2008 yazında gösterime girmesi planlanan başrollerinde adam sandler ve rob schneider in oynadığı, konusu; israil'de en tehlikeli savaş teknikleri üzerinde uzmanlaşmış bir asker (aslında hizbullahlı bir kontrgerilla) olan zohan (adam sandler) hayali olan kuaförlük mesleğini yapabilmek için amerika'ya gelir ve olaylar gelişir.
filmde araplarla israillilerin birbirlerine karşı olduğu bir sahnede, zohan'ın ortak düşman olarak amerikan şirketini göstermesi manidardır. onun dışında gülün eğlenin, patlamış mısır yeyin, sevgilinizle güzel vakit geçirin türünden bir film işte.
adam sandler'ı gerçekten beğenen bir izleyici olarak bu filmini seyrettiğimdeki hayal kırıklığını uzun zaman unutamayacağım sanırım! parasız mı kaldı ne!
her sahnesiyle ve her karakteriyle beni kahkahalarla yarmasa da, yüzümde bir tebessümle izlememi sağlamış filmdir. ha bazı yerlerde gülmekten ikiye ayrılmışlığım vardır. fakat genelde 7/10 bir filmdir.
komik bir film. +13 ve cinsel içerik olduğu uyarısıyla başlıyor film. bana sorsanız +16 yapardım ya her neyse. vakit geçirmek için gidilebilir. hafiften bir amerika-ortadoğu eleştirisi de yapılmış filmde. her ne kadar hala bu filmlere para verip izliyorsam da istedikleri kadar amerika eleştirisi yapsınlar samimi gelmiyor bana, o da ayrı mesele.
adam sandler'ın komik ama adam gibi bir filmini izlemek isteyenlere click'i tavsiye ederim. o daha güzeldi.
fazla cinsellik öğesi içeren, adam sandler'ı hakikaten recep ivedik'leştiren, fantastik öğeler içerdiği için azıcık yapmacık ve saçma görünebilen, ama nolursa olsun seviyorum bu adam sandler'ı dedirten, sinemalara yeni gelmiş (ama indirilip izlenmiş) komedi filmi.
amerika da yaşayan israil ve filistin göçmenlerine hitap eden, mevcut esprilerin çoğunu anlamak için onlardan biris olmanızı gerektiren, bir iki recep ivedik tarzı espri dışında korsan olan dvd ye bile verilen paraya acınılan vakit kaybı yapım.
sırf adam sandler'ın ortadoğulu şivesi için bile gidilebilinecek film.diğer türlü gayet de komiktir.ha biraz cinsellik fazla kaçmış,vermek istedikleri savaşmasın filistin-israil ne gereği var,biter mi hiç o savaş mesajı başarısız kaçmıştır ama eğlenceli anları olduğu kesin.denk gelinirse izlemekten kaçmamak lazım.
kuaför koltuğunda huysuzluk yapan çocuğun omzuna ustaca bir dokunuşla bayıltarak güldüren onun dışında sadece tebessüm ettiren hoş bir haftasonu filmi.
birkaç ince espriyi saymazsak, bel altı mizah ile pompalanmış sıradan bir film. yönetmenlik konusuna girmiyorum, küçük kardeşim de kamerayı tutmasını biliyor.
adam sandler filmidir dedik, hani süper bir film olmasa da yaz için eğlenceli bir vakit geçirme opsiyonu olabilir dedik, rob schineider de oynuyomuş yav dedik, fragmanını gördük olur ya izlenir dedik...
ama izledikten sonra arkadaşlarla hüsrana boğulmuş olduğumuz film olmuştur kendisi.
arkadaşım yapmayın böyle şeyler! tamam anladık yahudisiniz, ama sıçmayın lan şimdiye kadar kastığınız karizma pointlerinizin içine. bir de üstüne o kadar insan, filistinlisi israillisi bin yıldır ölüyor orada sen gelmişsin amerika iyi hacı gel burda götü sağlama al diyosun. insanın bu filmi yapanları çatışmanın ortasına ışınlayası geliyor. (bkz: click)
adam sandler ın yetenekli bi adam olduğunu bir kez daha kanıtladığı filmdir. gördüğüm en komik film değil kesinlikle, komik bölümleri de var tabi, lakin daha çok eğlenceli diye tabir edilmesi gereken film. siyasi tarafının ise ciddiye alınmaması gerekir bence, çünkü bu artık hemen hemen her amerikan filminde var ve bunların çoğu sadece seyirci çekebilmek, gerçekten samimi olanına henüz rastlamadır. 10 üzerinden 5 veriyorum.
---spoiler---
so let's go lafı dilime dolandı şimdiden
---spoiler---
beyazperde de bu film hakkında yapılan eleştirilere kulak asmayıp gittiğim ve pişman olduğum filmdir. adam sandler hatrına bile olsa çekilir bir film değil.
sevmediğim adam sandler'ı bana sevdirmiş, gülmekten yarıp geçirmiş filmdir. evet, basit, ucuz espriler içeren bir filmdir ama güldürüyor be arkadaşım, 2 saat boyunca ağzın kulaklarında kıkırdıyorsun, elmacık kemiklerin ağrıyor. komedi bu işte. ne diyor cem yılmaz, gülerken düşündüren komedi olur mu? düşünme biraz da arkadaş, sadece gülmek için izle, olsun bitsin, nedir bu her filmde mesaj arama kaygısı?