|
|
- şaşırtan ya da dumura uğratan durumlarda söylenen nida
- dere yatağına, hendeğin içine gecekondu yapıp, su bastıktan sonra belediyeye bok atanlara söylenecek söz.
- teyze: eşeğin siki var mı kardeş?
esnaf: yok eşeğin siki abla, pazartesi gelir(mavio, 19.08.2004 01:09)
- (bkz: yok artık lebron james)
(skuba, 31.07.2006 21:02)
- mükemmel bir kelimedir.yerinde ve zamanında kullanıldığı taktirde insanda müthiş bir rahatlama hissiyatı uyandırır.hatta o kadar güzel olur ki şık durur,sırıtmaz.birkaç örnekle açıklamak gerekirse;
*finalde dolu kağıt verdiğiniz halde 20 alıp büte kaldığınızda öğrendiğinizde
-lan finalden 20 almışsın
+olur mu lan ben dolu kağıt verdim
-valla oğlum büte kalmışsın yalan mı söyleyecez?
+yok eşşeğin siki artık!!!!!!!!!
*bora marka arabanzla aydın otobanında yaldır yaldır 180-200 yardırırken arkadan gelen beyaz şahinin sellektörüyle irkildiğiniz an
*iddia oynadığınız takımın ve o son maç olur genelde son dakikada gol yedikten sonra kuponunuzun yattığını öğrendiğiniz an
*fenerbahçenin trabzonspor maçında skoru 2-2'ye getirdiğini duyduğunuz an
*eurovisionda 4.olduğumuzu duyduğunuz an
*öğrenci evinde paso bakkala veresiye yazdırırken bakkal hesabınızın 300 ytl olduğunu öğrendiğiniz an
*işyerinde cuma akşamı 17.45 de müdürün "arkadaşlar bu akşam mesai var kimse bir yere gitmesin"dediği an
*iddialı bir halı saha maçı için bir gazla halı sahaya gitmişken rakip takımda ısınırken ümit davalayı gördüğünüz an(yaşanmıştır ve hemen yok eşşeğin siki artık denmiştir)
*servet çetin'in galatasaray'a transfer olduğunu öğrendiğiniz an
*kız arkadaşınızın siz gece 01.15 sularında iş yerinde excel formülleriyle cebelleşip aradığı ve sen bana çok ilgisizsin dediği an
*kafa güzelken kapıştığınız fiat doblonun sivil polis olduğunuz öğrendiğiniz an
|