nadiren rastlayabileceğiniz türdür, korunasıdır, candır.
zira çoğu sabah
konuşan meşe var diye temayı aramak istiyorum.
gerçek esnaftır. soyu devam ettirilmeli, teşvik edilmeli, korunup kollanmalı, takdir ve teşekkür edilmeli, gelmesi muhtemel ters tepkilere size gelmişçesine karşılık verilmelidir...
(kökez, 05.07.2007 00:00)
muhtemelen izmir insanıdır..
ümraniye - kadiköy hattının bir kısmı böyledir. minibüste çıkan kavgalara soğuk kanlılıkla yaklaşır, her zaman orta yolu bulmaya çalışırlar. karşısındakinin yaşı tipi nasıl olursa olsun düzgün hitap ederler onlara. ha, manyaklar da çıkıyor tabi aradan.
insana sarılma hissi veren, inilecek durağa kadar dizinin dibinde oturulası şoförlerdir.
(bkz:
sayıları gitgide azalıyor efendim durduramıyoruz)
harbiye-beşiktaş arasında çalışan sarı dolmuşların bir çok şoförü böyledir. hatta içlerinden bir tanesi fırsat verilse anahaber bültenini sunacak bir diksiyona sahiptir
ankara istanbul gibi büyükşehirleri bırakın kendileriyle tanışmak edirne,rize gibi küçük şehirlerde bile nasip olmamıştır. toplu taşıma araçlarındaki şoför ya da muavinlerle her muhattap oluşumuzda tetikte beklemek suretiyle sakin cevaplar vermeliyiz. tahriklere kapılırsak feci sonuçlarla karşılaşılabiliriz. sürücüyü memnun etmek için mutlaka onun istediği yerde inmeli, tam para vermeli ve onun serzenişlerine hak vermeliyiz böyle yaptığımız sürece sürücünün içindeki o nazik adama rahatlıkla ulaşabiliriz
(hacı, 05.07.2007 00:33 ~ 00:34)
bir gün bir yolcu ineceği yere yaklaştığında şaşırarak
yolcu: mükemmel bir yerde inebilir miyim? /müsait diyecekken)
şöför cevabı yapıştırır
buyrun size layık değil ama
istanbul da varolmayan şöfördür. daha ilk basamağa bastığınızda yavaştan gazlıyorlar bir gün tekerlek altında kaldı diye haber çıkarsa, bilin ki o tekerlek altında kalan bedevi benim.
aslında böyle şöförler var. dün şahit oldum. minibüs olduğundan tabiki deli gibi sürüyor arabayı önüne başka bir araba atlayınca küfürü bastı. tabi herkes rahatsız oldu söylendiler falan. adam da hatalıysam arayın yazılı kağıttan bir tane de minibüsün içine asmış hemen numarayı ezberledim iner inmez yönetim yazılı yeri arayacağım. çünkü ben öyle pis bi müşteriyim direk ararım hatalıysan. neyse efendim böyle giderken millet tek tek duraklarda inmeye başladı. adam her inenin ardından iyi akşamlar efendim diyo binene buyrun efendim diyo. adam böyle de kedi gibi bir insanmış aslında. tamam lan dedim aramıcam söz lan. lan demedim tabi çünkü ayıp. hatalıysam ara lan.
az kalsın ezeceği bir yayaya"gonuşmayı bilmürsün garşıdan garşıya geçiyörsün gavat" dedikten sonra, "5 tl neresiydi efem" diyen içten insan