|
|
- terbiyesizce *olduğunu düşündüğüm kurban şarkısı
(lethe, 26.03.2004 21:32)
- eski dil: güzel kadın
- boyalı tırnaklarla dolaşıyor sokakta
kimse bilmez nerdenmiş
buralara gelmezmiş
kıpkırmızı terlikler
güzel durmuş ayakta
pardon bayan baksana
sakın yanliş anlama
bu şehrin neresindensin
söyle ki biz de bilelim
annenler uyuduğunda
haber ver kalkıp gelelim
kısacik saçlarına
taktığı tek bir toka
kurban olayım senin
ağzındaki sakıza
takılmışız oltaya
alma bizi dalgaya
başka işiniz yoksa
bekliyoruz yatıya(lethe, 26.03.2004 22:47)
- kurbanın son albümünde klibini çektiği 2. şarkı. yalnız klipte yosmayı göremiyoruz.
(lethe, 20.07.2004 14:57)
- ayrıca etem izzet benice 'nin bir kitabı. üç kadın fahişenin etrafında dönen olayları anlatıyor. sonunda ise hafiften şaşırtıcı bir sürpriz de var. (okumamıştım, anlattılar.)
(viola, 29.03.2006 19:17)
- zarif, işveli güzel kadın demektir. işveli kısmı öne çıkar bu anlamlar arasında.
- kurban'ın parasızıktan dolayı kendi imkanlarıyla çektiği ve belki de en eğlenceli klipleri olan şarkıdır. la la la nakaratlarının arkasına hassiktirrr nidalarıda eklenmiştir deniz yılmaz tarafından..
(troke, 02.07.2006 15:36)
- kurbanın sitemli eğlenceli şarkısı kız milleti pek sever dağıtır kendisiyle
(abece, 02.07.2006 15:48)
- konserlerinde la lal la kısmından sonra "hassiktir lan" kısmının hep bir ağızdan söylenmesiyle ortamdaki herkesin dağılmasına neden olan şarkı.nedendir bilinmez ama kızlar daha çok sever bu şarkıyı.
(muvo, 26.03.2007 16:13 ~ 16:13)
- eskiden güzel kadınlar için kullanılan bir terimmiş sanırım. bunu da babannem ile girdiğim şu diyalogdan çıkarmış bulunuyorum.
b* : yavrum sen şimdi oralardan gelin de getirirsin.
a* : belli olmaz babanne kısfmet bu işler hep.
b : yavrum getirceksen yosma gelin getir ben yosmalara çok havas ediyom
a : tamamdır babanne dert etme sen.
- etem izzet benice'nin yazmış olduğu, bir kadının orospu edildikten sonra babasına bile acımadan bu kurtlar sofrasından kurtulmanın yolunun 3 farklı kimliğe bürünerek, 3 para babasını söğüşlemekten geçtiğini anlatan acı dolu roman.
en ince ayrıntısına kadar düşünülerek, özenerek yazılmış olup yazılanları sinemada izlermiş gibi okumanızı sağlayan edebiyat şahanesidir aynı zamanda. yazım konusunda aşmış bir edebiyatçı olan etem izzet benice'nin en sağlam romanlarından biridir.
"evet ben bir orospuydum, fakat orospu yaratılmamıştım, orospu edilmiştim ve orospu olarak yaşamak istemiyordum!.."
- yan anlam denilen, sözcüğün zaman içinde başka bir anlam kazanması hastalığına yakalanan şirin mi şirin kelime. isimden rahatsız olup mahkeme kararı ile yakıncak anlamlı olan fettan kelimesini kendilerine isim benimseyenler de vardır. hâlbuki eskiden yosma ünvanını her kadın alamazdı. te hey gidi günler.
- sözlerinin çok samimi, keyif veren özelliklere sahip olduğu şarkı. özellikle "kurban olayım senin ağzındaki sakıza" derken insan haz alıyor, bilmiyorum neden.
- aslında güzel, cilveli kadın anlamına gelen lakin günümüzde şekil değiştirmiş, isim olarak da kullanılan kelime.
çok eskiden halamın bir komşusunun kızının adıydı. kadın garip şivesiyle cama çıkıp kızını ismiyle çağırırdı. o zaman dahi yadırganan bu isme sahip olan kız, günümüz de ne durumdadır düşünmeden edemedim.
- şen ve güzel kadın anlamına gelmesine rağmen türkçemizde, yoldan çıkaran anlamında kullanılmaktadır.
- türk halk şiirinde sevgili için kullanılan isim. isim olarak kullanıldığında güzel kadın; sıfat olarak kullanıldığında ise hafif meşrep anlamı verir.
(aytok, 06.02.2008 20:40)
- "senin kahkahanın boğumlarında söz temiz değil" denilesi kadın..
güzelik şahikası ve fena halde fettan..
|