edit:şarkı sezen aksu'nun deniz yıldızı albümünde kendine yer bulmuştur. onno tunç'un anısına.
yeni bir sezen aksu şarkısı.. insanı halden hale (katı, sıvı, gaz) sokuyor..
canlı canlı dinleme şerefine her insanoğlu nail olur inşallah.amin.
yol arkadaşım gördün mü
duydun mu olup bitenleri?
kıskanıyor insan bazen basıp gidenleri
yalnızlaşmışız iyice, üstelikte alışmışız..
hiç beklentimiz kalmamış dosttan bile..
korkular basmış dünyayı
şimdi bir semt adı 'vefa'
kutsal kavgalardan bile kaçan kaçana
anlaşılır gibi değiliz
tek bedende kaç kişiyiz..
hem yok eden hemde tanık
ne esaslı karmaşa!!
sen başka alemi seçtiğinden beri..
ben o saniyede bittiğimden beri..
dünya bildiğin dünya, dönüp duruyor işte
uzun uzun konuşuruz bir gün, son istanbul beyi..
şarkının ismi haziran ayında çıkacak albümde "istanbul beyi" yada "ben sana küsüm aslında" olması muhtemel son zamanların en iyi sezen aksu şarkılarından.
fazla samimi bir şarkı. daha hiç dinlemeyen bir dolu yurdum insanını yüreğinden sarsacak...
kanal d'deki tanıtımlarında geçen "insanlar plan yaparken, allah onlara yukarıdan gülümsermiş" cümlesiyle, daha başlamadan bir yerlerden arak olduğu izlenimini vermiştir.
çok sevdiğim bir oyuncu olmasına rağmen, özge özberk "aldatılmış kadın" rolünü pek iyi oynayamamış bu dizide. sanki "hee biliyodum zaten" havası var. kapıyı tekmelediği sahne bile yapmacık geldi. kadro süper, hikaye hacimli bir hikaye baya ama özge özberk'e takılmadım desem yalan olur.
her sabah bu yolda karşılaşırdık
göz göze gelirdik selamlaşırdık
soğuk bir kış günü seninle tanıştık
ilk aşkım sen oldun yol arkadaşım
bir yuva hayali kurardık senle
evlenecektik biz okul bitince
evlenecektik biz bahar gelince
hani söz vermiştik bir birimize
nerdesin şimdi sen yol arkadaşım
maziyi andıkça hep içim yanar
yollara baktıkça gözlerim dolar
unutmadım seni geçsede yıllar
evlenecektik biz okul bitince
evlenecektik biz bahar gelince
hani söz vermiştik bir birimize
kanal d'de yeni yayınlanmaya başlayan dizi.. gene çağan ırmak ve gene harika bir eser..bu sefer yönetmedi ama senaryosunu yazdı ırmak çağ da çağan ırmak'ın yönetmenliğini aratmamış. umarım bu dizi diğer tüm diziler gibi sonradan bizi büyük bir hayal kırıklığına uğratmaz;artık düzgün dizileri özler olduk..
senaryosu çağan ırmak'a ait başrollerinde özge özberk, sinan tuzcu, polat bilgin'in oynadığı,yönetmenliğini ırmak çığ'ın yaptığı kanal d'nin yeni dizisidir.çağan ırmak'ın çemberimde gül oya 'da beraber çalıştığı goncagül sunar ve mahmut gökgöz de oyuncular arasında.hikayenin yine egede geçmesi ve zor durumda kalan kahramanın çocuğuyla beraber memleketine sığınması gibi "babam ve oğlum" benzerlikleri biraz tedirginlik yaşatsa da tomris giritlioğlu'nun projede yer alması, kadrodaki diğer oyuncular ve dün gece yayınlanan ilk bölümü itibariyle ümit verdiği söylenebilir.
sadece o küçük şirin yaratık için bile izlenebilecek dizidir. o nasıl bi sevimliliktir, nasıl bi yetenektir. ayrıca ilk bölümünü izlemiş biri olarak da senaryosu itibariyle diğer dizilerin arasından sıyrılabilecek izlenimi yaratmıştır.
ayvalıkta yaşamış ve anne tarafından ayvalıklı olan biri olarak söyleyebilirim ki,öyle bir şiveyle konuşulmuyor.biraz abartmışlar.ama olsun,yine de güzel dizidir.hem komiktir,hem de hüzünlüdür.ama gerçekleri yansıtıyor zannımca.
aylanın sertaçla yaptığı konuşma örnek olsun ey ahali hepimize hem kadınlara hem erkeklere.. ne diyor ayla bu konuşmada kendisini aldatan kocasına:
- herkes için başkaları olma ihtimali vardır. ama kadınlar bu fırsatları kapatırken erkekler tam aksine yaratır, yaratmaya çalışır. elbette böyle olmayanları da vardır bu bir sınavdır ve sen sınavı geçemedin..
özetle bu konuşmayı yaptı ve kadınlarla erkeklerin farkını bence çok güzel ortaya koydu.
iki bölüm arasında; hemen hemen her gün eski bölümün tekrarı yayınlanıp bir de 76543. kez yayınlanmış tekrar bölümün bitiminde ilk kez yayınlanmış gibi özel bölümü yayınlanan dizi.
daha sadece 2 bölümü yayınlanmış olmasına rağmen sırf bu sebepten dolayı yalan rüzgarı gibi yıllardır yayınlanıyormuş gibi hissettiğim dizi.