|
|
- genellikle en bi bunalımlı zamanlarımda yaptığım eylemdir.
diyelim ki iş çıkışı her şeyden nefret etmişim insanlardan, yaşadığım şehirden, kendimden..vs arkadaşlar kendilerince planlar yapmışlar akşam için, kararlılar eglencenin dibine vuracaklar bu gece ama benim içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.ne de olsa yeni mekanlar yeni insanlardır bunlara mutlu görünmek de gerekir şimdi oysa hiç istemiyorum görünemem de zaten en iyisi mutsuzluğumu zaten kanıksamış insanlar yuvası olan evime gitmek hatta bugun biraz daha somurtarak girerim kapıdan..
her neyse işten çıktığım kısma geri döneyim, dişarda bunaltıcı bir hava var nefes bile alamıyor insan mayısın başında bu ne sıcak diye düşünüyorum sonra aklıma küresel ısınma geliyor..şimdi bu sıcakta otobüse binsem sıkış-tepiş daha da bi bozulacak asabım sktr et yürü eve kadar aylak aylak diyorum..
ve ellerim ceplerimde dalıyorum sokaklara ,başlıyorum yüzlerini ancak 1-2 sn görebildiğim insanlar hakkında asılsız analizler yapmaya ki bu analizlerde insanlar genelde kötü çıkıyor:
bu adamda tam bi sahtekar suratı var şu bakışlara baksana kimbilir kaç kişiyi dolandırmıştır.
bu tam bi aptal hayatımda bu kadar boş bakan gözler görmedim kimsede iz bırakmamıştır kesin
bunun yüzünde kalıcı bi kırmızılık var kesin alkoliktir tabi ki karısını da dövüyordur bu, pislik
hmm! bu kadın iyi sevişiyordur etrafa attığı bakışlara baksana.
şu kızı sevgilisi kullanıyordur, safım benim habersizdir kesin. hatta rüyalarında gelinliğinin modelini tasarlıyordur
şu, hayatı boyunca çabalamıştır ama bir arpa boyu bile yol alamamıştır, yazık!
işte tam bir pislik kesin küçük çocukları taciz ediyordur bu,hayvan herif.
derken evin kapısında bulurum kendimi,girerim içeri aynayaya bakarım ya sen diye sorarım kendi kendime yanıt alamam elbette!?
- (bkz: yolda yürürken hugoculuk oynamak)
- yolda yürürken karşılaştıklarınızın sizin tipinize bakarak "karakter analizimi yapıyor mudur acaba" diye bir analizin içine de girilebilir. en güzeli yere bakıp, sağdan gidip para aramaktır...
- müzik çalarınızın şarjı bittiyse yapılacak en güzel eylemdir.insanların konuşmaları dinlenir,tepeden tırnağa kişi incelenir,kıyafetlerinden suratındaki ifadeye kadar analizi yapılır ve bunun devamında beyin fırtınası ile veriler birleştirilerek sonuca varılır.
- mekan beyoğlu'dur. hem yolda yürüyorsundur. hem karakter analizi yapıyorsundur. tam karşıdan gelen adama kilitlenmişsindir. "ulan tipe bak! tam yarma! belalıdır bu tipler! asabidir de kesin.. bana nie bakıo? ben analizi en iyisi burda kesiim." derkeeennn yarma o'na baktığınızı anlamıştır ve
yarma: ne bakıon lan ibiş?
zapa: şeyyyy... karakter... ben.. analiziiii.. ben yürümek (yusuf!! yusuff!)
yarma: ne dion lan düdük? ne bakıon dedik?
zapa: hem yürümek.. hem analiz... karakter demiş miydim? (amanıııın!! zapa ya cümle kur, ya kaç!! topuuukk!)
yarma: (ulan deli galiba bu) hönk?
zapa: yaaa.. ben de.. işte.. yürüyüş analitik karakter yapıyorum..(son çırpınış..)
yarma: (kesin deli bu! ben yavaştan uziimmm) la de get! (uzaklaşır)
zapa: hay azıma sıçıyım bu kaç etti.. benim neyine karakter analizi falan! yine iyi yırttık. bi daha tövbe...puffff... ( o sırada karşıdan bir diğer gelen adama dönüp "ulean tipe bak, kesin katildir bu. seri katil'dir hemde....") (bkz: son analiz)
|