yol üstü lezzet durakları   

adana çık aradan

1. cnn türk adlı kanalda denk geldiğim, programda ak sakallı entel görünümlü bir amcanın yoldaki türlü çeşit yöresel üne sahip lokantaları gezip "bu işin ustası x usta, anlat bakalım bize x nasıl yapılıyor bu yemek" diyerekten o güzelim lezzetli yemeğin tarifini herkesin bilmesini sağlamaktan ibaret program. lakin amca sürekli bi beslenme, tıkınma halinde. yanlız nası acayip lezzetli şeyler buluyorsa artık, izlerken insanın karnı acıkıyor, ağzı sulanıyor, keşke mutfakta o malzemeler olsa da girişsem işe diye düşündürüyor.
    (hanspeterberigel, 30.10.2006 20:01)

2. denk gelindiğinde izlerken insanın ağzından istem dışı salyaların akmasına vesile olan program. izlerken öyle bir özeniyor ki insan o sakallı amcaya, bir gün karartıcam gözümü mail atıcam kendisine. şöyle bir şey olur sanırım, açık mektup bir nevi;

"sayın mehmet yaşin;

abim ne güzel yerlere gidiyorsun sen, nasıl buluyorsun öyle lokantaları, pastaneleri, kebapçıları? yerken hiç içinden "acaba izleyenlerin ağzı sulanıyor mu?" diye geçiyor mu? o canım köfteleri yerken, tatlıları götürürken, ayranları içerken için sızlamıyor mu?

bana bahane uydurma sakın mehmet abi! seninle kanka olmayı öyle isterdim ki... böyle program için yola çıkacağın zaman bir telefon edip "sycrone, gelecek hafta burdur'a köfte yemeye gidiyorum gelir misin?" demeni isterdim... olmadı mehmet abi, olamadı... ben istanbul'da her gün sandviç tavuk dönere talim ederken sen tahinli pideleri götürdün. alacağın olsun!"

not: abi beni de al yanına para vermeye hazırım.
    (sycrone one, 27.04.2007 23:21)
  3. gecenin bir vaktinde akışkanlar mekaniği çalışırken rast gelinen, ağızları sulandırdıktan sonra masadan kalkılıp buzdolabına yönlendiren, fakat buzdolabı açıldıktan sonra sadece yoğurtla karşılaştıran, masaya geri döndüren, ardından biton küfür ettiren program.
    (teflon tava, 03.08.2007 22:34)
  4. en kısa zamanda (çeşitli dillerde altyazı seçenekleriyle birlikte) dvd olarak satışa sunulmasının coğrafyamız, kültürümüz ve mutfağımız açısından sonsuz yararlarını gördüğüm enfes programdır.

(bkz: mehmet yaşin)
    (bkz: türk mutfağı)
    (conrad moricand, 03.08.2007 22:40)
  5. bolu yolu üzerinde:
    -berceste
    -ismailin yeri

sapanca yolu üzerinde:
    -maşukiye
    (age of aquarius, 03.08.2007 22:50 ~ 22:58)
  6. aç iken seyredilmesi sakıncalı programdır.
    (luto, 24.08.2007 21:59)
  7. bu haftaki bölümünde canım memleketim ordu'nun yemeklerini tanıtan programdır.
    gardenya,vonalı celal,mıdı restoran
    ordu'daki lezzet durakları olmuştur.
    (trieste, 13.01.2008 15:06 ~ 15:14)
  8. programın sunucusunun yakında

"voo, anam bu yemek damak çatlatan cinsten"
    "ağzımda kuzu şişler artistik patenaj yapıyor"
    "damağımda yunus takla atan firik pilavı"

gibi cümleler kurmasını dilediğim güzel tv programı.
    (ohannes allahverdi, 05.06.2008 00:38)
  9. bu saatte adamın ağzını açık bırakırcasına pide çeşitlerinden örnekler vererek can çekiştiren program.
    yazık günah arkadaşım yapmayın etmeyin.
    (asymmetry, 11.09.2008 00:33)