yunanca 

adana çık aradan

1. yunanistan'da kullanılan dil.
    aslında iki çeşidi vardır biri eski yunanca olup antik çağlarda konuşulanı biri de günümüzde kullanılan modern yunancadır.
    (stocky2001, 14.01.2005 08:10)

2. (bkz: yunanca harfleri birbirine karıştırmak)
    (rasmus, 29.12.2005 22:29)
  3. romantiklik,kulağa hoş geliş,şirin bir kibarlık modlarında fransızcayı açık ara deviren dil.basitçe fransızca ünlü olmuştur,bu yunanca gariban kalmıştır.nedir bu fransızca olayı dedirtir adama,fransızca'dan çok daha tatlı ve romantiktir aslında,dinleyiniz görünüz.

alfabeyi,büyük harf-küçük harf olaraktan bir öğrendikten sonra okuma yazma olayına giriş yapılıyor,onunla uğraşılıyor ondan sonra anca esas konulara geçiliyor bi de.
    (tebetha, 08.09.2006 17:29)
  4. (bkz: grekçe)
    (caps lock, 17.06.2007 18:46)
  5. yeryüzünde konuşulan en sempatik dildir.dilin sempatikliği olur mu demeyin.öyle bir dildir ki kendisi adam karşınıza geçip yunanca sövmeye başlasa bile sizin hoşunuza gider.güzeldir vesselam.türkçeyle bir çok ortak kelime barındırır içinde.ne de olsa komuşudur bu iki ülke, ne de olsa kardeştir bu iki yakanın insanları
    (chakıl, 20.07.2007 23:34)
  6. en sevdiğim dil. mümkün olsa da hep bunu konuşsak diyorum. hakikaten yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi fransızca ünlü olduğu halde bence de daha sempatiktir yunanca.
    (florianus, 31.12.2007 20:58)
  7. yaa kızım manyak mısın sen, ne işin var diyenlere aldırmadan sadece kendi keyfim için öğrendiğim dil, hobim. kulağıma en güzel gelen dil türkçe'den sonra. kendisinin bir güzel yanı da kardia, klidi, bakkalis, kovas vs. gibi bildiğimiz kelimeleri görünce çılgınlar gibi sevindirmektir insanı. ya da ben manyağım, bilemiyorum.
    (charlienin dorduncu melegi, 05.07.2008 13:48)