bir iddia aracı olarak kullanılabilecek söz.
örn: kaybedenin yurtta kapı kapı dolaşıp bu sözü söylemesi ki bu sağğğğğğlam bir cezadır ve geçmişte uygulamalarına da rastlanmıştır, ancak günümüzde maalesef iletişim internet üzerinden olmaya başladığı için zaman ilerledikçe böyle muhabbetler de yok olup gitmektedir...
her zaman okul/yurt efsanelere konu olmuş haykırıştır. her okulda/yurtta "bak bak, siz yoktunuz daha o zamanlar, bilmemkim diye biri vardı, gecenin yarısı sen çık çatıya, yok mu beni siken diye 15 dakka bağır.." gibilerinden efsaneler dolaşır.
(moya the song, 01.10.2005 10:06 ~ 28.05.2006 22:43)
l-manyak okuyanlar bilirler, yıllar önce kimin olduğunu hatırlayamadığım bir karikatürde bir prof. kürsüde konuşmasının pek de ilgi çekmemesinden bunalarak son cümle olarak "yok mu beni siken" demiş ve bunu okuyan insanlardan etrafa yayılmış bir cümledir.
final haftalarındaki son dönemeçlerde her itülünün içinden gelen "üstündekileri çıkarıp sokaklarda koşmak" isteği sırasında bir de bu söz bağıra bağıra söylenmek istenir.
hayattan sıkılan ve macera peşinde olan bu yüzden söyelenen bir söz ama başına ne geleceğini bilmeden söylenen bir söz.
yapıldıktan sonrada "ulan neden yaptın" denilmesi muhtemel bir söz..
ülkü ocağına gidip kayıt olduktan sonra "hoca karl marx'ın das kapital'ini okudum , tavsiye ederim güzel kitap, apayrı hayallere, apayrı hülyalara daldım..." demektir.
çok az yabancı dil bildiğiniz ve telaffuzu nispeten zor bir dilin konuşulduğu bir ülkede geçirdiğiniz bir haftanın sonunda sıkıntı ve usantıdan kendinizden beklemediğiniz şekilde kalabalık bir bölgede ağzınızdan çıkan cümle...yanınızda türk bir tanıdığınız varsa önce o da şaşırır, daha sonra karnınıza ağrılar girene kadar gülersiniz.
bir meydan okuma cümlesi. gece geç saatte zom halde dolaşan gözü dönmüş psikopatın sarf ettiği bir nidadır. var ulan! şeklinde cevaplanır. duruma göre bıcak, satır, silah olaya dahil olur. tekseniz çoğunlukla kaçılasıdır, grup halinde ise psikopat evire cevire orgazma ulaştırılır, arzu ettiği eylem gerçekleştirilmiş olur.