|
|
- (bkz: teyze sollamak)
- (bkz: yürü be)
- paranoia, yolda tek başına sakin sakin yürümektedir. arkadan bir ayak sesi gelir. sıradan bir yurdum insanı gayet normal bir ruh durumu içinde yurdum sokaklarını arşınlamaktadır. ayak sesleri giderek yaklaşır ve seslerin sahibi yan taraftan paranoia'yı geçer ve giderek arayı açmaya başlar.
paranoia'nın beyninden aşağıdakiler hızla geçmektedir.
-hmm, öyle olsun. adımları hızlandıralım bakalım. (paranoia tam bu anda dışardan bakanlara "ütüyü prizde unuttum, aman aman eyvahlar" havası vermektedir.) hah, v1=v2, görece hızları da eşitledik, daha fazla arayı açamaz. şimdii, adamın adım boyu benimkinden ortalama 10 cm fazla olsa, aradaki 7 metreyi kaç adımda kapatırım? 700/10=70, oo çok fazla, farkı azalt. (paranoia adımları da genişletir, artık sıcak kumlardan denize koşan insan moduna geçmiştir.) evet, evett, yetiştim ahhahaa, geçtim iştee (buralar nefes nefese).
geçmiştir de n'olmuştur? hikayenin yardımcı oyuncusu, takıntılı şahıs paranoia'nın üzerinde yarattığı ruhsal iniş ve çıkışlardan zerre kadar haberdar mıdır?
allaşkına size de olmuyo mu hiç yav? hiç mi??
- eğer kızsanız,karşı cinsdeki bünyelerin laf atmasından bıkmış olmanızdan gelen içgüdüsel hareket.alışkanlıktan hızlı hızlı yürürsünüz.
- itü maslak kampüsü fen edebiyat kapısından duraklara kadar uzayan üst geçitte çok yoğun duyulan bir istek bir manyaklık. iki kişi zor yürür yanyana o dar geçitte bir de, daha heyecanlı olur.
- eğer kaldırım darsa, öndeki kişinin kıçı kaldırımı kapatmışsa, tırın arkasından ilerleyen otomobil hissi uyandırır, kaldırımdan inilip 2 adım atmak suretiyle rahatlanır..
(epilofs, 14.05.2007 20:22 ~ 20:22)
- hızlı yürümeyi seven bi kişinin vazgeçilmez eylemidir. trafikte slalom yapan araç misali yaşlı teyzeler, erkek dedikodusu yapmaktan kıçını kaldıramayan hatunlar vs. geçilir. önünde açılan boşluk ve rahatça yürüyebilme ayrı bi mutluluk verir.
- yolda giderken önünüzdeki aracı geçme isteği ile aynı dürtüye dayanır. önünüzdekinin sizin hızınızı kesip kesmemesi önemli değildir. istenen görüş açısının temizlenmesi, yani ön tarafta herhangi bir engel olmamasıdır. herhangi bir obje olacaksa da kendimizi rahat hissetmek için arada olması gereken mesafe, yürürken en az 5 m; araba kullanırken 25-30 m; yürüyen merdivenlerde 3-4 basamak vs gibi çeşitlenir. eğer bu ölçülerden düşük bir mesafe varsa arada; içgüdüsel olarak hızlanır ve söz konusu aralığı yaratmaya çalışırsınız. aynı aralığı yavaşlayarak açabilirsiniz tabi ama bu da insanın rekabetçi tarafına uymaz.
not: söz konusu mesafe bilgilerini kıçımdan sallamakla birlikte, herkes kendine göre değerlendirme yapabilir.
- önlenemez bir dürtüdür. kalabalık mekanlarda kullanılacak en iyi taktik ise sağlı sollu hızlı adımlarla kalabalık arasında açılan yerlerden ilerlemektir.
(bkz: çitadan kaçan impala hesaabı)
- bunun tersi olarak arkada yürüyenin geçip gitmesi için hız düşürmek vardır, ki bu da takip ediliyormuşluk hissinden kurtulmak için üretilmiş bir yöntemdir. kaçar gibi hızlanmaktansa kağnı gibi yavaşlarsınız, böylece arkadaki kişi basar gider. bonus olarak takipçiyi görme hatta nispet yapıp onu takip etme şansınız doğar. yalnız bu kez onun size aynı taktiği uygulamasıyla olay döngüye girebilir. inatlaşılmamalı. tadında bırakılmalı.
(turkuaz, 18.11.2007 18:49 ~ 18:51)
- hayatta bi boku beceremiyorum, hiçbir işte başarılı değilim bari şu önümdekini geçiyim şeklinde iç sesin gazına gelinmesiyle vuku bulan hareket.
yalnıııııız, eğer geçmeye karar verdiğiniz kişi bunu farkeder ve karşı koyarsa ve o da adımlarını hızlandırırsa biraaaazcık yavaşlayın ki vazgeçtiniz sansın. buna inanıp tam kendini bıraktığı anda da zapada zupada geçiverin önüne (bkz: oh mis)
- yürüme yarışlarının mucidinin de sahip olduğu takıntıdır tahmin ediyorum
- öndeki insan ağır vasıta modunda yürüyorsa geçme isteği daha da artar.
- anlık bir haz, egosal eğlenceli bir oyundur..
-''f1 atatürk caddesi pisti sağ kaldırım, önümde üç insan görünümlü araç , ilki 45 yaşlarında vites 2, geçtim ikincisi genç adımları hızlı vites 3 , vites 4 annnnn... karşı istikametten gelen kafile görünümlü katar, 3.yü geçtim hatalı sollama, arkaya ufak bir bakış , psi psi psikopatım annnnnn... ''
- (bkz: kendini yarış arabası sanan insan modeli)
- bir üst sakatlık durumu da sinyal verme isteğidir geçişe başlamadan ve geçiş aşamasında.
- eğer önünüzdeki bir dişi ise (kız, kadın, bayan... ne denilse beğenmezler. kimlik sorunları var. neyse, konuya dönelim.) sıçtığınızın resmidir. zira kaldırımı ortalayarak ve ayaklarının altında yumurta varmışçasına, kaldırım babalarının malıymış gibi yürüdüklerinden, siz arkada bir sağa bir sola manevralar yapar ve öndekinin boğazını sıkmamak için sinirden dişlerinizi sıkarsınız. geçmek için ise mecburen yola inersiniz.
(bkz: sağdan yürü)
- araç kullanırken önündeki her aracı geçme isteği ile kıyaslandığında makul sayılacak olan istek
- önünüzde zarifçe yürüyen kusursuz fiziğe sahip, üstüne üstlük tepeden tırnağa zevkli ve kaliteli giyinmiş bir kadının yüzünü görme isteğinden kaynaklanan duygudur.çaktırmamaya çalışarak bakarsınız: oh en azından yüzü güzel değilmiş dersiniz.
(bkz: kaş göz gerisi söz)
- insanda alışkanlık yapan durum..eğer geçecek yol yoksa da adımların durma derecesinde yavaşlatıldığı öndeki kişiyle aranın açılmasının ve yer bulunduğunda rövanşın alınması olasıdır..
|