sütün mayalanması ile elde edilen mükemmel yiyecek.
uyku getirdiği iddia edilir ama her gece sabaha kadar oturan ben, akşamları mutlaka bir kase yoğurdu pulbiber, zeytinyağı ve tuz ile karıştırarak yerim, uyku falan yaptığına şahit olmadım.
sütün lactobacillus bulgaricus ve streptococcus thermophilus bakterilerince mayalanması sonucu elde edilen besin. bu özelliği sayesinde tarihte bilinen ilk zenobiyotiklerdendir.
türk'ün icat ettiği**, gavurların da evirip çevirip binbir türlü şekle soktuktan sonra süper kazanç sağladıkları yiyecek.
bakın yarın*** biz bir tane daha buluş buluruz böyle*, onun da kaymağını gavurlar yer. aha yazıyorum buraya.
rivayetlere göre yıllar önce tedavi edilemez birçok hastalığa iyi gelen ve birçok insanı ölümden kurtaran ve bu şahıslar doktora gittiklerinde doktorları dahi şaşırtan müthiş bir antitoksin özelliği taşıyan bir yiyecek.
ilk olarak nasıl yapıldığı tam olarak bilinmemekteymiş fakat söylenenlere göre ilk yoğurt göçebe atalarımızın karınca yumurtalarını ezerek kaynatılan sütün altına koyması ve bu yumurtaların üzerinde bulunan doğal mayalar yardımıyla sütü yoğurda dönüştürmesiyle bulunmuştur.
yoğurt kelimesi 8. - 10. yüzyıllardan beri sözlüklerimizde yer almaktadır ki buna rağmen amerikadaki geçmişi 1 asırı aşmamaktadır.
ayrıca fransa kralı ı. franseu ateşli ishal olduğunda -ki o zamanlar çaresi yokmuş- kanuni sultan süleyman tarafından gönderilen yoğurt bu şahsiyeti iyileştirmiştir