belki ilginizi çeker
  1. · sıla gençoğlu
  2. · herkesi kendi gibi sanan abazalar
  3. · beşiktaş tezahüratları
  4. · sıla gençoğlu
  5. · savruldum
  6. · sahilde yürümek
  7. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · author
  2. · aşk
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · tamburada
  9. · kompetan

yoruldum  

1. 1) yorulmak eyleminin , 1. tekil şahıs tarafında di'li geçmiş zaman ile ifade edilmesi sonucu oluşan sözcük.

2) azim ve çalışma sonucunda söylenilebilecek olası sözlerden bir tanesi.
    (skuba, 05.04.2004 19:57)
  2. eylem ve düşüncelerine göre insanları katogarize etmeye çalışan sığ düşünceli insanlar için yazılmış, fevkalede başarılı mahsun kırmızıgül şarkısı.

bu hayatın yokuşunu
    tırnaklarımla kazıdım
    geçen yıllar yordu beni
    dönüpte hiç bakmadan
    dostlarımı sevdiğimi
    hiç bir zaman satmadım
    yoruldum yoruldum artık
    yoruldum yalanlardan
    yoruldum sevdalardan
    iki yüzlü insanlardan
    yoruldum artık
    çok karınca gördüm ama
    üzerine hiç basmadım
    namusumu şerefimi
    beş paraya satmadım
    allahımdan başkasına
    allah diye tapmadım
    beni tanımadıysan
    ben böyle delikanlıyım
    yoruldum yalanlardan, yoruldum sevdalardan
    iki yüzlü insanlardan yoruldum
    yoruldum gecelerden
    yoruldum namertlerden
    iki yüzlü nankörlerden yoruldum

çok insan gördüm üstünde elbisesi yok
    çok elbise gördüm içinde insan yok
    insanların dost veya düşman olduklarını
    nerden bileceksin
    insanların alnında kahpemi yazılı ki insanların
    kahpe olduklarını bilesin
    ezilmişten yana oldum sen solcusun dediler
    ülkemi sevdim diye sen sağcısın dediler
    namaz kıldım oruç tuttum sen yobazsın dediler
    yoruldum yoruldum,yoruldum artık.
    (vincent vega, 03.07.2006 22:52)
  3. çevrenin sürekli senden beklendiği gibi davranmak zorunda olduğun zamanlarda içinden haykırdığın söz.
    (arinna, 03.07.2006 23:53)
  4. yağmur'dan..

gün gelir gidersin elbet
    zaten alıştı gönlüm uzaktan sevmeye
    sen de git şimdi ardına bile bakmadan
    eğer dönersen bil ki ben orda olmam
    çünku yoruldum artık
    çok yoruldum artık

yoruldum peşinde koşmaktan
    yoruldum bu platonik aşktan
    allahım yarat beni baştan
    yeniden sevdirme beni

gün gelir seversin elbet
    zaten avuttu gönlüm beni boş yere
    sen de git şimdi ardına bile bakmadan
    eğer dönersen bil ki ben orda olmam
    çünku yoruldum artık
    çok yoruldum artık

yoruldum peşinde koşmaktan
    yoruldum bu platonik aşktan
    allahım yarat beni baştan
    yeniden sevdirme beni
    (excalibur, 30.01.2007 10:55)
  5. her seferinde yoruldum demekten yoruldum.. işlerin çığrından çıkmasından yoruldum.. her şeyin kötüye gitmesinden yoruldum.. hayatı sadece izlemekten yoruldum.. her sabah aynı güne uyanmaktan yoruldum.. saatlerin bana yetmemesinden yoruldum.. içicek param olmamasından yoruldum.. etrafımdakilerin istediği gibi yaşamaktan yoruldum.. günlerin uzamasından yoruldum.. günlerin kısalmasından yoruldum.. ağrı kesici olmaktan yoruldum.. gülmeye çalışmaktan yoruldum.. göz yummaktan yoruldum.. gözlerimin her şeyi anlatmasından yoruldum.. yaralarımı gizlemekten yoruldum.. güneşi görmekten yoruldum.. sevmekten yoruldum.. başlangıçlardan yoruldum.. yenilmekten yoruldum.. uyumaktan yoruldum.. uyanmaktan yoruldum.. bilmekten yoruldum.. görmekten yoruldum.. geceyi beklemekten yoruldum.. uykusuzluktan yoruldum.. kendimle çelişmekten yoruldum.. gerçeğe düşmekten yoruldum.. gelmekten yoruldum.. gitmek zorunda olmaktan yoruldum.. bi nedeni olmamasından yoruldum.. yalanları dinlemekten yoruldum.. kendimden uzak düşmekten yoruldum.. rüyalarımda ulaştıklarıma ulaşamamaktan yoruldum.. kafamı kuma gömmekten yoruldum.. inkar etmekten yoruldum.. kendimi kandırmaktan yoruldum.. affetmekten yoruldum.. kendim yerine başkalarını düşünmekten yoruldum.. ihanetlerden yoruldum.. sırtımdan bıçaklanmaktan yoruldum.. vahşetten yoruldum.. savaşmaktan yoruldum.. elimden bir şey gelmemesinden yoruldum.. kanımın akmamasından yoruldum.. mecbur olmaktan yoruldum.. kırmamaktan yoruldum.. alttan almaktan yoruldum.. sabretmekten yoruldum.. sahte tebessümlerden yoruldum.. timsahın gözyaşlarından yoruldum.. masumların ölmesinden yoruldum.. öldürememekten yoruldum...

bazen de isyan etmektir yorulmak..
    (sulfur, 30.01.2007 11:16)
  6. öylesine temiz ve yalın bir cümle, "sarıl bana!" demenin bir başka yolu.
    (geber marla singer, 22.02.2008 08:35)
  7. her doğan yeni günün yeni süprizler doğurmasından yoruldum. süpriz ne kadar güzel bir beklentiydi oysa benim için vakti zamanında. sana bir süprizim var sözünü duyduğumda kalbim küt küt atar, acaba nedir diye meraktan mutlu olurdum. dum evet dili geçmiş zaman. süprizlere duyduğum mutluluk tıpkı yaşama olan hevesim gibi geçmişte kaldı yaşanmışlıkların yorgunluğu yüzünden.

oysa ne güzeldi büyümek okula ilk adımımı attığım gün. ne kadar hevesliydim büyük olmaya, kendimi ispatlamaya. beş yaşındaydım henüz , hayat güzeldi, tek derdim evden her sabah çıkıp giden akşama kadar eğlendiğini düşündüğüm ablam ve babam gibi evden çıkıp gidebilmekti. fark etmezdim akşamları yorgunluktan ne kadar erken uyuyakaldıklarını. yorulmanın ne demek olduğunu bilmezdim ki o zamanlar. enerjim, merakım, hevesim bitmez tükenmezdi. hatta evde sitem edilme nedenim olurdu bazı bazı. neden sitem ettiklerini anlayamazdım o zamanlar. çevreme baktığımda nerdeyse bütün çocuklar benim gibi koşuyor, eğleniyor, araştırıyor, kurcalıyor, bozuyor, tekrar yapıyordu. büyüklerin neden bunlardan rahatsız olduğunu anlayamazdım bu yüzden. artık anlıyorum. yorgunlarmış onlarda tıpkı benim şu anda olduğum gibi.

bazen 'ilerde arayacaksın bu günlerini' derlerdi, bu sözüde anlamaz bakışlarla içimden onlara gülerek, sadece hafifçe başımı eğerek kabul edermiş gibi yapardım. oysa içimden ' hadi canım sende, neyini arayacakmışım, bak büyümek ne kadar güzel' derdim.

büyümek hayatı hatalarıyla kabullenmekmiş, öğrendim.

enerji bir gün bitermiş, öğrendim.

hayat bir gün yorarmış, öğrendim.

hızlı koşarken ayağın takılıp düştüğünde kalkmak istemediğin zamanlar olurmuş, öğrendim.

tüm bu öğrendiklerin birgün seni yorarmış, öğrenmekten yoruldum...
    (jassmine, 22.02.2008 10:47)
  8. "yoruldum!" dedikten sonra, sana bunun sebebini sorarlar, aslında yorulmaman gerektiğini anlatırlar. fakat yorgunsundur işte, işin ciddiyetini kavrayıp saatlerce kendini iyi hissetmen için türlü türlü şeyler yaparlar. oysa ki ihtiyacın olan tek şey daha en başından birilerine sarılmaktı.

fakat sarılmak kimsenin aklına gelmez. süslü püslü kelimelerin iyileştirici olduğunu sanırlar.
    (geber marla singer, 05.03.2008 06:45 ~ 06:46)
  9. http://www.youtube.com/...
    (neazadem, 17.07.2008 18:03 ~ 19.02.2009 09:02)
  10. yoruldum beklemekten, deliler gibi sevmekten yar
    bıktım artık özlemekten ,yinede haber yok senden yar
    ayığım zincirlerle bağlanmışım çöllerde yar
    sorar herkes nerelerde, bana yalancı dedirtme yar

ben yalnız senle varım ,sensiz bomboşluktayım yar
    sen bir çağır ben uçarım ,hazır bekliyor kollarım yar
    gel coştu duygularım ,yalnız senden anlarım yar
    sana açık bütün kapılarım ,birde dinsin ağrılarım yar

duy artık buz sesimi ,yazdım göğe ismini yar
    kaybettim ben tüm gücümü, ne olur görsem yüzünü yar
    sen benim ışığımsın, karanlığa paydosum yar
    dualarım kabul olsun ,gel içime güneşle doğsun yar

rüyamda gördüm seni, tutamadım elimi yar
    vurdum yollara kendimi, belki bulurum izini yar
    ateşlerde yanarım, kurumuş topralarım yar
    bir tek seninle kanarım ,gelde sönsün yangınlarım yar

duy artık buz sesimi yazdım göğe ismini yar
    kaybettim ben tüm gücümü ne olur görsem yüzünü yar
    rüyamda gördüm seni, tutamadım elimi yar
    vurdum yollara kendimi, belki bulurum izini yar..

kıraç'ın son albümünün insanı en etkileyen şarkısı.. dinledikçe depresyona girip baştan defalarca dinlemek istiyor insan resmen..
    (sağ gösterip sağ vuran şaşkın boksör, 28.08.2008 01:31)
  11. sokakta,insanlar arasında,markette,deniz kenarında,arkadaş geyiklerinde,karşı cinsin abartılı ilgisinde ya da ilgisizliğinde,alakasız bir kavga ortasında,bir arkadaşınız ağlarken,başınız dertteyken güçlü güçlü son derece güçlü görünmek... alkol aldığınız bir gün konuşurken sesinizin titremesi,vücudunuzun acı içinde sarsılması sarsılması,sizi hep güçlü bilen insanların geceleri gençlik uykularınızda saçlarınızı kaç kez ağarttığınızı bilmemesi belki sizi tanımaması,tanıyormuş sanması,
    annenizin gayri ihtiyari trt 4 de fasıl dinlediği bir an aynanın karşısına geçip sessizce hıçkırarak,alnınızı elleriniz arasında ezerek ağlamak, duyulmayan çığlıklar atmaktır.
    (mel, 11.01.2009 14:32 ~ 14:35)
  12. her anının uyuyarak geçirmek ister insan, bedeni ve kalbi kırgındır. herkesin kahkahalarla güldğüne zorla ağız ucuyla güler. tek istediği ise artık sadece ve sadece yalnız kalmaktır. kendisiyle başbaşa kalmak, her istediğinde istediğini yapmak ister yorgun. hadi film izleyeyim, hadi sözlük biraz hadi biraz da oyun çevireyim. hiç kimse bana şunu yap demesin, ben hiçbir şey yapmayayım. yayıp oturayım, istersem yüz elli kilo olayım. yoruldum...
    (idiot, 11.01.2009 14:54)
  13. çoğu daha 18 yaşına basmamış, hayatı boyunca bir kez bile ayakkabısı yırtılmamış, asla aç yataga girmemiş, yokluktan ya da mücadeleden bi haber günümüz gençlerinin, anlamını dahi tam olarak yaşamadıkları halde, nedense, dillerine pelesenk olmuş kelime.
    (piyanogörünümündekiçellodançıkanbağlamasesi, 11.03.2009 17:47 ~ 17:48)
  14. daha fazla yorulamayacağının ifadesidir.dinlenmeye başlayacağın andır yoruldum dediğin an.
    sabahın köründe başlayıp bütün gün hır ve gürle devam eden bir günün bitiminde kendini eve attığın an,birbirinin aynı devam eden bu günlerden bir gün artık dayanamadığını hissettiğinde istifayı basıp hadi bana eyvallah dediğin an,ne ara üzerine almaya başladığını bile hatırlamadığın sorumlulukların altında,ailenin ve çevrenin sana dayattığı zorunlulukların arasında,kendine bakınıpda kendini hiç biyerde bulamadığında,benden bu kadar vakit gitme vaktidir dediğin an,abuk sabuk ilişkilerden,kaçmaca ve kovalamacalardan,aşk oyunlarından(ne demekse),sevişmelerden,sevişememelerden,terkedip terkedilmelerden bıkıp usanıp,ruhunda ve aklında dinlenebileceğin birinin kalbine yerleştiğin an,fısıltı gibi dökülür dudaklarından...
    (turuncu, 11.03.2009 21:01)
  15. sıla'nın yeni albümü imza'dan bir şahane.

bir rüzgara kapıldım gidiyorum
    sonu hayır mı şer mi bilemiyorum

hem çok seviyorum dostlar başına
    hem sıcak demir aşk olsun tutana
    hem çok seviyorum düşman başına
    hem sıcak demir aşk olsun tutana

ben yoruldum
    söyle senin gücün var mı hala?
    kaç yenilgi var
    söyle ömür de allah aşkına

akışına bıraktım gidiyorum
    sonu hayır mı şer mi bilemiyorum

hem eriyorum günden geceye
    hem kapı duvar verilmiş sözlere

ben yoruldum
    söyle senin gücün var mı hala?
    kaç yenilgi var
    söyle, ömür de allah aşkına
    (bimekan, 18.03.2009 17:51)
  16. ağlayan şarkı. sıla yine yapmış yapacağını dedirten. albümün son şarkısı, sona saklamış tam 12'den vuracak olanı. alt üst eden. dil damak kurutanı, ateşler bastıranı anlatan.
    (sezenehir, 18.03.2009 18:52)
  17. bu şehrin kalabalığından, insanlarından, kaldırımlarından yoruldum. hep aynı yerlerde sıkışıp kalmaktan, hep eskiyi hatırlamaktan, hatırlamak istemediğimde kendi kendini hatırlatmasından yoruldum. tekrar tekrar düşüp, tekrar tekrar kalkmaktan yoruldum. savaşmak zorunda olmaktan, savaşmamaktan, savaşıp kaybetmekten, üçüncü, dördüncü, beşinci yolu aramaktan yoruldum. derdimi anlatamamaktan, görmekten, duymaktan, dinlemekten ,susmaktan yoruldum. sadri alışık sevdiğine kavuşsun, aşk filmlerinin unutulmaz yönetmeni istediği filmi çekebilsin, masumiyet filmi mutlu sonla bitsin, amerikalılar dünyayı kurtaramasın, dinlemek istemediğim şarkı hiç bir yerde çalmasın, kimse o şiirleri okumasın. yok olsun bu şehir.

"...hey gidi ankara hey
    beni de benzettin ya kendine
    yüzümde bürokrat gülümsemesi
    içimde politik çikmazlar..."

pek sevmesem de (bkz: bedirhan gökçe)
    (tark, 12.04.2009 01:47)
  18. ruhumun ve bedenimin verdiği hataların sebebini soranlara verebildiğim en kısa cevap cümlesi yoruldum...
    (boleynkızı, 12.04.2009 01:52)
  19. etrafımda dünya kadar şey olurken, tam da müdahale etmem gereken durumda elimden öylece seyretmekten başka bir şeyin gelmemesinden yoruldum... müdahale etme şansım olduğunda da her şeyin üst üste gelmesinden mütevellit hepsine aynı anda yetişememekten, bi tarafından tutup da düzeltirken diğer tarafından bozmaktan yoruldum...
    (umay, 12.04.2009 02:00)
  20. melodisiyle yaralamayı çok kolay başarabilen bir sılaparçası. ya da benim yaram var ondan mahvoluyorum bilemiyorum. bunalma seviyenizi yükseltmek istiyorsanız yüksek seste dinleyiniz.
    (asphodel, 12.05.2009 12:19)
  21. gecenin bi yarısı kendim ettim kendim buldum misali bir yerlerden hayatınıza dahil ettiyseniz, zaten yıpranmış olan varlığınızın üzerine biraz daha'sını koyar.. sağolsundur.. sıla'nın yaptığı da iş değil hani.. ortalama üstü bir ses ve söz yazma becerisiyle bu kadarını yapıyorsa bu kız, iyi ki biraz daha yetenekli değil..
    (dirtypain, 12.06.2009 01:55)
  22. sıla gençoğlu'nun nefis şarkısı.
    (spitzer, 25.06.2009 15:50)
  23. özhan isminde bir beyfendinin söylediği şahane şarkıdır.
    hayır ne kişi hakkında, ne de nasıl bilgisayarımda bulunduğu hakkında hiç bir fikrim yok işin garibi. denk geldim yazayım dedim. yukarıda da aynı şarkı yağmur isimli bir kişi/grup tarafından söyleniyor yazılmış mesela.

neyse nihayetinde çok güzel şarkı. bilinmez pek, en güzel yanı da budur zaten.
    (antik acılar çarşısı, 28.10.2009 21:57 ~ 22:00)
  24. sıla gençoğlu'nun muhteşem şarkısının adıdır. sıla yazmış efe bahadır ile müziklerini yapmışlarıdır.
    (mbegumk, 30.10.2009 12:46)
  25. bir gün geleceğini ümit etmekten yoruldum. tıpkı seni çağırmaktan yorulduğum gibi. yarın bir halatı daha keseceğim, beni bu limana bağlayan. ve o büyük mendireğe göz kırpacağım. benim için yansın diye. sen... sen nasılsa mahkumsun öyle değil mi? “ya da sen hiç varolmadın!” “benim hayal gücümün bir ürünüydün... nefesini hiç hissetmedim”
    çoktan sarhoş olmalıyım yine. olsun, ne fark eder? ben çoktan yoruldum
    ne önemi kaldı ki ? iste zaman geçip gitti. bir ömür nasıl tükenirse iste öyle... iste gelmeyecek o dış kavis-topeka ekspresini bir banliyö istasyonunda bekledik. oysa ekspresler banliyölerde durmazlar. yaşam boş bir çırpınış iste. ben çırpınmıyorum o ayrı. belki de çırpınmak istemediğimden, belki de reddediyorum tüm olanları. bir insanın hayatıma girip, tıpkı plaja vuran bir dalga gibi kendi izlerini bile silerek savrulup gitmesini.
    “kadehimde hiç dudak izlerin kalmadı.” şarap kokusu öylesine vurdu ki yüreklerimizi biz hep aşkı kırmızı görmek istedik, arzu kadar kırmızı, kan kadar yakıcı. dudaklarımızdan damlayan kan günah değil de çıplaklığımız kadar şehvetimizdi. tüm yanılsamalarımızın döngülerinde şehvetlerimiz günah olmadı mı? kendi günahlarımızdan nasıl sıyrılırdık kendi benliğimizden sıyrılmadan? olamazdı tabii ki, ne kadar da aptalım! bizi biz yapan o günahlar değil miydi? şarap kadehinde yansıyan yüzler ve sokak kapısı kapandıktan sonraki pişmanlıklar...
    “kokunu algılamadım” .. yakmadın tenimi. yakamazdın. hiç varolmadın ki... o zaman neden bu acı? neden hala geçe yarıları elim telefona uzanıyor? neden bu mum alevinin yüreğimim durmadan, durmadan dağlamasına izin veriyorum.”
    kendi duygularından kaçmak için çok geç. hatta kendi denizinde kaybolmak için bile... o deniz feneri senin kaburgalarının arasında sıkışmışken, istediğin kadar yalan söyleyebilirsin. gözbebeklerin ne kadar canının acıdığını anlatıyor...
    ne istedin gerçekten;
    nereye kadardı arzuların?
    olumsuz mu olmak istedin?
    herkes olur bir gün...
    ölmek zamaı geldiğinde güzeldir. senin kollarındayken mesela... yada nefesini duyarken.
    tüm kaçışlarının ötesinde kalmak mi istedin?
    kimse kendinden kaçamaz...
    kalabilir miydin benden uzakta, benim senden uzak kalamayacağım kadar?
    unutmak mi istedi beni yada sözleri mi?
    bak ben unutmaya çalışıyorum iste her yudumda... her kayboluşta, her yağmurda.
    ben bu gece şafağı görmeyeğim. çoktan sarhoş olurum yine de olsun, ne fark eder?
    bir kadeh daha...
    senin şerefine...
    beni boşver
    ben çoktan yoruldum..
    (iron fist, 06.11.2009 17:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil