belki ilginizi çeker
  1. · helal gıda
  2. · domuz eti
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · yılmaz özdil
  5. · aklidengegorecelibikavramdir
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · author gibi erkekler
  8. · rapid uploader
  9. · orta yuvarlagin rakip yari alana bakan dilimi

yurt dışında rastlanan domuz eti paranoyaklığı  

1. iğrençtir, bıkkınlık verir! bi de gittiiniz yerde domuz eti olmayan bişi getir diyipte sümüklü böcük yeme riskini de göze almanız gerekir.şahsen bizzat denedim fena diildi be tadı ohh afiyet olsun...
    (elanor elendil, 26.03.2007 05:28)
  2. domuz yağı paranoyaklığı olarak da karşımıza çıkan durum. zira yurt dışında neredeyse ekmekte bile domuz yağı vardır.
    (saçmaladı yine bu, 26.03.2007 12:19)
  3. bir süre vejetaryen geçinilerek önü alınabilecek hâdise.ama "zeytinyağına bile domuz yağı katıyorlarmış bunlar" diyebilen bir bünyeye sahipseniz;yurtdışına çıkarken yolluk götürmeniz en mantıklısıdır(gerçi onu da gümrükten geçirirken sorun çıkar).
    (stone cold, 26.03.2007 12:40)
  4. marketlerin girişine yaklaştıkça duymaya başladığınız ve içeri girince ağır ağır kokmaya başlayan bu domuz eti denen seyin müptelası olmuştur bu yabancılar. wurst şeklinde ifade ettikleri sosis benzeri domuz etini böyle kıvıra kıvıra sunuma koyarlar ki o daha da mide bulandırıcıdır. yediğinizde ağzınızın tüm girinti ve çıkıntılarına katı yağ sürmüşler gibi bir hisse kapılırsınız. fakat eisbein dedikleri domuzun bacak ve gövde kısmı vardır, restoranlarda servis edilir, oldukça büyüktür porsiyonu ve tadı fena sayılmayabilir.
    (bioluminicence, 26.03.2007 13:01 ~ 13:01)
  5. pizza hut'da soğanlı ve zeytinli pizza yemekle son bulan paranoya.
    (fashiondesigner, 26.03.2007 16:17 ~ 21:15)
  6. asla böyle bi paranoyaya düşmemiş olmakla beraber, domuz etinin tadını da çok severim, özellikle beica markasının(yanlış hatırlamıyosam tabi) kavanozda bi domuz sosisleri var, yeme de yanında yat derim yani.

ha inancı veya kişisel beğenileri sebebiyle yemeyenlerin de başımın üstünde yerleri var, ben gayet beğenerek yerim, yemeyene de saygı duyarım.
    (evilmaddox, 26.03.2007 16:28)
  7. bir kurtuluş, bir ümit, abi döner yiyeyim temiz temiz deseniz bile şiddetle sürdürülen paranoya. şöyle ki, bazı türk dönercileri dahi domuz etine döner yapmakta, evropa insanının damak zevkine hitab etmekte.. çözüm: türkçe: 'usta bu ne eti?'
    (bjaso, 26.03.2007 16:41)
  8. domuz eti yemeyenler için yurt dışında yaşamın ilk zamanlarında yaşanan sıkıntıdır. bir müddet sonra omurilikten otomobil kullanmak gibi domuz eti ve ürünleri kullanılmayan ürünler tespit edilir ve alışılır böylece durum normale döner.

zaten hangi ülkeye gitseniz uzak ya da yakın kesin bir türk veya arap lokantası bulabileceğinizden istenildiği takdirde dışarıda da rahatlıkla damak zevkinize uygun yiyecek birşeyler bulabilirsiniz.
    (mgn, 26.03.2007 16:49)
  9. her yurtdışına çıkışımda rehbere ilk sorduğum soru cümlesiyle içinde bulunduğum durumu anladığım paranoyaklıktır, domuz eti istemiyorum nasıl diyebilirim diye...
    senza meale italyanca 'da...
    senza una donna paul young'ın without a woman adlı şarkısından dolayı senza kelimesini hatırlamak kolay oldu ama pizza ve makarna ülkesinde zaten et yemedim bile.
    (madalyonun güzel yüzü, 01.05.2007 02:09 ~ 01.08.2007 01:11)
  10. ilk zamanlar paranoyanın dibine vurduğunuz ama sonradan altıncı hissiniz güçlenmesiyle, önünden geçtiğiniz herhangi bir türk dönercisinin bile , dönerin içine domuz eti katma olasılığını hissederek orana vurabilecek hala geldiğiniz, tamamen vejeteryan bir pizza hut pizzasının bile kesildiği bıçağı sorgulamaya yetebilecek, hatta içinde domuz salamı çıkma ihtimaline karşı (aynen yaşanmıştır), bıçak ve çatal ile yemeden pizzanın ağzına sıçtığınız bir davranış biçimidir.

(bkz: domuz eti)
    (beholderrulez, 25.07.2007 16:47)
  11. mide kazıntısı, halsizlik ve küfürbazlık gibi şeylere sebep verir.
    (azwepsa, 20.06.2008 14:27)
  12. kendini seferi ilan ederek namaz kılmaktan fırtan gençliğin, umursamaması gereken olgu. olga, rusya, votka derken bide domuz eti ye bişey olmaz. yapıcağını yapmışsın zaten.

ilgili atasözü için: (bkz: battı balık yan gider)
    (6ustu6alti6, 20.06.2008 16:19 ~ 16:20)
  13. son derece gereksiz bir paranoya. uzun süre (birkaç ay) yurtdışında kalanların çoğunun ilk günlerinde olur bu, ama sonra alışır bu kimseler, "öeh, her şeyde domuz eti var mı yok mu diye bakıcam" moduna geçerler. bu nedenle en güzeli, yurtdışına adım attığınız gün koşarak süpermarketten bir domuz salamı alıp afiyetle yemenizdir.
    (cerceve, 20.06.2008 17:22)
  14. amerika'da koşer anlamına gelen k harfi içinde domuz ürünleri olmadığını gösterir zira yahudiler de yemez bu hayvanın ürünlerini. ingiltere ve ispanya'da ise üzerinde v harfi yazan ürünlerde de yoktur. v, vejetaryen olarak ortaya çıkmış mıdır bilimiyorum ama bugünkü kullanımında yahudi ve müslamanlar için uygun anlamına gelmektedir. domuz ürünlerine dikkat edenin alkolden de uzak duracağını varsayarsak hem amerika'da hem de ispanya ve ingiltere'de dikkat edilecek tek durum k veya v harfi olan üründe alkol olup olmadığıdır. çünkü yahudiler için alkol koşerdir. hiç tahmin etmediğiniz ürünlerde alkol çıkabilir.
    (bkz: dondurma)
    (bkz: çikolata)
    (genolog, 20.06.2008 17:36 ~ 02.07.2008 21:07)
  15. türklerden korkarak yenen bi besin olmakla beraber,kursta hocamızın bana yöneltiği soru:islamda domuz yasak değil mi?
    -yasaaak
    -sen neden yiyosun?
    -tadını seviyorum
    -sınıftaki dğier türkler ayıplayarak beni süzerler,genelde gıcık olan bi soru tipi...
    (raskolnikovat, 10.07.2008 20:42)
  16. paranoyaklığın lüzumu yok, bulunduğunuz ülkeye göre helal gıda satan restoranları bir sitede toplamışlar.

http://www.zabihah.com/
    (mgn, 30.09.2009 12:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil