yozgat 

adana çık aradan

1. yimpaş deyince akla gelen ilk şey
    (ceko, 08.03.2004 02:27)

2. zamanında ermenilerin bol bulundugu memleket..
    fazlaca yozlaşmış bir kent, olanaklar oldukça sınırlı.kendi içinde bogulan bir şehir.
    bogazlıyan, çayıralan gibi ilçeleri var.
    (kerrigan, 03.05.2004 14:26)
  3. halkı hakkında pek iyi şeyler düşünülmeyen ilimiz.
    (posforanj, 03.05.2004 14:31)
  4. cumhuriyet tarihine çapanoğlu isyanı ile geçmiş ilimiz.
    (all of nothing, 19.05.2005 17:04)
  5. (bkz: yozgat sürmelisi)
    (choban, 27.08.2005 14:29)
  6. bu şehrin sakinleri için "ye tatlıyı, domalt yazgatlıyı" diye bir söz üretilmiştir. yozgatlılarda karşı hamle olarak şöyle düzeltirler: yumul tatlıya, domal yozgatlıya"
    (azwepsa, 19.10.2005 12:37)
  7. (bkz: yimpaş)
    (solti, 19.10.2005 12:56)
  8. annemin boğazlıyanlı olması nedeniyle bi çok kez gittiğim şehir. şehrin yobaz olduğu aslında yalan değil hatta milliyetçilik de çok fazla evlerin kapıların çoğunda 3 hilal türk bayrağı gibi şeyler götmüştüm ama etraf ilçelerin çoğunda belediye seçimlerini sol partiler kazanmıştı şehir merkezlerinin aksine, hatta bu nedenle bu ilçeler hükümetten gertekli parayı alamazlar ve her tarafı bok götürür
    (elemancan, 27.10.2005 09:54)
  9. uzun süreler bozok adıyla anılmış yerleşim. nedeni sanırım bozok boyundan türklerin bölgeye yerleşmesi. ilk büyük milletm eclisinde bölgeninn adının bozok olrak değiştirilmesi kabul edilioyr tabii k ibir bozoklu adının yozgat olrak değiştirilmesi için önerge verip kabul edilene kadar.
    (chixculub, 05.10.2006 01:42)
  10. çok fazla göç vermesi nedeniyle il dışında yaşayan yozgatlılar, şehirde yaşayanlardan daha fazla nüfusa sahiptir. özellikle viyana'da karşılaştığınız bir türk'e "yozgatlı mısın?" dediğinizde alacağınız cevap büyük ihtimalle "evet" olacaktır.

özellikle pek gelişmediği için dışarda kendini ifade edemeyen ve bu yüzden kötü bi izlenime sahip bir şehirdir. oysa yozgatlı biriyle tanışan kişilerden pek çoğu yozgatlılarla ilgili fikrinin tamamen önyargı olduğunu kabul eder.
    (yozgatyan, 27.02.2007 12:24)
  11. evet benim memleket...
    aynı zamanda yaşadığım ilin (kayseri) nüfusunun %60 ını oluşturan garip hedeler.heryerde bunları görüyorum evde sokakta ve çalıştığım işyerini parsellemiş durumdalar.her ilinin her köyünün mutlaka bir web sitesi vardır.çok geniş düşünce yapısına sahip olamayan ama geniş oturan insanlardır.
    (linea1115, 10.04.2007 10:13)
  12. aynı zamanda bunların "yurtdışı"dediğimiz olayı keşfedip büyük çoğunluğunun göçüyle bizi rahatlatan millet.
    (linea1115, 10.04.2007 10:22)
  13. 66 plakalı ilimizdir. 14123 km2 alan uzerinde 682.919 nüfus, 13 ilçe, 579 köy ve 65 belediyeyi barındırır.

ilçeleri şunlardır: akdağmadeni, aydıncık, boğazlıyan, çandır, çayıralan, çekerek, kadışehri, saraykent, sarıkaya, sorgun, şefaatli, yenifakılı, yerköy

belediyeleri ise şunlardır: yozgat*, akdağmadeni*, aydıncık*, boğazlıyan*, çandır*, çayıralan*, çekerek*, kadışehri*, saraykent*, sarıkaya*, sorgun*, şefaatli*, yenifakılı*, yerköy*, ahmetfakılı*, araplı*, babayağmur*, bahadın*, baştürk*, baydiğin*, bayındırhüyük*, bazlambaç*, bektaşlı*, belekçehan*, belencumafakılı*, beyyurdu*, büyükkışla*, curali*, çadırardıç*, çakmak*, çalapverdi*, çiçekli*, çiğdemli*, çokradan*, dedefakılı*, devecipınar*, doğankent*, esenli*, evciler*, eymir*, gedikhasanlı*, gülşehri*, halıköy*, karakız*, karayakup*, kazankaya*, konuklar*, kösrelik*, kuzayca*, oluközü*, osmanpaşa*, ovakent*, ozan*, özler*, özükavak*, paşaköy*, saray*, sarıkent*, sekili*, sırçalı*, umutlu*, uzunlu*, yamaçlı*, yenipazar*, yukarısarıkaya*

an itibariyle amir çiçek valisidir.. resmi web sitesi http://www.yozgat.gov.tr adresindedir.
    (rio, 26.05.2007 14:57)
  14. bir aydır burda olduğum halde yeni gezebildiğim,,acemiliğimi cezaevinde 317 ksd jandarma olarak yaptığım, memleketimin yokluklar şehri olduğu on dakikalık bir göz atmayla anlaşılan, zavallı bir bozkır ortası sürgüncüler memleketi.ekonomi küçük,haliylen büyük şehirden geliyorsanız ucuz ve nihayet insanlarına uyabilirseniz ki çok zor olmaz, sorunsuz bir yer.kültürel açıdan aşırı muhafazakar denilmesi doğru olur ama yobaz denmesine katılmıyorum.sadece yaşlı nüfüs normalden daha fazla. nerde gençler yoksa iş aramaya başka yerlere mi gitmişler dememek elde değil. ben olsam öle yapardım burası hiç genç işi değil.hele üniversite mezunu, hırslı, hani biraz da muhalifseniz.velhasıl kelam benim gibiyseniz buraya yolunuz ancak zorunluluktan (askerlik) düşecektir istisnası burda doğmuş olmak.
    (hiclik13, 08.09.2007 13:22)
  15. ne güzeldir köyleri,yalnızlığa terk edilmeye mahkum edilen güzelim şehrim köyleri...
    şehrin çirkin yüzünden sahte insanlarından bıktığınız vakit kaçıp gitmek,havasını solumak, yemyeşil ormanlarında kaybolmak,sessizliğinde boğulmak,yaz sıcağında bile buz gibi akan derelerin kulaklarını yırtar derecesinde eşi benzeri bulunmayan çığlıkları....
    ne güzeldir memleketim...
    insanıymış,düşüncesiymiş,kısacık da olsa anlık da olsa içinizde kalan huzur yetiyor...
    gerisi yalan...
    (hadihepberabersusalım, 08.09.2007 16:57)
  16. 2007 genel seçimlerinde yozgat ilinden seçilen milletvekilleri şöyle:

(bkz: abdulkadir akgül)
    (bkz: bekir bozdağ)
    (bkz: osman coşkun)
    (bkz: mehmet çiçek)
    (bkz: mehmet ekici)
    (bkz: mehmet yaşar öztürk)
    (chixculub, 13.06.2008 18:42)