|
|
- 1) yorulmak eyleminin , 1. tekil şahıs tarafında di'li geçmiş zaman ile ifade edilmesi sonucu oluşan sözcük.
2) azim ve çalışma sonucunda söylenilebilecek olası sözlerden bir tanesi.(skuba, 05.04.2004 19:57)
- eylem ve düşüncelerine göre insanları katogarize etmeye çalışan sığ düşünceli insanlar için yazılmış, fevkalede başarılı mahsun kırmızıgül şarkısı.
bu hayatın yokuşunu
tırnaklarımla kazıdım
geçen yıllar yordu beni
dönüpte hiç bakmadan
dostlarımı sevdiğimi
hiç bir zaman satmadım
yoruldum yoruldum artık
yoruldum yalanlardan
yoruldum sevdalardan
iki yüzlü insanlardan
yoruldum artık
çok karınca gördüm ama
üzerine hiç basmadım
namusumu şerefimi
beş paraya satmadım
allahımdan başkasına
allah diye tapmadım
beni tanımadıysan
ben böyle delikanlıyım
yoruldum yalanlardan, yoruldum sevdalardan
iki yüzlü insanlardan yoruldum
yoruldum gecelerden
yoruldum namertlerden
iki yüzlü nankörlerden yoruldum
çok insan gördüm üstünde elbisesi yok
çok elbise gördüm içinde insan yok
insanların dost veya düşman olduklarını
nerden bileceksin
insanların alnında kahpemi yazılı ki insanların
kahpe olduklarını bilesin
ezilmişten yana oldum sen solcusun dediler
ülkemi sevdim diye sen sağcısın dediler
namaz kıldım oruç tuttum sen yobazsın dediler
yoruldum yoruldum,yoruldum artık.
- çevrenin sürekli senden beklendiği gibi davranmak zorunda olduğun zamanlarda içinden haykırdığın söz.
- yağmur'dan..
gün gelir gidersin elbet
zaten alıştı gönlüm uzaktan sevmeye
sen de git şimdi ardına bile bakmadan
eğer dönersen bil ki ben orda olmam
çünku yoruldum artık
çok yoruldum artık
yoruldum peşinde koşmaktan
yoruldum bu platonik aşktan
allahım yarat beni baştan
yeniden sevdirme beni
gün gelir seversin elbet
zaten avuttu gönlüm beni boş yere
sen de git şimdi ardına bile bakmadan
eğer dönersen bil ki ben orda olmam
çünku yoruldum artık
çok yoruldum artık
yoruldum peşinde koşmaktan
yoruldum bu platonik aşktan
allahım yarat beni baştan
yeniden sevdirme beni
- her seferinde yoruldum demekten yoruldum.. işlerin çığrından çıkmasından yoruldum.. her şeyin kötüye gitmesinden yoruldum.. hayatı sadece izlemekten yoruldum.. her sabah aynı güne uyanmaktan yoruldum.. saatlerin bana yetmemesinden yoruldum.. içicek param olmamasından yoruldum.. etrafımdakilerin istediği gibi yaşamaktan yoruldum.. günlerin uzamasından yoruldum.. günlerin kısalmasından yoruldum.. ağrı kesici olmaktan yoruldum.. gülmeye çalışmaktan yoruldum.. göz yummaktan yoruldum.. gözlerimin her şeyi anlatmasından yoruldum.. yaralarımı gizlemekten yoruldum.. güneşi görmekten yoruldum.. sevmekten yoruldum.. başlangıçlardan yoruldum.. yenilmekten yoruldum.. uyumaktan yoruldum.. uyanmaktan yoruldum.. bilmekten yoruldum.. görmekten yoruldum.. geceyi beklemekten yoruldum.. uykusuzluktan yoruldum.. kendimle çelişmekten yoruldum.. gerçeğe düşmekten yoruldum.. gelmekten yoruldum.. gitmek zorunda olmaktan yoruldum.. bi nedeni olmamasından yoruldum.. yalanları dinlemekten yoruldum.. kendimden uzak düşmekten yoruldum.. rüyalarımda ulaştıklarıma ulaşamamaktan yoruldum.. kafamı kuma gömmekten yoruldum.. inkar etmekten yoruldum.. kendimi kandırmaktan yoruldum.. affetmekten yoruldum.. kendim yerine başkalarını düşünmekten yoruldum.. ihanetlerden yoruldum.. sırtımdan bıçaklanmaktan yoruldum.. vahşetten yoruldum.. savaşmaktan yoruldum.. elimden bir şey gelmemesinden yoruldum.. kanımın akmamasından yoruldum.. mecbur olmaktan yoruldum.. kırmamaktan yoruldum.. alttan almaktan yoruldum.. sabretmekten yoruldum.. sahte tebessümlerden yoruldum.. timsahın gözyaşlarından yoruldum.. masumların ölmesinden yoruldum.. öldürememekten yoruldum...
bazen de isyan etmektir yorulmak..
- öylesine temiz ve yalın bir cümle, "sarıl bana!" demenin bir başka yolu.
- her doğan yeni günün yeni süprizler doğurmasından yoruldum. süpriz ne kadar güzel bir beklentiydi oysa benim için vakti zamanında. sana bir süprizim var sözünü duyduğumda kalbim küt küt atar, acaba nedir diye meraktan mutlu olurdum. dum evet dili geçmiş zaman. süprizlere duyduğum mutluluk tıpkı yaşama olan hevesim gibi geçmişte kaldı yaşanmışlıkların yorgunluğu yüzünden.
oysa ne güzeldi büyümek okula ilk adımımı attığım gün. ne kadar hevesliydim büyük olmaya, kendimi ispatlamaya. beş yaşındaydım henüz , hayat güzeldi, tek derdim evden her sabah çıkıp giden akşama kadar eğlendiğini düşündüğüm ablam ve babam gibi evden çıkıp gidebilmekti. fark etmezdim akşamları yorgunluktan ne kadar erken uyuyakaldıklarını. yorulmanın ne demek olduğunu bilmezdim ki o zamanlar. enerjim, merakım, hevesim bitmez tükenmezdi. hatta evde sitem edilme nedenim olurdu bazı bazı. neden sitem ettiklerini anlayamazdım o zamanlar. çevreme baktığımda nerdeyse bütün çocuklar benim gibi koşuyor, eğleniyor, araştırıyor, kurcalıyor, bozuyor, tekrar yapıyordu. büyüklerin neden bunlardan rahatsız olduğunu anlayamazdım bu yüzden. artık anlıyorum. yorgunlarmış onlarda tıpkı benim şu anda olduğum gibi.
bazen 'ilerde arayacaksın bu günlerini' derlerdi, bu sözüde anlamaz bakışlarla içimden onlara gülerek, sadece hafifçe başımı eğerek kabul edermiş gibi yapardım. oysa içimden ' hadi canım sende, neyini arayacakmışım, bak büyümek ne kadar güzel' derdim.
büyümek hayatı hatalarıyla kabullenmekmiş, öğrendim.
enerji bir gün bitermiş, öğrendim.
hayat bir gün yorarmış, öğrendim.
hızlı koşarken ayağın takılıp düştüğünde kalkmak istemediğin zamanlar olurmuş, öğrendim.
tüm bu öğrendiklerin birgün seni yorarmış, öğrenmekten yoruldum...
- "yoruldum!" dedikten sonra, sana bunun sebebini sorarlar, aslında yorulmaman gerektiğini anlatırlar. fakat yorgunsundur işte, işin ciddiyetini kavrayıp saatlerce kendini iyi hissetmen için türlü türlü şeyler yaparlar. oysa ki ihtiyacın olan tek şey daha en başından birilerine sarılmaktı.
fakat sarılmak kimsenin aklına gelmez. süslü püslü kelimelerin iyileştirici olduğunu sanırlar.
- http://www.zshare.net/...
- yoruldum beklemekten, deliler gibi sevmekten yar
bıktım artık özlemekten ,yinede haber yok senden yar
ayığım zincirlerle bağlanmışım çöllerde yar
sorar herkes nerelerde, bana yalancı dedirtme yar
ben yalnız senle varım ,sensiz bomboşluktayım yar
sen bir çağır ben uçarım ,hazır bekliyor kollarım yar
gel coştu duygularım ,yalnız senden anlarım yar
sana açık bütün kapılarım ,birde dinsin ağrılarım yar
duy artık buz sesimi ,yazdım göğe ismini yar
kaybettim ben tüm gücümü, ne olur görsem yüzünü yar
sen benim ışığımsın, karanlığa paydosum yar
dualarım kabul olsun ,gel içime güneşle doğsun yar
rüyamda gördüm seni, tutamadım elimi yar
vurdum yollara kendimi, belki bulurum izini yar
ateşlerde yanarım, kurumuş topralarım yar
bir tek seninle kanarım ,gelde sönsün yangınlarım yar
duy artık buz sesimi yazdım göğe ismini yar
kaybettim ben tüm gücümü ne olur görsem yüzünü yar
rüyamda gördüm seni, tutamadım elimi yar
vurdum yollara kendimi, belki bulurum izini yar..
kıraç'ın son albümünün insanı en etkileyen şarkısı.. dinledikçe depresyona girip baştan defalarca dinlemek istiyor insan resmen..
|