|
|
- habire tanıdık biri görülür ve yürümek amacı dışına çıkar.gelen geçen soru sormaya başlar bu sefer
okul bittimi evladım?
askerlik bittimi evladım?
aaa usta naber ya?gibisinden sorular sorulur.bazen kimseye görünmemek için zırt pırt selam vermemek için uzun yoldan bile gidilir.amaç yürümektir.kimseye hesap vermek değildir.ancak bu insancıklar da zaten iyiliklerinden sormaktadır.ve karşıdaki de aynı benim gibi düşünüyordur.ulan nerden çıktı be şimdi iki saat selam ver cart curt hay allah tuvaletimde gelmişti falan.bi gezemedik ağız tadıyla ya gibisinden düşünceler akıldan geçer.hele acele bi işiniz varsa muhakkak bütün hısım akraba yolda görünür.selam sohbet edilir.acaip bi durumdur.
- gerekli gereksiz, bir yığın "hayat nasıl gidiyor ya ?" gibi hal hatır sorusunu sormaya ve bu soruya muhattap kalınmasına, cepte sessizte tutulan telefonun sizi bekleyen arkadaşınızın çağrıları ile tırım tırım titreyip çıldırmasına ve muhakkak ki, gidilecek yere geç kalınıp bekleyenin kök salmasına sebebiyet veren sosyallik mevzuu.
tanımazlıktan gelin efendim, en garanti yol bu.
- küçük şehirlerde daha çok başa gelir bu olay. 100 metrelik yolu yarım saatte almaya sebeb olur. tanıdık kişilerle havadan sudan konuşulurken çevreden geçen diğer tanıdık kişilerin muhabbete katılmasıyla caddede kalabalık bir grup toplanabilir.
(bkz: ben bunu gördüm)
- adanalı olanların bileceği üzere gazipaşa'da mado sokağı'nda yürürken 100 m lik sokağın yarım saatte geçilmesi demektir.
- (bkz: fethiye caddesi)
(bkz: demiryolu caddesi)
(bkz: izmit)
- güzel izmirimin kıbrıs şehitleri caddesinde sıkça başınıza gelebilecek durum.
- (bkz: sözlük çok çevrem var benim ha)
(bkz: çok severler beni)
(bkz: kıyamam)(zoser, 24.07.2007 13:18)
- (bkz: görmezlikten gel)
(bkz: konuşuyormuş gibi yap yanındaki ile)
(bkz: yalnızsan telefonla uğraş)
|