görseller
yumurtalı makarna 

belki ilginizi çeker
  1. · fettuccine
  2. · öğrenci evi yemekleri
  3. · omlet
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · aşk ı memnu
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · aylin aslım
  6. · öğretmenler günü
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · alkım kitabevi
  9. · protoss

yumurtalı makarna  

1. [bekle bekle kimse doldurmuyor uktemi. bari ben doldurayım dedim.]

efenim, yumurtalı makarna. tanım yaparsak şey diyebiliriz. eee... yumurtalı makarna. evet. hatta isviçreli bilim adamları'nın ideal ev kadını tanımında +3 ability verdikleri muazzam lezzet.

gerçek bir yumurtalı makarna nasıl yapılır kısaca anlatayım.

öncelikle tencereyi alt dolaptan çıkarın. ocağın üstüne koyun ve bekleyin. ateşi yakmayın ama. her şey sırayla. anlatıyorum.

dolaptan makarnayı çıkarın. yumurtalı makarnanın hası boncuk makarna ile yapılır. ama kelebek makarna da olur. yoksa sıkma canını yani. nasıl olsa midede öğütülüyor. kalmıyor şekil mekil. sıçıcan akşama.

makarnayı elinize alın ve sakın olaki arkasındaki nasıl pişirilir kısmını okumayın. ona bakarsan 3 litre su kaynat diyo. oha mk! ne üç litresi lan. susuzluktan hergün 3 squirtle [sikörtıl okunuyo] ölüyor. biraz tasarruf öğrenin mk. [makarna üreticilerine diyorum. üstüne alınma.]

neyse, işini bilen yazarlar kettle'a 1 litreden biraz az su koyup zamandan kazanırlar. işini bilmeyen çavuşlar da..... ehemehe

koydun mu kettle'a suyu ? tamam bırak o kaynasın. sen git dolaptan tereyağını çıkar. sütaş 250 gr. yayık tereyağı bim'de sadece 3,20 ytl [reklam sayılmaz dimi bu?] tahta kaşık vasıtası ile bir parça tereyağı at tencereye. cimri olma. at az daha. heh tamam. kaynayan suyu da boşalt kettle'dan tencereye. gözüne kestirdiğin miktarda da tuz ekle. şimdi ocağı yak. [bak gördün mü? eğer en başta açsaydın ocağı ne kadar doğalgaz israf edecektin. milli servet olm hep bunlar. senin benim cebimden çıkıyor.]

tenceredeki su kaynamaya başlayınca makarnayı aç. yannız zor açılıyo onlar. bıçak kullan. paketin ucunu kes. dökmeden yavaş. ne kadar makarna koyacağını bilmiyorsan şöyle bir ölçü var. her 21 yaşında acıkmış bir üniversite öğrencisi için yarım paket koyuyorsun. biz 1 kişilik yapıyoruz şimdi. sonra sen kaç kişilik yapmak istersen yap.

nerde kalmıştık ? kaynayan suya yarım paket makarnayı döktük. tahta kaşığımızla karıştırıyoruz. tahta kaşık olacak çünkü benim metal sesine gıcığım var. senin yoksa metal kaşık kullanabilirsin. ama beraber yapacaksak tahta kaşık kullanıcaz.

bir iki kez karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz. bi 5 dakka kaybolmaya izin var. git bilgisayarındaki müziği değiştir, ya da neblim esra erol'la izdivaç programını seyret. ama 5 dakka sonra gelip yumurta safhasına hazırlanman gerekiyor.

yumurta olayı çok basit. bir yemek tabağına 2 yumurtayı kır. yannız o yumurta kabuklarını tezgahta bırakma. her 10 kişiden 9,18'i tezgahta bırakıyormuş o yumurtaları. [küsüratlı rakam. ehehe] işte çatalla güzelcene çırp yumurtaları. yumurtalar hazır. makarnaya bak. suyunu iyice çeksin ama biraz suyu kalsın. yoksa yapış yapış olur yumurtan. hani amerikan filmlerinde görürüz ya yumurtaları. yakmışlar yumurtayı manyaklar. işte yumurtan onlarınki gibi olur. hiç lezzet alamazsın.

işte dediğim gibi hafif su kalınca yumurtayı makarnanın üzerine dök. bi on saniye kadar bekle karıştırmadan önce. yumurta makarnanın aralarına süzülsün. sonra bi güzel karıştır. yumurtalar gözüne pişmiş gözükünce [çok pişmiş olmayacak. yumurtalar nemli kalacak.] ocaktan alıp tabağa koyabilirsin.

işte yumurtalı makarnan servise hazır. al yanına bi bardak kola. yumul. ama o zero'lardan alma. resmen sakarin lan. tat yok tuz yok.

neyse abi. sen bu makarnayı yapacaksın. ondan sonra "yok efendim ben beğenmedim. damak tadıma hitap etmedi. aşçımız piyer "dö la uğraşamam ben bunla" dedi. bana bunlarla gelmeyin. biriniz çıksın "ben bu yumurtalı makarna denen şeyi hiç beğenmedim" desin, şerefsizim ilk büyük katılımlı zirveye üzerimde galatasaray formasıyla gelip "yarraamı ye fener" diye bağırırım. [gerçi galatasaraylıyım ama neblim lan. hani televizyonda iddiaya giriyolar ya "şunun formasını giyerim." falan. heves ettim.]

bu da son not olsun. itü sözlük tarihinde yapılan bir arşiv çalışmasına göre bu tür başlıklarda yazılan uzun girilerin sonuna kadar okunma oranı yüzde 5' miş. [rakamı küsüratlı vermedim ki ciddi zannedin.] işte bu giriyi sonuna kadar okuyup "sen hiç donuk ay ışığında şeytanla dans ettin mi?" diye mesaj atan ilk 7,03 kişiye bigün ellerimle yumurtalı makarna yapıcam. [kolayı siz alın ama. o kadar da pinti olmayın.]
    (şizofren ev kedisi, 22.04.2008 15:51)
  2. (bkz: fettuccine)
    (dünyayı kurtaran adam, 22.04.2008 16:03 ~ 16:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil