sizlerden gelen yoğun istek üzerine *  

adana çık aradan

1. televizyonda tekrar yayın bahanesi...
    (8844455, 30.03.2004 04:39)

2. tabak çanak veren gazetelerin ellerinde kalanları yeniden satma girişimi
    (rymp, 30.03.2004 05:01)
  3. megakupon, süper kuponların yayınlanma sebebi
    (sensey, 30.03.2004 09:40)
  4. televizyonda dönen büyük yalanlardan biri
    (finch, 30.03.2004 11:31)
  5. "ne sözlük gotik hatun mu bulmuş?" tepkisi sebebi
    (azwepsa, 12.04.2005 18:20)
  6. televizyon kanallarının yayınlayacak birşey bulamadığında veya promosyon veren gazetelerin elinde bir miktar promosyon kalması durumunda imdada yetişen bahane.

(bkz: kuyruklu yalan)
    (karizmatik, 30.06.2006 15:44)
  7. "hade canım hade" nidaları eşliğinde kanalı değiştirtesi televizyon klişesi
    (manticore, 30.06.2006 16:03)
  8. türk televizyonlarında sıkça duyulan cümle.

bir televizyon klasiği olan bu cümle; önceden yayınlanan bir programın, filmin, dizinin ya da herhangi bir yayının kanal tarafından tekrar yayınlama bahanesi olarak kullanılır. yıllar önce belki gerçekten olan bu durum günümüz için geçerliliğini yitirmiştir. senesini tam hatırlamıyorum ama herlade 8-9 yıl olmuştur; bir gün kral tv ibrahim tatlıses'in yeni çıkan bir klibinde bu uygulamayı yapmıştı. bu klibi ilk defa yayınladıktan sonra vj kız "evet çok yoğun istek alıyoruz, şimdi bir kez daha yayınlayacağız" diyerek klibi üst üste tam 5 (yazıyla beş) kez yayınlamıştı. işte o zaman bir terslik olduğunu anlamıştım.

aslında belki de kimsenin yoğun istek yaptığı yoktu. kanallar işine geldiği için insanları kandırarak "bakın siz istiyosunuz, biz de yayınlıyoruz durmadan" diyorlardı. ben hiç bir insan tanımıyorum böyle bir istek yapan. ya da benim çevremde olmadılar hiç. hem zaten böyle bir şeyi yapmamanın yolları nedir onu dahi bulamıyorum. üstelik yıllar önce başlayan bu yalan olay ancak telefon ile aranarak olabilirdi. insanlar yoğun bir şekilde bu kanallara istedikleri programı yayınlaması için nasıl ulaşabilirler ki ? o zaman sadece telefon vardı zaten. ee peki herkesin elinin altında her kanalın telefon numarası mı var yani ? hadi var diyelim. peki her kanalın bu durumlar için tuttuğu bir çalışanı var mı? yoğun istekleri kanalın yayın müdürüne ileten, muntazam maaşı olan bir insan olabilir mi? bu insanın bu işle yükselme ihtimali falan...

şöyle bir diyalog mu oluyor acaba?

- ee meraba x tv mi?
    + evet buyrun nasıl yardımcı olabilirim?
    - ben sabah yayınladığınız "penguenlerin cinsel hayatı" adlı belgeseli çok beğendim. onu bi daha yayınlayın
    + yayın akışımıza göre isteğinizi değerlendireceğiz.
    - o programı yeniden yayınlayın, çocuğumu keserim, yayınlayın.

peki bu yoğun istek hangi kriterlere göre yoğun olabilir? yani en az kaç kişi aramalıdır bu kanalı istek için? ya da ne kadar istemelidir?

günümüzde istediğimiz her şeyi önümüzde bulabildiğimiz bir teknolojiye sahibiz. bilgi çağında yaşıyoruz. ama hala kanallar bu embesilce bahaneyi önümüze koymayı bırakmıyorlar. " karşı kanalda bizim ağzımıza sıçacak bir program var, o yüzden daha izlenebilesi bir programı yayın akışımıza koyuverdik" diyemiyorlar. " avrupa yakası yoğun istek üzerine geçen haftaki bölüme ile kaçıranlar için saat bilmem kaçta atv'de" anonsuna hangi insan inanır? adam kaçırmışsa o bölümü açar youtube'dan izler eğer kendisi için çok önemliyse. yok o kadar önemli değilse zaten umrunda olmaz.

son olarak tv kanalları sözüm size. kandırmayın artık milleti. gerçi kimse kanmıyor ya. kendinizi kandırmayın bari. adam gibi " sayın seyirciler biz bi bok yedik, karşı kanalda maç var, o yüzden kemal sunal filmi yayınlıyoruz" deyin. olay kapansın. hadi şimdi öpüşüp barışın.
    (bulsaraa, 29.11.2007 18:01)
  9. (bkz: tvde gaz verme teknikleri)
    (wildboy, 26.04.2008 19:25)