yojimbo   

adana çık aradan

1. akira kurosawa gibi aşmış bir yonetmenin tadından yenmez western filmi.ayrıca yojimbo japoncada bodyguard demektir.filmin baş tolünde akira üstadın bir çok filminde olduğu gibi toshiro mifune oynamaktadır.yojimbo efendisiz kalmış bir samuraydır bir gün bir kasabaya girer ve bu kasabada iki grup arasında olan savaştan dolayı kasabalılar çok zor durumdadır.kahramanımız bu kasabayı temizlemeye karar verir ve olaylar gelişir.ayrıca filminde samuray ruhu çok iyi anlatılmıştır.
    (all of nothing, 27.08.2005 17:10 ~ 17:11)

2. for a fistfull of dolars filminin senaryosu aynen (kılıçlar tabanca olmuştur o kadar) bu filmden alınmıştır
    (tainakan, 11.11.2005 05:49)
  3. bu filmi izlerken aklıma kubrick'in 2001: a space odyssey filmi geldi. önce olamaz dedim. sonra daha bir dikkatle izledim. görünürde bir japon westerni. ama bir fark vardı derken işte o zaman anladım her iki eser arasındaki ortak tarafı.

efendim kubrick'in bilindiği gibi uzay filmi dawn of human ile başlar.insanlığın şafağı olarak çevireceğimiz olay evrim teorisini destekler nitelikte. maymunlar arasındaki kollektif yaşamı tersine döndüren şey bir maymunun hayvan kemiğini alarak iktidarı ele geçirmesi ve temelde insanda var olan bilinçaltı şiddetin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. yojimboda ise bu maymun pekala batı medeniyeti görmüş bir samurayın ve bununla birlikte elindki silahı samuray kılıçları kullanan bir topluma karşı aynı iktidar mücadelesini verdiğini görüyoruz. temelde ayrı ve bambaşka iki film ve benzer örtüşmeler.
    (genius kusagami, 23.11.2007 20:20 ~ 20:23)
  4. beşinci nesil yazar.
    (yakışıklı değil ama karizmatik, 07.07.2008 20:53)