|
|
- deliveren albümünden mükemmel bir sezen aksu parçası. cihan okan eşlik ediyor.
kur masayı madam despina
kirli beyaz muşamba örtüleri ser
çek sediri asmanın altına
yanında bir ince müzeyyen abla
yine mi güzeliz, yine mi çiçek?
hamdolsun
taze mi bitti topik
canın sağolsun
amanın yine mi güzeliz, yine mi çiçek?
hamdolsun
altınbaş kadehe yağ gibi dolsun
gece çok genç, arzular şelale
haber etsek o yare
gelse bomonti'den
şereflendirse bizi
olsak teyyare
ayrıca gegen die wand'da da kullanılmış ve soundtrack albümünde yer almıştır. (bkz: gegen die wand soundtrack)(wondrous, 05.01.2005 16:36 ~ 18.05.2005 00:39)
- bugün tanıştığım mükemmel şarkı. filme anlam verdi, sezenin cihanın sesine, fatih akın'ın gönlüne sağlık. çok kötü yaptı beni bu "duvara karşı"... hakkaten bazı şeylere türkiye'de başka bakıldığını anladım. bambaşka bi filmle karşılaştım, gerçi bunu o başlığa yazmam gerekirdi ama şarkı daha önemli benim için şimdi. güzel filmin güzel bi şarkısı işte daa ne diim efkarlandım açık tekel büfe de yoktur ki şimdi...
- duyulur duyulmaz insanı tekel bayiine rakı almaya gönderen şarkı. aklıma geldi yine gideyim rakı alayım bari...
- her gün sevgilisinden çiçek alan fakat tatmin olmayan şımarık kızın isyanı:
-bak motorsu sana sarı laleler aldım...
+yine mi çiçek? geçen busecan'a sevgilisi pırlanta yüzük almıııaaaşş! benim ne eksiğim vaaağğğrr?
(bkz: ybsg dedirten insanlar)
- en güzelinden içki masası şarkısı.
yine mi güzeliz, yine mi çiçek?
hamdolsun
altınbaş kadehe yağ gibi dolsun
- bu akşam sakin sakin otururken birden aklıma bu şarkı geldi. dur şunu bir dinleyeyim dedikten sonra kendimi tekelde buldum. peki şu an ne mi yapıyorum? masayı kuracak bir madam despina bulamadığım için ben kurdum ve şimdi tekirdağ rakısı kadehe yağ gibi doluyor. herkese şiddetle tavsiye ederim.
- madam despina ile ilgili bir şarkıdır, en makbulü orada dinlenmesidir.
- üst üste defalarca dinlenebilecek ender şarkılardandır.
- şarkının sözleri meral okay'a aittir.
- cemil çiçek adlı koltuk doldurucu kişinin birbirinden güzel icraatları karşısında verilen tepki, sarf edilen sözler.
- çiçak pasajı şarkıları dediğim hayali albüme eklediğim şarkılardan.
ehli keyf!
- "gegen die wand" ile geçte olsa keşfettiğim ve bu gece itibariyle kavuştuğum, fena halde sarhoş edici şarkı...
...ki bir şey içtiğimde yok hani!...
geç keşfetme nedenimde şarkı adının bana göre ofsayt olmasındandır... yoksa çok önceden duydum bu şarkının adını... fakat bana daha çok sevgilisinin kendisine sürekli çiçek almasından bıkmış bir hatunun serzenişini çağrıştırmıştı...
şarkının adı "yine mi çiçek" yerine "yine mi güzeliz" olsa en azından "içelim güzelleşelim" sözünü çağrıştırabilirdi... belki...
- bir rakı sofrası bu kadar mı güzel anlatılır dedirten şarkı..yok yok şarkı falan değil resmen bir şaheser...
- dinlendiğinde insanı rakı almaya göndermesinin yanında, rakı içerken de kendinizi limewire de "yine mi çiçek" diye ararken buluyorsunuz.
- şarkının filme bu kadar cuk oturmasının sebebi fatih akının o sahneyi hazırlarken zaten aklında bu şarkının bulunmasıdır.bu yönden farklıdır zira normalde sahne için şarkı seçilir burada ise şarkı için sahne hazırlanmıştır.
- içmeden sahoş eden şarkı rakıyı özletir oturup sahil kenarında rüzgarın sesiyle içmek istersin
- uzak oldukça özleten parça. fırlatıp atıyor bir kenara, dalgalar eşliğinde tahta boyası dökülmüş bir sandalyede titreyerek denize karşı oturup içmek lazım bu şarkı ile. dostlarla..
yine mi güzeliz...(she, 10.11.2007 04:07 ~ 04:07)
- ilk kez duvara karşı filminde dinledim ben bu şarkıyı. sahnesi ayrı müziği ayrı güzeldi.
http://www.youtube.com/...
- duvara karşıya ilk yeşilçam sinemasında gitmiştim, ufak şirin bir salonda meraklı izleyiciler ile birlikte idil ünerin boğazda yaptığı vokallerle zaten mest olmuşken, yine mi çiçek çaldı bir anda. masalar kuruldu, rakılar açıldı. ortaya süper bir şey çıktı. kimbilir aramızda ne kadar çok kişi vardır, işinin gücünde içinde bunu düşünerek ufak bir hayale dalar. yine mi çiçek müzeyyen ablaya selam ettiği gibi, madam despinanın ruhunu ortaya çıkarıyor.
- arif keskiner in anılarını anlattığı ikinci kitap. hatta bu kitabın ismide bu şarkıdan gelmiştir. şarkının hikayesi ise kitaptan kısa bi alıntıyla:
.......
'' 'biz gene sabaha kadar çalıştık abi,' dedi meral. 'o yüzden telefonlarımız kapalıydı. üstelik seninde kulaklarını çok çınlattık.'
'hayırdır, ne çalışması bu böyle?'
'yeni bir şarkı yaptık.'
'çok güzel, çok güzel,' dedim. 'neymiş bu şarkı bakayım?'
'bir bakıma senin şarkın bu,' dedi meral.
'nasıl yani?''
'hani sen her zaman keyiflenince, 'yine mi güzeliz, yine mi çiçek' dersin ya...'
'eeee...'
'işte ordan yola çıkarak yaptık şarkıyı. şarkının adı şöyle: yine mi güzeliz, yine mi çiçek. dur sana sözlerini okuyayım.'
ve meral başladı şarkının sözlerini okumaya: ''
......
anılarını anlattığı kitabın ilki ise;
(bkz: çiçek gibi)
ps: arif keskiner, çiçek arif olarak bilinir ve çiçek bar ın sahibidir(leblebi, 12.04.2008 14:36 ~ 14:37)
- "yeme de yanında yat" bir sesten, içilesi bir şarkı...
(truva, 21.06.2008 20:06)
- yine mi makarnanın cevabıdır.
- 27-28 haziran 2008'de sezen aksu'nun kuruçeşme konserlerinde cihan okan ve sezen aksu bu müthiş şarkıyı eşsiz bir biçimde yorumlamışlar ve kendilerinden geçercesine dans etmişlerdir şarkının büyüsüyle....o büyü büyüdü, izleyenlere ulaştı, arzular şelale oldu, aktık, geceye karıştık, gece olduk, genç olduk...
(truva, 29.06.2008 20:54)
- şarkıda bahsi geçen bomonti ilk bira fabrikalarının kurulduğu bölgedir. şişli tarafındadır
|