yolda osurmadan önce arkaya bakmak   

adana çık aradan

1. henüz bir almanya olamadık, ülkemizde birilerinin yanında osurmak hala çok ayıp ve şiddetle kınanan bir davranış olmaya devam ediyor. kapalı ortamlarda sürekli baskı altında tutulan gaz çıkarma isteği kişinin açık havaya çıkmasıyla birlikte ipinden boşalmış deli danalar gibi özgür bırakılıyor.

gayet makul ve mantıklı bir istek, fakat eğer köy yerinde veya dağ başında yaşamıyorsanız, açık havada dahi gaz çıkarırken dikkatli olmalısınız. insanoğlunun bunun için bulduğu yöntem yolda osurmadan önce bir nezaket davranışı olarak arkasına bakmaktır. gaz çıkışının olacağı bölgeye yakın bir insan evladı varsa çıkışı ertelemek, yoksa coşkuyla salıvermek için yapılan güzel bir davranıştır bu.

eğer yolda önünüzde giden kişi periyodik olarak arkasına bakıyorsa derhal çekilin! bu hem siniz hem de kişinin hayrına olacaktır..
    (diazepam, 28.11.2007 09:26)

2. kişinin çok şiddetli osuracağını bilmesinden mütevellit, arkada rüzgara kapılıp uçacak kimse kalmasın diye son kez kontrol etmesiyle yaptığı düşünceli bir davranıştır.
    (aha şuraya yazıyorum yazdıydı dersin, 28.11.2007 09:31)
  3. bir akşam işten çıkmış yorgun argın eve doğru giderken, yaklaşık 20 metre kadar önümde yürüyen 50-55 yaşlarında bir adamın sağını solunu arkasını gözlediğini gördüm ."ne iş yav ,ulen bu herifte hiç intihar bombacısı tipi de yok zaten burası da felluce değil"gibi gubidik düşünceler yorgun beynimin kıvrımlarından taşmaya başlamıştı ki.
    sokağın bütün sessizliğini bozan şu ses geldi:
    zaarrrttttt!!!
    herif arkasına bakıp beni görmemiş miydi? yoksa sallamadı mı ? ya da artıkın dayanamayacağım mı dedi bilmem .olan benim kulağıma oldu.günün sonunda bu da bana kapak oldu vesselam.
    (guerra, 28.11.2007 09:33)
  4. planlı, programlı, sistematik, temkinli osuran kişi hareketi. oysa geldi mi koyveriyorsanız anca adımınız hızlanır, ne yani dön göz göze gel, rezillik...
    (heidi, 28.11.2007 10:38)
  5. profesyonel bir osurgan olarak son derece acemice olduğunu düşündüğüm harekettir. zira kalabalık bir yolda iseniz ve şayet termal kameralarla izlenmiyorsanız ya da pişik olmaması bakımından osuruğun yolu üzerinde olan popo içinizi yüksek miktarda talk pudrası ile kaplamadıysanız üretmiş olduğunuz hede de çıplak gözle farkedilebilir olmadığından istif bozmadan yapılan iş her ne ise devam etmekte fayda vardır.

her zaman sokaktaki bir başka kişiye bok atılabileceğinden insanın üstüne alınıp da arkasına bakmasına gerek yoktur kanımca. etrafta kimse yoksa zaten kaygılanmak yersizdir, rahat davranılması esastır.

bütün bunlara ek olarak, ishal olunduğunda mesele farklı bir hal almaktadır. asla unutulmamalıdır ki ishalden kaynaklanan karın burulması ve şiddetli ağrı osurarak geçmez. ayrıca ishalin şiddetine ve seyrine bağlı olarak çok yüksek bir ihtimalle sızdırmazlığınızı da kaybedebilir ve rezil olma tehlikesi ile karşı karşıya gelebilirsiniz. şiddetle sakının!

edit: tüm bu öneriler osuruğunuzun ortam gürültüsünden daha düşük desibelli olduğu varsayılarak verilmiştir. yazar aksi durumlar için herhangi bir sorumluluk kabul etmez. şayet cazzzort ya da dobadaks nidaları ile ifade edilebilecek yüksek desibelli osurukların sahibiyseniz, bu girideki ishalken neden osurulmamalıdır kısmını okuyup diğer kısımları görmezden geliniz.
    (ad hoc, 28.11.2007 10:47 ~ 10:56)
  6. - hacı arkayı yoklasana gelen giden var mı?
    + noldu lan hayırdır. yol üstünde cuvara mı yapıştırcan?
    - oha.. o nasıl laf lan öyle..
    + ne bileyim olum, sen niye bakmıyon da bana baktırıyon.. neyse, kimse yok, rahat ol.
    - pıırttt zaaooortt. oh be rahatladım m. k.
    + ohalaheoy, noluyo lan. rıza harbi hayvansın. sıçtın mı osurdun mu belli değil.
    - hacı yoklasana yine arkayı, bidaha salcam.
    + offf. ulan kendin baksana. vela havle..
    - lan nasıl bakayım boynum tutuldu kımıldatamıyom ya, bilmiyomuş gibi konuşuyon.
    + eve gidelim hacı olmucak böyle. bu arada sağ serbest sol sakat. sal gitsin m.k.
    - yusuufffççuuuukk.. sessiz en iyisi tutmak gerekiyo tabii içinde. bu arada kokusu nasıl?
    - sana insan diyenin m.k. ulan sevgilimin kokusunu alamıcam senin yüzünden, bu kadar da pis kokmaz ki kardeşim. oldu olucak, gider ayak ben de salayım bari.. ahangaarttt..(metalci osuruğu)
    * terbiyesizler, saygısızlar, küstahlar..( yoldan geçmekte olan yaşlı teyze)
    - lan laaan arkaya bakmayı unuttum yaaa..
    (sadomasochistic, 28.11.2007 14:53)
  7. kopya çekmeden önce hocayı kontrol edicem diye hocayla göz göze gelip hocayı kıllandıran insanlarla aynı ırktandırlar bunlar.
    yerinde bir hareket midir?baktıktan sonra arkandakini görüp tutabilceksen kendini gayet yerinde bir harekettir.yok tutamiyacaksan mallığın önde gidenidir.
    (fantastic, 28.11.2007 15:22)