o a 8-9 grv. efes fıçı içen bi' toplum olduğumuz için pek bi' hafif kalıyor biraları.

yani ukrayna'ya geldiğinizde içkiye vereceğiniz parayı dert etmeyin fazla koymaz size.
    ve kesinlikle (bkz: revo)
    (korialstrasz, 27.08.2009 21:37 ~ 21:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil