geceleri acıkan bünyelerin yatmadan hemen önce gerçekleştirdikleri, sık tekrarlanırsa kilo yapan eylem...
kimi yörelerde yat geber ekmeği olarak da bilinir.
herhangi uzmanlığı olmayan bir dostumun yatmadan yemek yersem kafadan 250 gram kilo alacağımı iddia ettiği eylem.
sahursuz oruç tutma eyleminin bir diğer adıdır. sahura kalkmada zorluk çeken yurdum insanının geliştirdiği bu durum ;dolu mideyle uyumada güçlük, reflü gibi sıkıntılara zemin hazırlayacağı düşünülecek olursa ,sağlık açısından tavsiye edilecek bir durum değildir.
kaloriler yakılmadan direk yağa dönüşür. kilo almak isteyen buyursun yesin yatsın.
yiyip yatmamaktan her zaman daha iyi olan durum..
(bkz:
ben 6 yaşımdan beri uyuyamıyorum ulan)
ciddi anlamda
body building'e başlamış olan kişiye kilosu çok yetersiz ise iyice yağlanmasını amaçlayan çalışma programında uygulanan bir program.
(rene, 03.10.2007 05:03 ~ 05:03)
gece 01'de eve gelinip o saatte koskocaman bir tabak yeşil mercimekli bulgur pilavı, yoğurt ve ekmek yenilmişse "yat geber ekmeği" olması kaçınılmaz eylemdir.
her geçen gün bir tepsi görünümü kazanmaya daha da yaklaşmaktır
yer antalya sene 2001-2002-2003-2004-2005 mekan birinin öğrenci evi zıbarma saati sabah 05:00 saat 04 :20 de son eylem çay konur, grubun en seksi olanı yada öylesin işte canım benimi seçilir fırına gitmek üzere , komşu fırına gidilir sabah poçası yeni çıkmıştır üsenmez birileri çay yapmış domates peynir zeytin sofraya çıkarılmış ama uyumaktadırlar , poğaçalar gelir 5 kişi bazen 7 bazen 10 kişi o yeni fırından çıkmış poğaçayı miğdeye indirmek suretiyle eylem tamamlanır.kahvaltı desen değil, atıştırma olamayacak kadar hard bir iş yapmaktadırlar grup üyeleri kayıntı kelimesinin dibi düşürülür.miğdelere yapışan poğaçalar uyutmaz çünkü hem sıcak ve yumuşak olduklarından çiğnenmemişlerdir ek unsur ise kahvaltılıklar ayılamadan tüketilmişlerdir . yatılır dönülür dönülür yatakta kıvranılır ama her sabahlamada bu yapılır ayy yazık sınav dönemi filan diyecek olursun hayır değil camış günlerin eziyetidir bu insanın kendine yaptığıdır.bir gerzek öğrenci klasiğidir .
yiyip içip sıçıp yatmak olsa daha güzel olacak tembel ve üşengeç insan eylemi.
uykusuzluk çekenler için alternatif çözüm. ancak bir adabı vardır. yenen şey yağlı olacak tercihen üzerine de yoğurt koyulacak, biraz da fazla yiyilecek. ondan sonra bi ağırlık çöküyo, kalbiniz falan sıkışıyo misler gibi uyuyosunuz.
eve geç gelmek zorunda kalanların,akşam yemeği ile yatma vakti arasındaki sürenin uzaması basit bir sebebidir.yerken belki yatmak aklında yoktur ama karnın doyunca ağırlık çöker,yatarsın aklının bir köşesinde birdaha kalkamama ihtimali.
annemin ben küçükken anlattığına göre sumocuların o dev görüntülerinin sebebidir. ya da annem beni çok pis yiyormuş o zamanlar.
hacıyatmaz gibi insanların gözüne, eline oyuncak olma sebebi.
reflü sebebidir.
bir yılan gibi.
geçici uyku felcine sebebiyet.. cık cık tasvip yok.
seviş - yorul - sız.
her insan'ın normal aktivitesi olması gereken hede.
hala daha en son gördüğün rüya fredy kruger tarafından kovalanmaksa, ve yiyip yatınca kabus görüyormuşsun saçmalığına inanıyorsanız yapmakta faide olduğunu düşünüyorum. bana bi bok yapmadı, hala bi fredy'i hatırlıyorum bide nazlıyı. rüya görmek istiyorum lan, bana sandman'i gönderin..
sabah erken uyanmak isteyenlerin yapmaması gerekir.yiyip yatınca hakikaten yataktan kalkılmıyor mına koyım."zaten vücut ihtiyacını almış kalkıp kahvaltı etmeye gerek yok,devir tenekeyi yat" diyerekten öğlene kadar yatılıyo valla.sonra da kafa ruh gibi ayıl ayılabilirsen.
ne yediğine bağlı olarak farklı etkiler yaratabilecek eylem.
(bkz:
yarrak var yer misin)
(merkep, 24.04.2008 02:37 ~ 02:37)