|
|
- geçerken uğramak gibi bir uygulama yapmış olan misafirin kalkma bahanesi...
- (bkz. yolcudur abbas, siksen durmaz)
- nilüferin bir şarkısının adı
- sevmek eskidenmiş güzelim
sanki yıllar öncesinde kalan aşkımız bir masalmış birtanem
düş yerine gerçekmiş yaşanan
yarınlar bizim için geç artık
çok geç artık sana dönmek
hani giderken bana demiştin ya sen
yolcu yolunda gerek
sevgi bizim için yok artık
yok artık bir daha sevmek
yolcu yolunda gerek
bitti denen yerden başlamak ve gözlerini açmak yeniden
belki de sevinçle kucaklaşıp
başlarız kaldığımız yerden
yarınlar bizim için geç artık
çok geç artık sana dönmek
yolcu yolunda gerek
sevgi bizim için yok artık
yok artık bir daha sevmek
yolcu yolunda gerek...
- (bkz: gitmesi gerektiğinde gitmeyi bilmeli insan)
(viola, 16.01.2005 22:52 ~ 22:53)
- insanı allak bullak eden ne zaman çalsa herkese kendini sevdiren asla eskimeyecek bir parça
- bir nilüfer şarkısı. onunla mı başladı bu akım bilemiyorum ama birçok şarkıda "aşk bitti", "aşk mazide kaldı", " sevgi yok", "yalan dostum aşk diye bi şey yok" gibi şarkı sözleri gençlerin beynini nasıl yıkamışsa yeni nesil aşktan sevgiden bihaber gayet yüzeysel ilişkileri itina ile icra etmekte.(cümleyi baştan okumayın, dağılıyor. olduğu kadar.) misal; daha liseyi bitireli 3 yıl oldu, daha dün gibi hatırlarım kızların karşısında nasıl titrediğimi, heyecandan elimin ayağıma dolandığını. şimdi bakıyorum da millet lakait bi biçimde baya baya amerikan usulü izdivaçlar peşinde. ha tabi ki buralar dutluktu tarzında konuşmak saçma ama bu kadar kısa sürede bu değişim nasıl oldu anlayamadım. belki de böylesi daha bi güzel olur milletin ruh sağlığı açısından. akıbetimizi heyecanla bekliyorum. bu sıcak, samimi giriyi tüm ilk çıkma teklifini arkadaşını elçi yollayarak eden ve cevabı sınıftaki sıraların arkasında sinerek bekleyen, reddedildiğini duyunca tuvalete fıyan akranlarıma armağan ediyorum.
- her dinlendiğinde insanın tüylerini diken diken eden parça. 20 yıl sonra bile hala güzel.
|