|
|
- zırt pırt çalan, oturup iki satır muhabbet ettirmeyen telefonu açar açmaz karşıdaki kişiye söylenen söz.
(bkz: kerhane telefonu mübarek)
- iki durumda gerçekleştirilebilecek durum:
1- siz pezevenksinizdir, en kıl olduğunuz kişi aramıştır veya gelmiştir. uyuz etmek amacıyla böyle bir cümle söylenebilir.
2- sizi pezevenk olarak gören bir arkadaşınız vardır. artık dayanamayıp, eehh kardeşim yetti be diyerek bu cümleyi sarfedebilirsiniz.
- (bkz: bi şey iç çay iç)
- (bkz: olsa dükkan senin)
- bundan altı sene kadar evvel, bana bilmediğim bi sebepten dolayı uyuz olan bilmediğim birinin telefon numaramı icq ya telekız nosu olarak vermesiyle günde ortalama 40 kez "karı var mı, bayan var mı, çok azdım abi kurbanın olam, alev orda mı?" gibi telefonlar almam sebebiyle vermek durumunda kaldığım cevap. başlarda eğleniyoduk, buluşmalar ayarlayıp büyük ihtimalle ağaç ediyoduk azmış arkadaşları ama sonradan işin boka sarmaya başlamasıyla ve eğlenilecek tarafının kalmamasıyla bu cevabı vermeye başladım.
iyi ki de bu cevabı vermeye başlamışım çünkü bi gün yine birisi arayıp bayan olup olmadığını sordu ve "yok kardeşim biri kıllığına yapmış" cevabını alınca "ben ahlak polisliği ekibinden arıyorum" diiyerek bende el ayak dolaşmasına sebep oldu.
bilmiyorum o abiye de saat gece 2de taksim burger king'in önünde buluşalım deseydim başıma neler gelirdi.
|