|
|
- yolda yakışıklı/güzel bir varlık görülmüşse ister istemez yapılan eylem...tabii ki öyle kahkahalarla gülünmez ama,yüzde belli belirsiz bir tebessüm olacağı kesin...
- -ne gülüyor lan bu kendi kendine?
+ ibne herhalde abi.
- vay ibne!
(bkz: iğrenç espiri yapmak için pusuda beklemek)
- (bkz: deli)
- sokakta giderken, kendi kendime
gülümsediğimin farkına vardığım anlarda
insanların beni deli zannedeceğini düşünüp
gülümsüyorum...
gülümsüyorum-orhan veli kanık
- (bkz: aşık)
(bkz: sarhoş)
- akla gelen güzel ya da komik bir şey sonrası da meydana gelebilecek hâdise.bu "şey" bir hatırâ,sevgili ya da kemal sunal'ın tosun paşa filminden bir kare de olabilir.gülmek için vergi dairesinde kuyruğa girmediğimize göre;bir tereddütle etrafı kolaçan etmenin,"ulan sokak ortasında gülsem bana deli derler şimdi.en iyisi bekleyim ben,buna evde gülerim" demek de abesle iştigâl olacaktır.
(bkz: ben sana evde yaparım aynısını)
elbette işin tezeğini çıkarıp da "özgürüm lan ben,her istediğimi yaparım.ahanda şuraya küçük abdestimi yapayım hemencecik.sonra şu ağacın oraya da balgamı atım mı tamamdır" gibi bir yanlışlığa düşmek farklı bir durumdur.gülmemek için kendini kasmakla aynı kefeye konulamaz.
(bkz: nezaketle ayılık arasındaki ince çizgi)
- hergün yaşadığım şey. artık takmıyorum. başlarda yüz jimnastiğini andıran hareketlerle engelleme taktikleri geliştirmeye uğraşırdım. fakat zamanla bunun bin kat daha embesil göründüğünü anladım. ben de saldım ruh halimi, naaparsa yapsın diye. önüne geçemiyorum çünkü. 3 sene önce birinin söylediği beni benden almış bir söz, bir hareket, bir mimik aklıma gelsin; ya da düştüğüm komik bir durum, bir yer yarılsa da içine girsem anı, bir tuhaf ve kayıttan silinmek bilmeyen flashback...bittim o an.
üstelik sadece yolda yürürken veya toplu taşıma araçları içinde olsa iyi... iş görüşmesinde, patronun karşısında, ciddi olmam gereken herhangi bir anda, daha fazla saldırıyorlar. işte o sakat.
hatta mesela (bkz: @1153132)
- aklıma komik bi şeylerin gelmesiyle, çok sık içerisinde bulunduğum durum... deli zannedilmemek için ise telefonla konuşuyormuş numarası yapılıp, kahkahalarla doya doya gülünebilir.
|