yalanası, emilesi bir şekerleme aksi taktirde dişlerin arasında bakteri yuvası haline gelmektedir.
(bkz: bunları biliyor muyduk ) (skuba , 17.06.2005 00:31)
küçükken kantinde çalışan amcaların bize para üstü diye kakaladıkları şey. süper bi tadı yoktur ama gene de çoluğun çocuğun elinden düşmezdi.
ne öyle çok sevdiğim ne de çok yediğim ama yine de benim için garip bi çekiciliği olan yapış yapış şey.özlemişim yav
(bkz: yumicik )
eskiden bol bol yediğim en çok vişnelisi güzel olan,artık her bakkalda rastlayamadığım tadını çok özlediğim şeker.
tofita mahlukatının zopa gibi ince uzun fazda olanı...
bayram şekeri modu için,
(bkz: tofee )
ağızda bir süre bekletildikten sonra yumuşar, koparmaya çalışırken uzar, yüzünüze gözünüze bulaşır.. sizi madara eder.. ama yine de portakallısına bayıldığım şeker.. (amy , 31.10.2005 20:45 ~ 20:45)
çocukken bayıldığım hala bir markette görsem en az 10 tane aldığım şekerleme, yiyene alıyorum ayağına alıyorum. yoksa eşşek kadar adam yumiyum yer mi?
çocukken en çok rağbet edilen şekerleme tipiydi, hatta yumiyumuna maç bile yapardık.
yepisyeni dördüncü nesil bir yazar. kendisine hoşgeldin diyor, alkışlarla yerine alıyoruz.
sigara şeklindeki sakız la beraber bir neslin sigara tiryakisi olmasının baş sorumlusu.
*
tatlı bi element..yedim ben bundan..atom numarası 119..götündenuyduryum !
tofita'nın teknolojisini aldığı ince uzun şeker.
sıcak ortamlarda eriyen madde.
dünyadaki en süper kelimedir bence. sevgilisine isim takmak isteyen gençlere tavsiye ederim. (maple , 22.01.2009 03:34 ~ 03:38)
(bkz: yumyum )
umut sarıkaya'nın köşesine malzeme olmuştur.
- yıllardır yumiyim diye diye şahane dudak kası yaptım,varsın çay yarım gelsin!
artık hiç biryerde bulunmayan, görülmeyen, çocukluğuma ait aburcuburların yapı taşlarından olan şekerleme..
yerini tofitagillere bırakmış yumuşak şeker.ama hiçbirşey yerken onun verdiği tadı veremez.tıpkı cino gibi.
tadı unutulandır. eski para ile tanesi beş yüz bin lira mıydı neydi hacı? portakallısı vardı, favorim.
piyasada hâlen bulunan yumuşak şekerleme.
(bkz: aramaya inanmak )
durduk yere, şu saniye aklıma düşen şeker.
kantinde para üstü niyetine verirlerdi bundan, iyi de ederlermiş yıllar oldu yemeyeli.ayrıca tofita vardı bide buna benzer.
(bkz: tofita )
valla lan bir dönem de bunlar vardı. hala var mı ki acep ? bakkallara bir uğramak lazım. yoksam migrosta, tansaşta falan karşımıza çıkan şeylerden değilki bu. adı gibi yumuşacık, güzel lakin ömrü az tadımlık.
çileklisini alıp, üst ve alt, süt dişlerimin arasına koyup, korku filmlerinde insan kovalayan iskeletler gibi ortalarda dolandığım muhteşem şekerlerme. gerçek türk lokumu .
sayfa 1 2 / 2