görseller
yiğit bulutyiğit bulut

belki ilginizi çeker
  1. · yiğit bulut saçı
  2. · şule bulut
  3. · galatasaray lisesi
  4. · yiğit özgür
  5. · siz hiç çantanın kediye evrimleştiğini gördünüz mü
  6. · bu kadar cehalet ancak tahsille mümkündür
  7. · sivil katliamının sorumlusunun eşcinsellik olması
  8. · sansürsüz
  9. · hülya avşar
  10. · açık olalım
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem

yiğit bulut  

sayfa  / 6
    1. cnn turk'te hergün ekonomi (borsa, döviz, şirketler, hükümetin izlediği politika vs...) üzerine cesur yorumlar yapan, garip saçlı, güvenilirliği emin olmayan ancak bu alanda popülerite sahibi ekonomist.

edit : ilk girinin yazıldığı tarihten bu yana 2 yıl süren takipler sonucunda tarafımca ""nadiren"" rasyonallikten ve realizmden uzak yorumları bulunmuş olsa da, güvenilir ve isabetli hatta takdire şayan olduğunu söylemek mümkündür. saçları da düzelmiştir.
      (twinport, 05.07.2006 23:56 ~ 07.06.2008 00:59)
    2. efendi çocuktur da, verdiği mesajları hep bir paul auster tarzında verir, muğlaktır, yani okuduktan sonra dövizi alayım mı, borsa yükselir mi ne yapayım sorusuna cevabı buldurmaz.
      (platin24, 02.08.2007 14:24)
    3. küreselleşmenin etkisiyle olsa gerek yaptığı işle pek de bağdaşmayacak bir biçimde ulusalcı çizgiye kaymaya başlayarak finans analiz işlerinden siyasi alana doğru sortiler yapmayı alışkanlık haline getiren köşe yazarı. saçlarının şeklini değiştirmesiyle bağlantılı bir dönüşüm içindedir önermesini pek ciddi bulmadığımı da ifade edeyim. ayrıca darma duman bir halden jantiliğe geçişiyle machiavelli'nin il principe'deki düsturları arasında bir bağ olduğu da ilginç bir iddia.
      (zongulca, 09.08.2007 16:21)
    4. artık parametreyi sunmayan fikirlerine değerverilebilecek insan.
      (drunken sailor, 29.09.2007 11:50)
    5. galatasaray lisesi mezunu bir abimizdir.
      (neverwinter nights, 29.09.2007 11:54)
    6. 22 ekim'de vatan gazetesinde önemli tespitleri sıralamış yazardır. çözüm önerileri getirmede yetersiz kaldığı zamanlara sıkça rastlansa da olayların gidişatını analiz etmede bana göre başarılıdır.

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=22.10.2007&Newsid=143038&Categoryid=4&wid=150
      (wildboy, 22.10.2007 11:15)
    7. eskiden radikal'de yazardı, daha sonra işine son verildi 40 gazeteciyle birlikte. şimdilerde vatan'da yazıyor. cnn türk'te de ekonomi programı yapıyordu, hala devam ediyor mu bilmiyorum. ayrıca aydın doğan'ın bacanağı olan, bir dönem mhp'de kültür ve turizm bakanlığı yapmış namık kemal zeybek'in kızıyla evli. son zamanlarda gereğinden fazla siyasete kaysa da, bu ülkede adam gibi yorum yapabilen 2-3 ekonomistten biridir benim gözümde.
      (strateji, 25.10.2007 01:56 ~ 02:04)
    8. 24 ekim çarşamba gecesi doğuş üniversitesinden yayınlanan genç bakışta izleyenlerin çoğunu oldukça şaşırtmıştır. aydın doğan ın kanalında ve gazetelerinde yarum yapan bir adamın büyük sermaye karşıtı, abd karşıtı olması oldukça ilginçtir.
      (sessizlik, 25.10.2007 13:13)
    9. referans ve vatan gazetesinde yazan cnn de program hazırlayan gazeteci, ekonomist. anladığım kadarıyla amerika yı sevmeyen, şu an ki hükümetin uyguladığı ekonomi politikasını (içeriye sürekli sıcak para akışı sağlanarak dövizin düşük tutulması) beğenmiyor. haksız da değil kanımca bu konuda.
      öte yandan gerçekten ekonomi hakkında bilgili birisi, arada sırada siyasete de kayıyor ki bu pek de garipsenicek bir şey değil, sonuçta ekonomiye şeklini veren de siyasettir aslında.

yıllar sonra gelen yorum : tayyiple abi kardeş olmuşlar, nereden nereye be yiğit bulut? nerede o eleştirmeyi seven, muhalif olmayı bilen cengaver yiğit?
      (mcan, 16.11.2007 19:29 ~ 25.10.2009 13:06)
    10. herkesin anlayacağı bir dilde ekonomi anlatabilen, hafta içi her sabah enis berberoğlu ve bilal çetin ile parametreyi sunan kişi olur kendisi ve çok güzel siyasi yorumlar yapar...okula gidilemediğinde saat 09.00 da uyanıp cnn türkün karşısına geçmenin bir sebebidir.
      (drunken sailor, 04.01.2008 21:44)
    11. ihtiyatlı yaklaşan ekonomisttir. kendisini okuduktan sonra üzerine bir de deniz gökçe'nin günlük köşe yazısını okuduğunuzda deniz gökçe'yi pollyanna sanabilirsiniz.
      (tazmanya canavarı, 04.04.2008 00:19)
    12. ekonomi bilgisine ve bunu aktarış biçimine saygı ve hayranlık duyduğum insandır. ancak bir yönü var ki, sevmiyorum. bilimsel gerçeklerin arasına milli ve dini görüşlerini de sıkıştırıveriyor. yapmasa, tam süper olacak. ayrıca milliyetçi olduğunu düşündüğüm ve hayret ettiğim bir insandır.
      (jenesaispas, 04.04.2008 11:54)
    13. dün akşam siyaset meydanında izlediğimiz , gerçekten yorumları ve tespitleri takdire şayan genç dinamik ekonomist , insanın böyle bir ekonomi bakanı olsa ne güzel olur diyesi geliyor. dün akşam verdiği örneklerden birisi çok şıktı bu arada su dolu bardağı üssten fön makinesi ile ısıtma tarzı ekonomi anlayışı, süper yaaa.
      (fava mencio, 04.04.2008 12:31)
    14. siyaset meydanında vural öger'i ayar manyağı yapmış, avrupa birliği karşıtı ekonomist.
      (beşincicemre, 11.04.2008 00:05)
    15. mavi gözlüm sarı saçlım, siyasete göz kırpıyor. çözümsüz analizlerini hayranlıkla takip ediyorum. güzel demogoji yapıyor. durum analizlerine dini milliyetçiliği atatürk'ü alet ermekte bir beis görmüyor. dün gece kimse bu ülkeye zavallı diyemez diye masaya yumruğunu da vurdu artık. heralde mhp'den bir teklif alacaktır kanaatimce. ama militarizm kokuyor hareketleri maalesef.

evet siyaset meydanınıdan bahsediyorum. 10 nisan perşembe akşamı yayınlanan. masaya yumruğunu öyle bir vurdu ki, erol manisalı bile ceketini alıp ayağa kalktı, gidelim bari diye. ali kırca peki gidin, dedi. geldi gene oturdu. heyacanlı olabilirsiniz ama böyle saçma sapan çocuk gibi hareketlere ne lüzum var anlamış değilim.

bir kere eline aldığı laptopta yazan her şey kesin doğru zannediyor. kendisine biraz da nezaket kuralları çalışmasını tavsiye ediyorum. zira kravatla, yakaya takılan türk bayrağı rozetiyle, hatta kalpakla milliyetçi vatansever olunmuyor. çok mu seviyorsun ülkeni? çık, televizyonlarda nutuk atacağına meydanlarda at nutkunu da boyunu görelim. gir siyasete t.b.m.m.'nin onurunu telvizyonlarda kurtarmaya çalışacağına-ki onu da başaramıyor- orada kurtar. önceki programında diyordum ki, evet iyi muhalefet ediyor, böyle akılcı muhalefet etsin canımı yesin diyordum. ama dün baktım olmazsa masaya yumruğumu vururum, gerekirse silahı masaya koyarım gibi bir tarzı vardı. çok üzüntü verici, ayar vereceğim derken saçmalamak önemli değildir bizim millet için. emme de gonuştu haa!, muhabbeti. kahve muhabbeti gibiydi. yiğit bulut'la tartışmanın sağlık açısından zararlı olduğunu anladım dün gece. zaten 18. yüzyıldan kalan sinan aygün'le erol manisalı'dan hiç bahsetmiyeceğim. birisi birinci dünya savaşı'nı, birisi de ikinci dünya savaşı'nı konuşuyorlar. e yaşları itibari ile normal dedik bi şey demedik. diğer tarafta vural öger türkçe bilmemesinin ve heyecanının ve nezakete uymayan davranışlarının -söz olarak tabii- cezasını çekti. ve haklı ise de haksız konuma düştü. eser karakaş sinan aygün'le kafa buldu biraz ve dtm sitesinin reklamını yaptı. en mantıklı konuşmayı siyaseti ve uluslararası ilişkiyi bilerek konuşan bahadır kaleağası idi. tüsiad etiketi olmasa yiğit bulut'u madara edecekti ama maalesef o da yiğidimizle başa çıkamadı. maçın sonucunu açıklamak gerekirse elbette yiğidimizdi. itirazı olan!
      (karahisari, 11.04.2008 14:07 ~ 14:09)
    16. bugünkü köşesinde putin'i selamlamış köşe yazarı, yorumcu.

http://www9.gazetevatan.com/...
      (chixculub, 07.05.2008 16:52)
    17. yıllardır takip ettiğim heyecanlı yazar. eskiden daha bir cool havası vardı yazdıklarını okuyup önemserdik. ancak ne zaman ki popülizmin dayanılmaz hafifliğine kaptırdı kendisini; ateşli tartışmalara girmeye, sırf polemik olsun diye akla hayale gelmeyecek komplo teorileri üretmeye başladı o zaman bitti gözümde. sadece alışkanlıktan takip ediyorum şu an tıpkı diğer yazarları ettiğim gibi. diğer komplo teorisyenleri gibi onun da dediklerinin bir kısmı doğru bir kısmı yanlış çıkıyor.

ayrıca ergenekon ie ilgili yazısını okudum ama gerçekten neler düşünüyor içinde; ne gibi düşünceler, heyecanlar, belki korkular!? var onu bilmek isterdim.
      (denetçi 34, 04.07.2008 09:07)
    18. son yıllarda stratejist-ekonomist olarak epey ün yapan kişi. bu arkadaş önceleri borsa için teknik analiz yapıyordu. sonra 2001 krizi bu arkadaş için fırsat oldu. o dönem malum her gün dolar çıkar mı borsa ne kadar daha düşecek en önemli konulardı. birdenbire parlayıverdi. nasıl olsa teknik analizde güzel güzel grafiklerle her gün yeni dünyalar yaratılabiliyor konu sıkıntısı asla çekilmiyordu. o dönem bu arkadaş yüksek reel faiz düşük kur sarmalını ve bu yolla yabancıların yaptığı kazanç sistemini iyi hatmetti. hatta o kadar ki o dönemden sonra neredeyse her yazısında bu malzemeyi kullandı. tabi aydın doğan'ın akrabası olması ona cnn türk'de program kapılarını da açtı. bir yandan da vur kaça başladı gazetede. kendi patronu dışındaki büyük sermaye gruplarının üçkağıt operasyonlarını ya da kuşku uyandıran hareketlerini ortaya seren yazılar yazdı (tek yaptığı olumlu iş olarak sayılabilir). tabi asla ve asla bu yazılar doğan grubunu kapsa(ya)mıyordu. ama arkadaş hem doğan grubunda çalışıp hem çok radikal ulusalcı, anti-emperyalist olabiliyordu. ekranlara, tartışma programlarına çıktıkça bir takım afili lafları da (paradigma vb.) dağarcığına ekledi, ününe ün kattı. şimdi sorsan sokakta vatansever büyük ekonomist derler. ama burası türkiye ne de olsa. kimse doğru dürüst eleştirilemiyor, basın destekli imaj kitlelerin gözünü çok iyi boyayabiliyor. bence teknik analize dönse memleketin hayrına olur. çünkü bu tip adamlar ne söylerse söylesin, sonradan yanılsa bile o kadar iyi kıvırtırlar ki benim okuduğum bu adam değil mi diye insanı kendinden kuşkuya düşürürler. olan bunları dinleyenlere olur. bakalım ülkemizde şu düşük kur yüksek faiz bir gün son bulursa nasıl iş bulacak bu arkadaş? kendine ekonomist diyorsa şimdiden bir şeyler öğrenmeye başlasa iyi olur.
      (panait ıstrati, 22.08.2008 12:43)
    19. finans alanında isabetli öngörüleriyle oldukça dikkat çeken, popülist olmaya çalışmayan iktisat uzmanı.
      (mutant, 29.08.2008 21:05)
    20. utanmadan milyonlara yalan söyleyen bir adam. bugün yazdığı yazıda 2 sene önce şunları yazdım diye bir alıntı yapmış. 2 sene önce yazdığıyla alakası yok. 2 sene önce belirlediği güzergahların hepsini o tarihte herkes tahmin ediyordu zaten.

bugünkü yazısı. 4. maddeye dikkat:
      (bkz: http://www.referansgazetesi.com/...)

bu da 2 sene önceki yazısı. o sıralar zaten bu güzergahlar her gazetede yazılıyordu:
      http://www.yapi.com.tr/...
      (denetçi 34, 04.09.2008 12:01)
    21. köşesinde çok güzel yorumlarda bulunmuş olan ekonomist.

http://haber.gazetevatan.com/...
      (dünyayı kurtaran adam, 11.03.2009 09:45 ~ 09:48)
    22. her daim suratında anlamsız bir gülümsemeyle doğru noktalara parmak basan ekonomist gazeteci-televizyoncu.
      (alameti farika, 11.03.2009 11:22)
    23. ilk kez siyaset meydanında gördüğüm saçlarından ve varolmayan fakat sağlamaya çalıştığı aptalca karizmadan dolayı çok itici bulduğum,sonrasında mevcut krizin başlarındayken "kalıbımı basarım hükümet imf ile antlaşma yaptı ama açıklamıyor" ve "dolar hayatta 1,70 tl'yi geçmez" söylemleriyle saçmalayan,üstünden geçen 3 aylık süreçte her iki söylemeninde boş çıktığı,zaten varolmayan karizmasını ve sözde ekonomistlik kariyerini yerle bir eden kekonomist..
      (sünnetçisayısı, 11.03.2009 12:33)
    24. hani oluyor ya böyle mahalle maçlarında topun sahibi olan çocuklar, işte aynı onlar gibi itici geliyor kendisi bana. ekonomi bilgisini yemişim.
      (luis alberto salvetiera, 26.03.2009 00:44)
    25. keskin zekası, dünyayı doğru bir şekilde analiz edebilmesi, ekonomi bilgisi ile benim diyen televizyon bilginlerinin gırtlağına basar bu adam..
      yeri, skindirik satılmış yazar kısmından çok çok ayrıdır. perdesiz gözlerle bakabilen insanlar bu adamın ne kadar değerli biri olduğunun farkındadır.. lakin beyni ezber sistemi üzerinden çalışan, düşünmeden 'doğru budur' diye dayatılanların yılmaz savunucusu olan kimseler bu adamı anlayamazlar yada anlamak işlerine gelmez..
      hazımsızlık yaratır bazı insanlarda..

(bkz: afiyet olsun)
      (abdias kallistratov, 26.03.2009 00:55 ~ 00:56)
     sayfa  / 6

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil