|
|
- sosyal hak ve imkanlar yönünden tamlanmamış olan kişi veya şey. (bkz: yoksunluk)
- melih görgün'ün oldukça güzel (bulduğum) parçası...parçanın düzenlemesini mustafa ceceli yapmış...
- (bkz: var mısın yoksun)
- (bkz: sen yoktun)
- okuduğum kitaplar,diziler,filmler,sokaktaki insanlar,tavırlar,gözlerdeki ifadeler,söylenmek isteyipte söylenemeyen sözler,içimdeki sessiz hıçkırık;seni seviyorum diye dünyaya haykırışlar...
bütün herşey nasılda bizim ikimizin hikayesi oluyor?
yaşanan yaşanacak bütün hikayelerde sanki ellerini tutup gözlerine bakıyorum.birileri ağlarken sevgiliye dair ,aslında benim içimdeki tutuklu kalan insan ağlıyor sana.
gizleyip herkesten sakladığım gerçekler bir başkasını dinlerken karşıma çıkıp hesap soruyor.
hiç bilmediğim insanın gözlerinde görüyorum gözbebeklerini.unutmaya yüz tutmuşken tüm ifadelerini yüzünün bütün çizgilerini karşımdaki yabancının yüzünde beliriveriyor..
-tamam hadi unutmaya çalış bakalım unutabilirsen dewam et yok saymaya beni -
dercesine heryerdesin çevremdesin.
sonra baktım olmuyor,hasretini özlemlerini alıp yola koyulmaya başladım.seni bi adım geride bile bırakmanın imkansızlığını öğrendim.
gözlerini görmek istediğimde bana bakan herhangi bi göz gibi , ellerini tutmak istediğimde elime değen herhangi bi el gibi oluosun. ama gibi sadece...
ama yoksun...
yoksun işte hayatımda,yaşantımda yoksun!
peki yokken neden varsın?
olmadığını bile bile hayatınızda yer edinmeye çalışan insanlara aslında'yoksun' demektir.
- var olduğunu düşündüğünüz bir sevgi veya sevgili aslında hiç varolmamışsa ve bunu gün içinde sadece bir anda aklınıza gelen bir olayla anlıyorsanız yüzünüze tokat gibi vurur yalnızlık..aslında hiç olmamıştır hayatında sen var etmişsindir onu..içindeki boşluğu o zannedip sarılmışsındır çoğu zaman..sevgiye yoksun yüreğini iyileştirmek için yaptığın başarısız bi girişimden ibarettir oysa..palyaçonun yüzündeki tebessüm kadar gerçek olabilir ancak mutluluğun..yada yine aynı palyaçonun yüzündeki gözyaşı kadar gerçektir sana verilen değer..sirk toplanır,palyaço da veda eder..
- bir yerlerden elime geçen melih görgün albümünde vardı böyle bir şarkı. albümün geneli gibi slow bir şarkı. (kendimi üçüncü sınıf dj'ler gibi hissettim)
sözleri de şöyleymiş:
nerdesin gülüm aramadın ah gecelerce
yalan değil ölürüm üç güne kalmaz derdimde
gücüm yetmez sana beni sensiz bırakma
yeni geldi aklım başıma
yoksun yoksun kaçıncı mevsim geçti
yıllar bitti kaç yıl geçti hasret yanımda
yoksun yoksun gözümde yaşlar bitti
sana yanmışım yalnızım bu defa bitti
yalnızım eser rüzgarlarıma günahlarla
yalan değil kalmışım tek başıma bu odalarda
gücüm yetmez sana beni sensiz bırakma
yeni geldi aklım başıma
yoksun yoksun kaçıncı mevsim geçti
yıllar bitti kaç yıl geçti hasret yanımda
yoksun yoksun gözümde yaşlar bitti
sana yanmışım yalnızım bu defa bitti
- senin yok yokluğunda olan biten ne varsa o.
yokluğa bulanmışlık, damakta daha evvel keşfedilmemiş bir tatsızlık..
yoksun. bu şehir tüm ısrarıyla ispatlıyor kendini, varlığını.
ama yoksunum.
- makedonya'yı 2008 eurovision şarkı yarışmasında temsil edecek olan "tamara-vrchak-adrian" üçlüsü tarafından seslendirilecek türkçe sözlü şarkı. daha önce böyle birşey oldu mu bilmiyorum ama ülke olarak onore olmamız gereken bir durum. bizden en yüksek puanı makedonya'nın alacağı kesin. klibi için;
edit: hatamı farkettim. tam düzeltiyordum ki neva olayı bitirmişti.
http://www.youtube.com/...
- makedonya tarafından yarışmada söylenecek şarkının sözleri ingilizce oalcak ama grup aynı zamanda türkçe sözlerle de klip çekmiş, türkçeleri fena olmadığına göre türk asıllı olduklarını düşünüyorum ben.
http://www.youtube.com/...(neva, 26.04.2008 20:04 ~ 20:05)
- toygar ışıklı'nın yazıp yine toygar ışıklı'nın söylediği yaprak dökümü şarkısı.
sözleri şöyledir:
küçücük yüreğim
yorgun, çaresiz; yalnız
vurunca kapımı aşk
her uyandığımda
yoksun.. yoksun...
ahhh...
her gün bir damla yaş
akar yüzüme vurur
susunca şehir bak
ben burdayım hâlâ
yoksun.. yoksun...
ahhh...
sen...
- yoksun
soğuk tutkusuz denize
yıldızsız geceye
yaslanıp saklansam desem
sonra düşünsem
yoksun yanımda sen yine
kaybolup gitmişsin gizlice
silik sahipsiz gölgeye
korkusuz sellere
dolanıp bağlansam desem
ve sonra üzülsem...
(bkz: mehmet güreli)
- bağımlılık yaratan maddelerdeki son aşamalardandır,insanı insan olmaktan çıkarır yoksunluk..
|