|
|
- türk pop müziği'nde fantastik klibi ve muhteşem şarkı sözleriyle devrim yaratan yurtseven kardeşler'den ismail'in şappur şuppur isimli şarkısında insanı dumura uğratan bir soru öbeği..
(doaaa, 19.06.2004 23:25)
- ismail yk adlı şahsiyetin, varlık felsefesini irdeleyen şarkı sözü. özetle ben kimim, neyim, ne y.rrak bi adamım anlamına gelir.
(lethe, 16.07.2004 15:32)
- ismail yknın özeleştirisi.
- (bkz. yoksa ben tipsiz miyim)
- nasıl ki zurna çaldığında kimse zurnaya cevap vermiyorsa beni de zurna gibi kimse siklemiyor anlamına gelen söz
(lethe, 26.08.2004 13:45)
- insanda ekrana doğru 'evet hem de zurnanın allahısın *'bağırma isteği uyandıran ismail yknın zeka (!) ürünü olan söz öbeği
- ismail yk adlı briyantinli solucanın şarkısındaki can alıcı bölümlerden biri. ama bu şarkının hiçbir kısmı babasının aradığı kısım gibi heyecan verici(!),tansiyon yükseltici olamaz.
- herkesin zaman zaman kendine sorması gereken soru. tabii işin ucunda cevap olarak gabriel'in zurnası*nı bulmak , mavi ekran yemek de var*
- - yoksa ben zurna mıyım ha?
+ senin annen bir melekti yavrum. genetik olarak mümkün değil.
- ha iyi bilelim ona göre.
- büyük türk düşünürü ismail yk'nın derin manalar taşıyan kişilik irdelemesi, varlığını sorgulaması.
- isabetli bir özeleştiri.
- (bkz: nerden bildin)
- insanın kendisini bilmesi ne güzel bir olaydır diye düşündüren güzide sanatçı ismail yk'ya ait bir söz.kendisi ne derece haklıdır bu apaçık ortada.
- bir ismail yk özeleştirisidir.nekadar soru işareti taşıyo gibi görünsede soru mayetinde değildir.
cevap alma amacı gütmez.cevaplarlardan daha çok soru önem teşkil eder. önemli olan cevap değil sorudur.
o bir ismail yk dır.
(bkz: felsefe)
- ismail yk denen şahsın bön taklidi yapıp parayı kaldırmasıdır.
- ünlü düşünür ismail yk'nın, kato dağlarında hayatını sorgulamaya başladığı cümle..
sonra mağarasında dışarı çıkar ve buyurur:
- ey ulu yıldız ışık verdiklerin olmasaydı bahtın niçe** olurdu?
- (bkz: he)
- yoksa ben mirc miyim ?
(bkz: sohbet kültürü mirc ile başladı)
|