yoyo   

adana çık aradan

1. yurt dışında turnuvaları bile olan oldukça eğlenceli oyuncak ve hatta oyun.
    (livingdeath, 15.09.2004 22:21)

2. yomega'nın ustalıkla piyasasını ele geçirmiş olduğu oyuncak..bir ip vasıtasıyla döner bir diski andıran bir aparat ve ağırlıklardan oluşur..bazılarında beyin denilen özel bir parça da bulunmaktadır..serbest salınım veya düşüşten sonra sahibinin eline geri dönebilen eğlenceli bir oyuncaktır..
    (zeus, 20.09.2004 13:10 ~ 06.10.2004 09:39)
  3. yaş sınırı tanımayan oyuncak.
    (excalibur, 20.09.2004 21:01)
  4. nazar etme ne olur çalış senin de olur şeklinde yoyoya ilk başlayanlara öğüt verilesi güzide makine
    (boundless, 09.10.2004 20:21)
  5. elektronik fakültesinde şahsım tarafından oraya buraya fırlatılırken görebileceğiniz, bağımlılık yapan ve \"büyü de gel mulder\", \"ay sen hala onlarla mı oynuyosun\" şeklinde eleştirilere maruz kaldığım halde bırakmadığım, bırakamadığım aşık olunası nesne
    (mulder, 09.10.2004 22:52)
  6. vakti zamanında bir arkadaşımda görüp aldığım sonra diğer arkadaşlarıma bulaştırdığım oynamadan duramadığım, bir zamanlar satıp para bile kazandığım ve ölene kadar müptelası olmaya devam edeceğim icat
    (boundless, 10.10.2004 15:41)
  7. geçen seneki efes pilsen one love festival'da dağıtılan ve yaklaşık olarak 8-10 tane zulaladığım eğlenceli oyuncak.

kuzenimin ellerinde hünerle kullandığı bu aletin sırrı suymuş ; yoyo işini beceremeyen bizler, yoyoyu aşağı indirdikten sonra bekliyomuşuz. lakin beklemeyip tekrar "soft and gentle" diye tabir edeceğimiz bir şekilde yukarı çekmek gerekiyomuş. gerçekten oluyo, deneyin efenim..

(bkz: yoyo ile oynamak)
    (famenoth, 06.03.2006 18:51 ~ 18:52)
  8. bir çinli adıymış.
    (bkz: ben bugün bunu gördüm)

edit büdüt: (bkz: ayar aldım dönecem)
    (excalibur, 08.02.2007 00:16 ~ 01:57)
  9. aslen "youjun" olan bir çinli adının uzak doğulu olmayanlarca yanlış telaffuz edilen hallerinden biri.
    (bkz: her gördüğüne inanma)
    (mrsderdowski, 08.02.2007 01:46)
  10. "youjun" diye yazılma şartı olmayan, yo yo olarak da yazılabilen çinli adı.
    (bkz: çok bilen çok yanılır)
    (arch angel, 08.02.2007 02:09)
  11. hiphopçıların bismillahirrahmanirrahimi.
    (alkolik2000, 08.02.2007 02:48)
  12. mal bir kullanıcının elinde tehlikeli bir silaha dönüşebilir. tavandaki lambayı kırar, karşısındakinin kafasına gelir, elinden fırlar birşeyleri kırar..
    (excalibur, 08.02.2007 02:49)
  13. (bkz: jojo)
    (bkz: serbest çağrışım)
    (saçmaladı yine bu, 08.02.2007 04:30)
  14. tarihte bilinen en eski oyuncaklardan birisidir. eski mısırlılara ait hiyerogliflerde bile yoyolar görülmektedir. yoyolarla ilgili bir teoride bir zamanlar yakın savunma aracı olarak kullanılan bir silah olduğu yolundadır. amerikaya ilk 1900 lerin başında filipinli bir göçmen tarafından getirildiği tahmin ediliyor. fabrikasyon üretimle çocuklara sunulan ilk plastik yoyo ise 1955 tarihli. her dönem popüler bir oyuncak olmuş, hep bilinmiş, çocukların ceplerinde kendisine yer bulmuştur ancak 1970 lerde neredeyse çılgınlık haline gelmiştir. son yıllarda oyuncak sektörünün çocuklara birbirinden ilgi çekici ürünler sunması sebebiyle yoyolar geri plana düşmüş, ışıklı, sesli versiyonları ile çağa ayak uydurmaya çalışmışlardır ama yememiştir maalesef.
    yoyo, en son abd eski dışişleri bakanı colin powell ın, filistin lideri yaser arafat ı ortadoğu barışı için verdiği sözleri yoyoya benzetmesi ile gündeme gelmişti. powell, gazetecilere yaptığı açıklamada, arafat, yoyo gibi geri çekilen açıklamalar yapmak konusunda usta ifadesini kullanmıştı.
    (aquila, 19.02.2007 00:36)
  15. küçükkene okuduğum dergi. bu dergide her sayıda bir hikaye anlatırdı dedektif zeynep ve hikayedeki mantık hatalarını arattırırdı. hala daha hatırlarım, bir hikayede kuzeni duş almaktaydı buhardan göz gözü görmüyordu. bir suç işlenmişti. kuzeni ben duş alırken aynadan gördüm annem yaptı demişti ancak doğru söylemediğini hemen çözmüştük. başka birinde arkadaşı, mektup göndermişti, yurtdışındayım diye ödevini buna kakalamıştı ancak pul türkiye ye aitti falan filan... sonuçta eğlenceli ve öğreticiydi tabi zamanla o da bozuldu almaz oldum.
    (gündüz feneri, 07.05.2007 19:15)
  16. ilk türk yoyosu; içi talaş dolu kumaşa bağlı paket lastiğinden oluşur.
    (kudüm, 22.06.2007 10:42)