belki ilginizi çeker
  1. · yoksa ben tipsiz miyim
  2. · neden bana ilgi gösteren her kadına aşık oluyorum
  3. · benim niye statüm yok ben piç miyim
  4. · belleklere kazınmış saçma şarkı sözleri
  5. · kadın mıyım dadın mıyım
  6. · yoksa ben tipsiz miyim
  7. · gezilecek erkek vs evlenilecek erkek
  8. · yoksa deli miyim lan ben
  9. · kas yok statü yok para yok ne var lan it
  10. · neden klitoris
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · okan bayülgen
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · cehennemin girişinde yazan söz
  8. · tanınmayan biriyle dertleşmek
  9. · yeni gelin

yoksa ben zurna mıyım  

1. türk pop müziği'nde fantastik klibi ve muhteşem şarkı sözleriyle devrim yaratan yurtseven kardeşler'den ismail'in şappur şuppur isimli şarkısında insanı dumura uğratan bir soru öbeği..
    (doaaa, 19.06.2004 23:25)
  2. ismail yk adlı şahsiyetin, varlık felsefesini irdeleyen şarkı sözü. özetle ben kimim, neyim, ne y.rrak bi adamım anlamına gelir.
    (lethe, 16.07.2004 15:32)
  3. ismail yknın özeleştirisi.
    (my dying bride, 31.07.2004 21:36)
  4. (mystra, 31.07.2004 22:05)
  5. nasıl ki zurna çaldığında kimse zurnaya cevap vermiyorsa beni de zurna gibi kimse siklemiyor anlamına gelen söz
    (lethe, 26.08.2004 13:45)
  6. insanda ekrana doğru 'evet hem de zurnanın allahısın *'bağırma isteği uyandıran ismail yknın zeka (!) ürünü olan söz öbeği
    (arch angel, 26.08.2004 13:49)
  7. ismail yk adlı briyantinli solucanın şarkısındaki can alıcı bölümlerden biri. ama bu şarkının hiçbir kısmı babasının aradığı kısım gibi heyecan verici(!),tansiyon yükseltici olamaz.
    (sizofrenkedi, 26.08.2004 15:06)
  8. herkesin zaman zaman kendine sorması gereken soru. tabii işin ucunda cevap olarak gabriel'in zurnası*nı bulmak , mavi ekran yemek de var*
    (togisama, 05.10.2004 17:26)
  9. - yoksa ben zurna mıyım ha?
    + senin annen bir melekti yavrum. genetik olarak mümkün değil.
    - ha iyi bilelim ona göre.
    (wondrous, 18.10.2004 21:11)
  10. büyük türk düşünürü ismail yk'nın derin manalar taşıyan kişilik irdelemesi, varlığını sorgulaması.
    (viktorrap, 12.06.2007 16:50)
  11. isabetli bir özeleştiri.
    (amanın da amanım kim gelmiş, 11.07.2007 15:37)
  12. (poisontendre, 11.07.2007 15:41)
  13. insanın kendisini bilmesi ne güzel bir olaydır diye düşündüren güzide sanatçı ismail yk'ya ait bir söz.kendisi ne derece haklıdır bu apaçık ortada.
    (antiasocial, 11.07.2007 16:00)
  14. bir ismail yk özeleştirisidir.nekadar soru işareti taşıyo gibi görünsede soru mayetinde değildir.
    cevap alma amacı gütmez.cevaplarlardan daha çok soru önem teşkil eder. önemli olan cevap değil sorudur.
    o bir ismail yk dır.
    (bkz: felsefe)
    (hiçaçı, 11.12.2007 01:37)
  15. ismail yk denen şahsın bön taklidi yapıp parayı kaldırmasıdır.
    (seashell, 03.09.2008 22:47)
  16. (bkz: he)
    (sağ gösterip sağ vuran şaşkın boksör, 03.09.2008 22:50)
  17. şimdi bi dakka bi dakka!. içimde birtakım savaşlar yaşamaktayım. kendimi doyasıya eleştirmek istiyorum. doğruyu bulmak istiyorum yahu!.

metal dinlerim vesselam! judas'ıydı, iron'ıydı, mayhem'iydi, burzum'uydu, metallica'sıydı, motörhead'iydi, the doors'uydu, anathema'sıydı, haggard'ıydı, therion'uydu... uzar gider liste kabarık!...

hikayem bilindiktir... bi kız işte (o ben oluyorum löyn), bi erkekten (lanet olsun senin suratına emi?!) hoşlaşmaya başlar (yok bi kızdan hoşlancak değilim, niye zırvalıyorum yahu.)! erkek pas verir, bakar, oynaşır falan. nitekim bi türlü kızı iplemez, siklemez yüzyüze konuşmaya başlayınca. yahu bakıyosun işte! hoşlanıosun biliyorum ulan silsileleriyle dolar beynim. niye böyle yapıo'lar kemirir durur beynimi!. her yolu denerim; amma olmaz olmaz olmaz!

o an, düşünmekte ve üzülmekte olduğumu gören, rezalet ötesi bi rezilcan gelir, ve başlar:

"hap diyorsun hiç aldırmıyor
    hop diyorsun dönüp bakmıyor
    başkaları napıyor şap ayarlıyor
    yoksa sen zurna mısın ha!"

işte oradaki "ha" ünlemi, soru vurgusu beni kendimden alır götürür. dooğru lan!? harbi ööle zurna mıyım la ben?! (ne diyosun saçmalama bee üüüff.)

o arada kendimden bişiler bulmaya çalışırım: "seni çok istiyorum içimde ayların özlemi var"lar yavuz çetinler, "fallen am ı, in the solitude of a broken promise"ler anathemalar falan gelir... iyi de abi, bu rezil şarkı sözü şimdi nasıl oldu da şak diye anlattı durumumu yahu diye düşünmekten alamam kendimi!?

sırf bu cümleyi bile kurabilmemden dolayı, kendimden nefret ederim. lanet olsun benim gibi metalciye derim! tühhh tanrı benim belamı versin!!! tüüü bana, tüüü!!! terbiyesiz ben, suratıma kafama ossurayım!

içim sıkılır, neden böyle olmuştur.. ağlamak üzereyimdir. niye "yk" benim hislerimin kaba bir tercümanı olmuştur.! uyku tutmaz o gece.. sağa sola döner dururum. ihanettir bu benim müziğime!! döner dururken dalarım uykuya...

ama amaa bi dakka, metal zaten aşk anlatmaz öyle.! savaş anlatır, iç huzur anlatır, hayatları ve ölümleri anlatır, huzursuzluğu, kendinden nefret etmeyi ama kendini sevmeyi, toplumu eleştirebilmeyi anlatır, en önemlisi bütün bunların içinde hayatın felsefesini anlatır. oohh be çekerim. ne şanslıyım o güzel grubun içinde olduğum için!. farklıyım ve şanslıyım. ben metalciyim!! ohh be derim.

yk'nın pek bi kalitesiz sözlerini atarım beynimden! (benim fikrimdir!). sonsuz rahatlığa ve huzura kavuşurum... ommm!!!
    (18kere18, 24.07.2009 01:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil